Geen stemming over decreet over verbod op winst op zorg, volgens oppositie “juridisch broddelwerk”

Het Vlaams Parlement zal niet stemmen over het decreet van minister van Welzijn Hilde Crevits (CD&V) over een verbod op winst op zorg. Het decreet moet bepaalde wantoestanden in de private woonzorgcentra aanpakken. Vlaams Parlementslid Hannes Anaf (Vooruit) vroeg een advies van de Raad van State op zijn amendement en kreeg daarvoor de steun van meer dan een derde van de parlementsleden. Daardoor wordt de bespreking opgeschort en kan er niet gestemd worden. 

Meer krantenkoppen in België

Stad Diksmuide toont ondernemers troeven

Het gemeentebestuur van Diksmuide heeft voor iedereen die met toerisme en economie bezig is een overzicht gepresenteerd van de inspanningen die daarvoor worden gedaan, en de mogelijkheden die daaruit voortvloeien.
The post Stad Diksmuide toont ondernemers troeven appeared first on KW.be.

Lees meer »

KIJK. Metejoor maakt onaangekondigde comeback na wekenlange afwezigheid

Metejoor (33) is terug van (even) weggeweest. De Vlaamse zanger stond zaterdag op het podium van Pop on Top, een festival in het Nederlandse Valkenburg. De afgelopen weken bleef Metejoor op de achtergrond omdat hij wegens ziekte een pauze moest inlassen. Begin deze maand moest de populaire zanger zelfs nog enkele optredens annuleren.

Lees meer »

Pakjesbezorger toont basketskills met breekbare pakketten: “We dienen een klacht in bij Bpost”

Het Fietspaleis in de Bellestraat in Sint-Niklaas heeft zaterdagochtend een wel heel onvoorzichtige pakjesbezorger over de vloer gekregen … en dat is niet de eerste keer. De man gooide er drie dozen gevuld met onderdelen voor e-bikes over een hoge poort. “De man was blijkbaar liever basketter geworden”, zegt zaakvoerster Shirley Clarke. “Dit is erover, we kunnen dit niet zo

Lees meer »

“Alles vereiste de krabbel van de heer Trump”: oud-fixer nam lening om zwijggeld Stormy Daniels voor te schieten

Oud-raadsman Michael Cohen getuigde maandag tegen zijn voormalig werkgever Donald Trump in de zwijggeldzaak tegen de Amerikaanse oud-president. Cohen wordt gezien als kroongetuige, wiens betoog volgens de aanklagers moet helpen bewijzen dat Donald Trump de wettelijke betaling van zwijggeld op illegale wijze probeerde te verhullen: “Alles vereiste de ondertekening van de heer Trump”, zei de voormalige vertrouweling van de oud-president.

Lees meer »

Trieste taferelen: Club-fan krijgt rake klappen in vipruimte, ook andere schermutselingen in en rond Lotto Park

Er hing voor, tijdens en na Anderlecht-Club Brugge een grimmige sfeer in het Lotto Park. Met ook enkele trieste taferelen. In de vipzone kwam het tot een gevecht tussen een Brugse fan en enkele ultra’s van paars-wit. Het was niet de enige schermutseling. Voor de match werd de geblesseerde Club-spits Thiago al belaagd en kreeg hij bier naar zich gegooid

Lees meer »

Wandel nog tot en met 26 mei langs het IDAHOT Instagramparcours in Bredene en maak kans op een leuke verrassing

Op 17 mei 1990, de Internationale Dag Tegen Holebifobie en Transfobie, schrapte de WHO (de wereldgezondheidsorganisatie) homoseksualiteit uit de lijst van geestesziekten. Sindsdien heeft de LGBTI+ gemeenschap deze dag uitgeroepen tot de Internationale Dag Tegen Holebifobie en Transfobie (IDAHOT).
The post Wandel nog tot en met 26 mei langs het IDAHOT Instagramparcours in Bredene en maak kans op een

Lees meer »

“Weekendjes Parijs, gedrenkt in Dom Pérignon”: ex-topman De Voorzorg weet vandaag of hij voor corruptie naar rechter moet

De negen verdachten in het corruptiedossier rond de socialistische mutualiteit De Voorzorg, onder wie ex-topman Tony Coonen, horen vandaag van de Hasseltse raadkamer of ze voor een strafrechter moeten verschijnen. Coonen wordt aanzien als spilfiguur, die zich liet omkopen door vastgoedmagnaten. Al zou dat niet het enige zijn wat de ‘socialistische krokodil’, die in 2019 nog de kamerlijst voor sp.a

Lees meer »

Wintercircus in Gent opent pas in september 

Het Wintercircus in Gent gaat pas na de zomer open. De uitbater kondigde eerder aan dat de eerste bedrijven en horecazaken er al deze maand zouden openen, maar de nodige verbouwwerken lopen uit. Er komt daarom één grote opening in september. Een jury heeft start-ups en ondernemers geselecteerd, de namen worden morgen bekend gemaakt.

Lees meer »

Na klachtenregen herneemt stad verdeling gratis gft-zakken

Het stadsbestuur van Gistel ontving de afgelopen tijd “enorm veel klachten” van inwoners die geen gratis pakket van nieuwe gele gft-zakken ontvingen. De hele procedure wordt overgedaan. Het bedrijf dat de bedeling uitvoerde, betreurt het voorval.
The post Na klachtenregen herneemt stad verdeling gratis gft-zakken appeared first on KW.be.

Lees meer »

Greenpeace: “Vervuilende industrie krijgt 4,4 miljard euro overheidssteun per jaar in ons land”

Volgens een rapport van Greenpeace gaat in ons land minstens 4,4 miljard euro aan subsidies naar de meest vervuilende bedrijven. Alleen al drie van de grootste industriële spelers ontvangen volgens de milieuorganisatie samen ruim een miljard euro steun. Bovendien zouden ze tot 95 keer minder accijnzen betalen op stroom dan een gemiddeld gezin. “En dat terwijl hun uitstoot nauwelijks afneemt.”

Lees meer »

BEKIJK: 20-tal jonge everzwijntjes op pad met mama in Tervuren

In Duisburg zijn een 20-tal everzwijnen gespot, iets wat de laatste tijd in Tervuren wel vaker gebeurt. De gemeente roept op om alle everzwijnen in de buurt van een woning zeker te melden. "Als je everzwijnen tegenkomt moet je enerzijds genieten van de unieke ontmoeting, maar anderzijds toch een beetje afstand houden", klinkt het.

Lees meer »

Gezamenlijk babyborrel in bibliotheek

Alle Diksmuidse gezinnen die het afgelopen jaar een baby mochten verwelkomen, werden onlangs in de bibliotheek uitgenodigd op een babyborrel. 22 gezinnen schreven in.
The post Gezamenlijk babyborrel in bibliotheek appeared first on KW.be.

Lees meer »