VITO kan cocaïne in 1,5 uur onbruikbaar maken

De Vlaamse Instelling voor Technologisch Onderzoek kan cocaïne in 1,5 uur onbruikbaar maken. Dat blijkt uit de eerste proeven, meldt Vlaams minister van Justitie Zuhal Demir.

 

Meer krantenkoppen in België

TERUGLEZEN GAZA. Zeker 31 doden na aanval op vluchtelingenkamp in Gazastrook – Israëlisch leger zegt verschillende tunnels te hebben gevonden in Rafah

Bij een Israëlische luchtaanval zijn zondagochtend vroeg 31 mensen omgekomen in het vluchtelingenkamp van Nuseirat, centraal gelegen in de Gazastrook. Dat melden de lokale autoriteiten zondagmiddag. Een woordvoerder van het agentschap voor civiele bescherming in Gaza zei verder dat er ook twintig gewonden onder het puin vandaan zijn gehaald. Er wordt nog gezocht naar vermisten. Lees hier de ontwikkelingen van

Lees meer »

Opmerkelijke beelden: beste golfer ter wereld in de boeien geslagen nadat hij in paniek agent “mishandelt”

Opmerkelijke beelden van de beste golfer ter wereld. Scottie Scheffler (27) werd in de boeien geslagen omdat hij na een dodelijk ongeval in paniek de file wilde omzeilen uit vrees niet tijdig op het belangrijke PGA Championship-toernooi te arriveren. De nummer één stopte daarbij niet voor een politieagent en sleurde hem zelfs een tiental meter mee. De arrestatie werd gefilmd.

Lees meer »

Legio XI CPF is gastheer op dertiende Romeins Weekend

Op zondag 19 en maandag 20 mei, tijdens het pinksterweekend, ontvangt de stad opnieuw duizenden bezoekers voor het Romeins Weekend, intussen aan zijn dertiende editie toe. Thema is deze keer laat-Romeinse leger.
The post Legio XI CPF is gastheer op dertiende Romeins Weekend appeared first on KW.be.

Lees meer »

Niels Reynvoet en Kris D’alleine winnen nu ook de Sezoensrally

Niels Reynvoet (Citroën C3 Rally2) en copiloot Kris D’alleine uit Reninge hebben uiteindelijk zaterdag de Sezoensrally gewonnen. Maxime Potty (Citroën C3 Rally2) eindigde als tweede op 3.6 seconden. Reynvoet eindigde aanvankelijk als tweede, maar de leider in het BRC vocht zijn tijd van KP 10 met succes aan bij de sportcommissie van de RACB.
The post Niels Reynvoet en

Lees meer »

Underdog Spurs Three gelooft in bekerfinalekansen

Zondag staat in De Koninklijke stallingen in Oostende de West-Vlaamse bekerfinale tussen House Of Talents Spurs Three en Basket SKT Ieper One op het menu. Het wordt uitkijken naar Jasmina Rosseel die heel wat bekenden tegen het lijf loopt.
The post Underdog Spurs Three gelooft in bekerfinalekansen appeared first on KW.be.

Lees meer »

Mexicaanse kiescampagne meer dan ooit gedrenkt in bloed

Op 2 juni kiest Mexico een nieuwe president, een nieuw Congres, nieuwe deelstaatparlementen en nieuwe burgemeesters. Zo gigantisch als de stembusgang is, zo wreed ook is het geweld dat ermee gepaard gaat: nooit eerder in een campagne werden zoveel kandidaten vermoord – al meer dan 30 sinds begin dit jaar.

Lees meer »

Opnieuw jonge wolf doodgereden, nu in Ravels

In de nacht van vrijdag op zaterdag is in de Prinsenlaan in Ravels, in de provincie Antwerpen, een wolf doodgereden. Dat meldt natuurvereniging Welkom Wolf. Buurtbewoners vonden het dier in de berm. Het Natuurhulpcentrum van Opglabbeek kwam de wolf ophalen.

Lees meer »

Het leek een tof idee, maar liep al snel uit de hand: videoportaal tussen Dublin en New York offline gehaald na ongepast gedrag

Nauwelijks een week nadat in Ierland en New York een videoportaal opende waarmee toevallige passanten via een livestream met elkaar contact konden maken, is de verbinding tussen beide grootsteden al tijdelijk verbroken. Enkele voorbijgangers aan Ierse kant konden het namelijk niet laten om, behalve te lachen en te zwaaien, ook minder gepaste lichaamsdelen te tonen.

Lees meer »

“Nooit gedaan zonder krabbel van Trump”: oud-fixer nam lening om zwijggeld Stormy Daniels voor te schieten

Oud-raadsman Michael Cohen getuigt maandag tegen zijn voormalig werkgever Donald Trump in de zwijggeldzaak tegen de Amerikaanse oud-president. Cohen wordt gezien als kroongetuige, wiens betoog volgens de aanklagers moet helpen bewijzen dat Donald Trump de wettelijke betaling van zwijggeld op illegale wijze probeerde te verhullen: Cohen was de aangewezen man daarvoor, zo zegt hij zelf.

Lees meer »

KIJK. Timing van dagvaarding Brusselse vzw “opvallend”, vindt Rousseau: “Bestuurders en advocaat zijn lid van CD&V”

Voor Conner Rousseau (Vooruit) is de timing van de dagvaarding van de Brusselse vzw Kham – waardoor de politicus dan toch voor de rechter moet verschijnen voor zijn racistische uitspraken over de Roma-gemeenschap – op z’n minst “opvallend” te noemen. Dat heeft hij gezegd bij ‘VTM NIEUWS’. “De bronnen zijn niet neutraal”, aldus Rousseau, die beweert dat hij “alles gedaan

Lees meer »

Ex-verpleegkundigen voor rechter na ‘grap’ met aerosoltherapie op achterste van bewoner, ook oud-directeur vervolgd voor schuldig verzuim

Vijftien maanden nadat drie oud-medewerkers van woonzorgcentrum De Zathe in Nieuwpoort door de raadkamer werden doorverwezen, staat het drietal vandaag eindelijk voor een zetel van drie rechters in de rechtbank van Veurne. Het gaat om een toenmalige verpleegster en hoofdverpleegkundige: zij pasten ‘voor de grap’ aerosoltherapie toe op het achterste van een dementerende man. Ze worden vervolgd voor mensonterende behandeling.

Lees meer »