Nederlandse prinses Amalia gaat onkostenvergoeding van 1,5 miljoen euro vanaf volgend jaar gebruiken

Amalia besloot in 2021 dat ze haar jaarlijkse onkostenvergoeding zou terugstorten “zolang ik in mijn functie als Prinses van Oranje geen hoge kosten zal maken”. Ze voelde zich ongemakkelijk bij haar hoge inkomen. Vanaf volgend jaar gaat ze haar onkostenvergoeding wel innen.

 

Meer krantenkoppen in België

“Was het gezamenlijke beslissing of heeft één van de jongeren iets stoms gedaan?”: DNA-analyse moet duidelijk maken wie rooster gooide

DNA-onderzoek moet uitwijzen wie van de opgepakte jongeren met een rioolrooster naar vrachtwagenchauffeur Gheorghe heeft gegooid. Volgens meerdere verklaringen zouden twee jongens van de vijfkoppige bende het bewuste rooster hebben laten vallen. “Maar ze schuiven hun verantwoordelijkheid af”, zegt een bron dicht bij het onderzoek. Drie meerderjarigen blijven een maand langer in voorhechtenis.

Lees meer »

Bert uit ‘Boer zkt vrouw’ is geen ‘nieuwe man’: “Ik wil dat mijn vrouw voor het huishouden zorgt”

Slechts vier vrouwen schreven zich in voor de West-Vlaamse vlasboer Bert Vermeersch(28) in ‘Boer zkt vrouw’, maar toch nodigde hij maar twee kandidates uit op z’n erf. En enkele opmerkelijke uitspraken leverden hem ook meteen heel wat kritiek op. “Ik vind niet dat je iemand kwetst als je eerlijk bent”, verdedigt hij zich nu voor het eerst. Bert weet dat

Lees meer »

Willy en Annie varen in briljanten huwelijksbootje: “De vonk sloeg meteen over”

Willy Van de Velde (92) en Annie De Zutter (85) zijn maar liefst 65 jaar getrouwd. Een speciale huwelijksverjaardag die het koppel niet onopgemerkt voorbij liet gaan. Om deze bijzondere gelegenheid uitgebreid te vieren, verzamelden ze samen met hun familie in restaurant Artisan, waar ze genoten van een lekker etentje.
The post Willy en Annie varen in briljanten huwelijksbootje:

Lees meer »

REPORTAGE. Dorp Andenne in shock nadat vijf lokale tieners een trucker met een rioolrooster doodden: “Ze hebben hun leven verbrand”

De vijf tieners die een loodzwaar rioolrooster op de E42 gooiden waarbij een truckchauffeur overleed, waren onder invloed van drugs én alcohol. Een minderjarige daagde zijn vrienden uit om het rooster samen van de brug te gooien, al ontkent de jongen dat nu. De landelijke gemeente Andenne, waar de tieners wonen, reageert intussen geschokt. “Die gasten vormden eerder voor niemand

Lees meer »

SCHATTIG! Fidel (14 maanden) is jongste deelnemer aan de iconische Kattenstoet: “Hij sliep ‘s nachts als een roosje”

Duizenden mensen uit alle hoeken van België en ver daarbuiten kwamen op zondag 12 mei samen in Ieper om deel te nemen aan de iconische Kattenstoet. Er waren maar liefst 55.000 toeschouwers die de straten vulden om het unieke eerbetoon aan de katachtige te vieren. De jongste deelnemer aan de Kattenstoet was de 14 maanden oude Ieperling Fidel Vandenberghe.

Lees meer »

Christophe Vekeman en Kristien Hemmerechts over hun (her)bekering: “Katholieke geloof is niet superieur, maar wel het ware geloof”

Er ging een kleine schokgolf door literair Vlaanderen toen Christophe Vekeman (51) en Kristien Hemmerechts (68) op ongeveer hetzelfde moment een boek uitbrachten waarin ze getuigen over hun (her)bekering tot het katholieke geloof. Twee schrijvers met een grote mond die getransformeerd zijn tot brave gelovigen: hoe is het – in godsnaam – zover kunnen komen?

Lees meer »

Toestand Slovaakse premier Robert Fico (59) onduidelijk uren na schietpartij, zoon van dader reageert: “Ik ben in shock”

Robert Fico (59), de premier van Slovakije, is neergeschoten na een ministerraad. Een reporter van dagblad ‘Denník N’ zag dat de eerste minister van de grond moest worden getild en werd weggereden. Volgens de Slovaakse regering “balanceert hij tussen leven en dood”. De aanval vond plaats voor een cultureel gemeenschapscentrum in de stad Handlova. De dader zou een 71-jarige dichter

Lees meer »

? Kan Donald Trump de presidentsverkiezingen verliezen door het zwijggeldproces? “Het was behoorlijk gênant voor hem om aan te horen”

In New York loopt op dit moment een rechtszaak tegen Donald Trump over vermeend zwijggeld dat de ex-president betaald zou hebben aan pornoactrice Stormy Daniels. Welke indruk geeft Trump tijdens de zittingen? En kan een eventuele veroordeling de uitkomst van de presidentsverkiezingen beïnvloeden? Amerikacorrespondent Romina Van Camp beantwoordt vijf vragen.

Lees meer »

KIJK. Laatste restanten van ingestorte brug in Baltimore tot ontploffing gebracht: “Op koers om kanaal tegen eind mei te heropenen”

Amerikaanse reddingswerkers hebben de laatste overblijfselen van de Francis Scott Key Bridge in Baltimore gecontroleerd tot ontploffing gebracht. De 2,6 kilometer lange verkeersbrug stortte op 26 maart vrijwel volledig in nadat een stuurloos containerschip tegen een pijler was gevaren. Daarna blokkeerden enorme brokstukken de toegang tot de drukke haven van Baltimore. Het slopen van de laatste brugonderdelen is een cruciale

Lees meer »

Man wil uit raam kruipen met laken en maakt dodelijke val op straat

Bij een bizar incident in Roeselare is een 48-jarige man om het leven gekomen. Hoogstwaarschijnlijk wilde de man het raam van zijn appartement op de vierde verdieping verlaten met aan elkaar geknoopte lakens, maar kwam hij daarbij ten val.
The post Man wil uit raam kruipen met laken en maakt dodelijke val op straat appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Bambi en Stampertje in het echt!”: schattige ontmoeting tussen hertenjong en konijn gaat de wereld rond

Een hertenjong en een konijn doen heel wat harten smelten nadat ze elkaar hebben ontmoet in een tuin in de Amerikaanse staat Oregon. De dieren werden gefilmd terwijl ze aan elkaar snuffelden en likten, en werden al snel vergeleken met de twee hoofdrolspelers uit Disneyfilm Bambi. “Het zijn Bambi en Stampertje in het echt!”, klinkt het enthousiast in de reacties

Lees meer »

Toestand Slovaakse premier Robert Fico (59) uren na schietpartij nog onduidelijk: “Aanvaller had politiek motief”

Robert Fico (59), de premier van Slovakije, is neergeschoten na een ministerraad. Een reporter van dagblad ‘Denník N’ zag dat de eerste minister van de grond moest worden getild en werd weggereden. Volgens de Slovaakse regering “balanceert hij tussen leven en dood”. De aanval vond plaats voor een cultureel gemeenschapscentrum in de stad Handlova. De dader zou een 71-jarige dichter

Lees meer »

Jouw vraag over Brussel: hoe Brussels is filmster Audrey Hepburn?

Dit jaar zou Audrey Hepburn 95 geworden zijn. Ze was een van de beroemdste filmsterren uit de jaren 1950 en 1960. Met rollen in ‘Breakfast at Tiffany’s’, ‘My Fair Lady’ en ‘Roman Holiday’ is ze niet weg te denken uit enkele klassiekers uit de tijd van het oude Hollywood. Hepburn was ook een mode-icoon, en haar roots, die lag in

Lees meer »