Verborgen camera geeft kijkje in protserig verbouwd paleis Poetin: fresco’s vervangen door krijgsheren en heiligen

Poetins paleis aan de Zwarte Zee is de afgelopen jaren flink gerenoveerd. Dat blijkt uit een nieuwe video van het miljardenpand die is gepubliceerd door de stichting van wijlen Aleksej Navalny en een onafhankelijke Russische onderzoekswebsite. Met een verborgen camera zijn opnames gemaakt van het protserige paleis, dat vooral een stuk militaristischer lijkt te zijn geworden én zelfs een Vlaams tintje heeft.

 

Meer krantenkoppen in België

Cartoons bij glasbollen zetten druglijn in de kijker

Diksmuidse inwoners die hun lege glazen flessen, potjes en bokalen naar de glasbol brengen, zien er tegenwoordig een cartoon hangen. Het is een actie van het DOP, het drugsoverlegplatform, dat via een ludieke cartoon inwoners wil informeren over de druglijn.
The post Cartoons bij glasbollen zetten druglijn in de kijker appeared first on KW.be.

Lees meer »

Drie meerderjarigen aangehouden voor gooien van riooldeksel van brug op vrachtwagen, twee minderjarigen naar jeugdinstelling en onder huisarrest

Er zijn zondag vijf personen opgepakt die betrokken zouden zijn bij het gooien van een riooldeksel op een vrachtwagen op de E42 nabij Andenne, waarbij een Roemeense truckchauffeur om het leven kwam. Dat bevestigt het parket van Namen. Drie meerderjarigen zijn inmiddels formeel aangehouden, twee minderjarigen werden ter beschikking van de jeugdrechter gesteld.

Lees meer »

Greenpeace: “Vervuilende industrie krijgt 4,4 miljard euro overheidssteun per jaar in ons land”

Volgens een rapport van Greenpeace gaat in ons land minstens 4,4 miljard euro aan subsidies naar de meest vervuilende bedrijven. Alleen al drie van de grootste industriële spelers ontvangen volgens de milieuorganisatie samen ruim een miljard euro steun. Bovendien zouden ze tot 95 keer minder accijnzen betalen op stroom dan een gemiddeld gezin. “En dat terwijl hun uitstoot nauwelijks afneemt.”

Lees meer »

EXCLUSIEF. Laura Hilven, stuwende kracht achter Leandro Trossard: “Toen Arsenal concreet werd, ben ik van geluk in tranen uitgebarsten”

Leandro Trossard (29) speelt het seizoen van zijn leven in de Premier League. “Vanaf dag één bij Arsenal viel onze mond open”, zegt Laura Hilven (31). Zij is al twaalf jaar de steun en toeverlaat van de Rode Duivel. “Hier heeft hij als klein jongetje zó van gedroomd.” VTM Nieuws-sportanker Lies Vandenberghe stak het Kanaal over voor een exclusief én

Lees meer »

LIVE OEKRAÏNE. Kiev lanceert een van grootste nachtelijke droneaanvallen – Moskou haalt “meer dan honderd” Oekraïense drones neer

Oekraïne heeft afgelopen nacht een van de grootste nachtelijke droneaanvallen op Rusland uitgevoerd. Daarbij viseerde het Oekraïense leger vooral het schiereiland de Krim. Moskou heeft naar eigen zeggen “meer dan honderd” Oekraïense drones neergehaald. Intussen zou de Russische opmars in bepaalde zones in de noordoostelijke regio Charkiv een halt toegeroepen zijn. Volg hier alle ontwikkelingen in onze liveblog.

Lees meer »

Oranjehuis vzw uit Heule genomineerd voor de Prijs Armoede Uitsluiten van Welzijnszorg

Welzijnszorg reikt dit jaar al voor de 25ste keer de Prijs Armoede Uitsluiten uit. Dit jaar bekroont Welzijnszorg organisaties die opkomen voor de rechten van mensen die dak- of thuisloos zijn. Vijf organisaties werden genomineerd voor de Prijs Armoede Uitsluiten waaronder Oranjehuis uit Heule.
The post Oranjehuis vzw uit Heule genomineerd voor de Prijs Armoede Uitsluiten van Welzijnszorg appeared

Lees meer »

Thermospulle warm onthaald in Kinheim-Kindel

Vriendenclub Thermospulle werd voor hun 25-jarig jubileum feestelijk onthaald in Kinheim-Kindel aan de Moezel, zusterstad van Harelbeke.
The post Thermospulle warm onthaald in Kinheim-Kindel appeared first on KW.be.

Lees meer »