Migratie verdeelt jonge kiezers: ‘Hoe dieper ik Vlaanderen intrek, hoe ongemakkelijker ik mij voel’

Lees het volledige artikel op de website van De Morgen.

Meer krantenkoppen in België

Mélody maakte bucketlist voor haar hond Jenny, die deze week overleed: “Ik kwam tien jaar lang thuis voor haar”

Tien jaar geleden redde Mélody Dieryckx haar hond Jenny uit de Griekse sloppenwijken. Begin deze week moest ze afscheid nemen van haar trouwe metgezel. Vorig jaar werd bij Jenny lymfeklierkanker vastgesteld, waarna Mélody een bucketlist voor haar hond samenstelde. “Ik kon me voorbereiden op haar overlijden, maar dat doet nu toch heel erg veel pijn.”

Lees meer »

TERUGLEZEN GAZA. Israëlische leger voert luchtaanval uit op “commandocentrum van Hamas” in school

Volgens de Amerikaanse regering heeft het Israëlische leger voldoende troepen verzameld aan de rand van de stad Rafah in de Gazastrook om de komende dagen over te gaan tot een grootschalige operatie. Bij een Israëlische luchtaanval op een huis in het vluchtelingenkamp Nuseirat in centraal Gaza zijn afgelopen nacht veertien Palestijnen gedood. Lees hier de ontwikkelingen van dinsdag 14 mei

Lees meer »

Europese consumentenorganisaties klagen Chinese webwinkel Temu aan: “Manipulatieve praktijken om consumenten meer te doen kopen of betalen”

De Europese consumentenorganisatie BEUC en zeventien van haar leden hebben klacht ingediend tegen de Chinese webwinkel Temu. Ze beschuldigen Temu ervan de nieuwe Europese regels rond digitale diensten te overtreden. Terwijl BEUC een klacht indiende bij de Europese Commissie, deden de zeventien leden dat bij de bevoegde autoriteiten in eigen land. In België gaat het om Testaankoop.

Lees meer »

Turkije werkt aan wet over buitenlandse inmenging

Het Turkse parlement zou zich binnenkort moeten buigen over een wetsontwerp over buitenlandse inmenging door zogenoemde “beïnvloedingsagenten”. Journalisten en wetenschappers die ervan beschuldigd worden dat ze buitenlandse belangen dienen riskeren daarbij celstraffen.

Lees meer »

Hoe zal prins Laurent de energiewereld hertekenen? “Da’s niets minder dan de heilige graal”

Mogen we weldra een modern sprookje schrijven over de verstoten Belgische prins die als pionier de heilige graal in de energiewereld ontdekt en onze economie groener en zuiniger laat draaien? Het zou kunnen, maar vooralsnog lijken – zacht uitgedrukt – niet alle signalen in de richting te wijzen dat prins Laurent maar beter snel z’n dotatie opgeeft om ‘entrepreneur’ te

Lees meer »

Roger en Lena varen in een gouden huwelijksbootje

Roger Van Bruwaene (72) en Lena Bauwens (69) mochten hun gouden jubileum vieren. Roger groeide op in Wingene en later in Egem. Hij studeerde voor mecanicien en metaalbewerker. Na zijn huwelijk startte hij samen met Lena in Egem een eigen landbouwbedrijf op, gespecialiseerd in aardappelen en later ook mestverwerking. Lena ging naar school op Sint-Elooi
The post Roger en

Lees meer »

Internationaal verdrag goedgekeurd om AI in de hand te houden

De 46 landen van de Raad van Europa hebben, samen met een aantal partnerlanden zoals Japan en Mexico, een internationaal verdrag aangenomen over het gebruik van artificiële intelligentie (AI). Daarbij moet er respect voor de mensenrechten, de rechtstaat en de wettelijke standaarden van de democratie verzekerd worden.

Lees meer »