Gigantisch kunstwerk moet stationstunnel van Veurne aantrekkelijker maken voor reizigers

Aan het station van Veurne is een gigantisch kunstwerk gemaakt, dat de stationstunnel aantrekkelijker moet maken voor reizigers. Het kunstwerk is ontworpen door het kunstenaarscollectief Treepack en is geïnspireerd door ereburgers zoals Paul Delvaux, Willem Vermandere, Maud Vanhauwaert en Will Tura. 

Meer krantenkoppen in België

Rik Decramer wint vinkenzetting van De Staalbekken

In lokaal Spoorlijn 64 van de Koninklijke Vinkenmaatschappij De Staalbekken werd de traditionele vinkenzetting georganiseerd naar aanleiding van de Dag van de Arbeid.
The post Rik Decramer wint vinkenzetting van De Staalbekken appeared first on KW.be.

Lees meer »

Geraakt KV Kortrijk over laatste horde met twee duels tegen Lommel?

Nog twee wedstrijden. Dat is wat KV Kortrijk scheidt van het behoud of de degradatie. Twee cruciale duels tegen Lommel SK. In de jaren 90 een vaste waarde in eerste klasse. Nu krijgen ze de kans om zich na 20 jaar opnieuw naar dat niveau te hijsen. Maar wat of wie is SK Lommel eigenlijk? Sven Claes, clubwatcher voor Het

Lees meer »

KIJK Kippenvel in Jan Breydelstadion: minuut lang applaus voor overleden oud-burgemeester Patrick Moenaert

De wedstrijd tussen Cercle Brugge en Union in het Brugse Jan Breydelstadion begon met een kippenvelmoment. Een minuut lang weerklonk een oorverdovend applaus voor Patrick Moenaert, de oud-burgemeester van Brugge die eerder deze week overleed.
The post KIJK Kippenvel in Jan Breydelstadion: minuut lang applaus voor overleden oud-burgemeester Patrick Moenaert appeared first on KW.be.

Lees meer »

Slechts 850 Club Brugge-supporters welkom in Lotto Park voor duel met RSC Anderlecht

Er zullen zondag geen 1.000, maar slechts 850 supporters van Club Brugge toegelaten worden in het stadion van RSC Anderlecht. Het duel, dat mogelijk beslissend kan zijn voor de titel in de Jupiler Pro League, wordt beschouwd als een wedstrijd met “zeer hoog risico”, zo meldt de Brusselse politiezone Zuid donderdag.
The post Slechts 850 Club Brugge-supporters welkom in

Lees meer »

1 op de 3 dorpszalen dreigt te verdwijnen in provincie Antwerpen: “Belangrijk om te vermijden dat mensen geïsoleerd raken”

Veel dorpszalen dreigen te verdwijnen. Dat blijkt uit een bevraging van de Landelijke Gilden. Zowel in heel Vlaanderen als in de provincie Antwerpen gaat het over één op de drie zalen. “Landelijke dorpen zijn aan het doodbloeden”, zegt woordvoerder Isaak Dieleman. “Dorpszalen zijn de laatste plaatsen waar bewoners elkaar nog kunnen ontmoeten.”

Lees meer »