Decreet over verbod op winst op zorg in commissie goedgekeurd in afwachting van advies

De commissie Welzijn van het Vlaams Parlement heeft dinsdag een decreet diverse bepalingen goedgekeurd waarin een verbod op winst op zorg is opgenomen. Vooruit en Groen hadden een amendement ingediend om dat verbod te verduidelijken, maar minister Hilde Crevits (CD&V) zei dat ze wil wachten op een advies van de Vlaamse Raad voor Welzijn, Volksgezondheid en Gezin (WVG) dat ze eind deze maand verwacht. De oppositie stemde er mee in dat de tekst eventueel wordt geamendeerd tijdens de laatste plenaire zitting van de legislatuur. 

Meer krantenkoppen in België

LIVEBLOG RONDE VAN NOORWEGEN. Sporen van valpartij op elleboog bij Van Aert

Vandaag staat de koninginnenrit van de Ronde van Noorwegen op het programma. De klim naar aankomstplaats Gullingen is 5,5 km lang met een gemiddelde van 8,8%. Het stijgingspercentage is vrij egaal. Kan Thibau Nys zijn leiderstrui behouden en mengt Wout van Aert zich in de debatten? Volg alle actie op de voet via onderstaande liveblog of in onze livestream!

Lees meer »

“Ministers komen wel vaker mensen tegen waartegen ze rechtszaken hebben lopen. Maar op een podium bij een prijsuitreiking?”

Uitgeroepen worden tot de vrouwelijke ondernemer van het jaar en tegelijk aangeklaagd worden wegens het mogelijk niet correct toepassen van cao’s en RSZ-kortingen. Dat kan blijkbaar samengaan. De oprichter en co-ceo van Glowi – waar dienstenchequebedrijf Het Poetsbureau toe hoort – ontving vorige week nog de Womed-award. Zelfs uit de handen van koningin Mathilde. Bovendien stond ook minister van Werk

Lees meer »

Bayern wil komst van Kompany dit weekend afronden, Guardiola zwaait met lof: “Ik loop héél hoog op met Vincent”

Dit weekend hoopt Bayern eruit te zijn met Burnley over Vincent Kompany. De onderhandelingen over de afkoopsom, die de Duitse club liefst rond de 10 miljoen euro had willen houden, zitten in een stroomversnelling. Intussen rondde Bayern de gesprekken met de stafleden af. En gaf Pep Guardiola zijn zegen: “Ik ben héél blij met de link tussen Bayern en Vincent.”

Lees meer »

Hoe een jonge ‘kasteelheer’ met lege zakken nu voor de rechter eindigt: “De erfenis, het jacht, de bezittingen in Frankrijk,… Allemaal verzonnen”

Groots waren de plannen van twee boezemvrienden in mei 2023: voor meer dan 5 miljoen euro zouden ze samen het kasteel van Gors kopen, om er “feestjes te organiseren die mensen zich twintig jaar later nog zouden herinneren”. Eén maand later was het sprookje alweer uit, net als de boezemvriendschap. Want de dik 5 miljoen die één van hen na

Lees meer »

VTI-leerlingen brengen hulde aan gesneuvelde piloten tijdens WO II

Op de oude begraafplaats van Eernegem zijn twee graven terug te vinden van gesneuvelde geallieerde Nieuw-Zeelandse piloten uit de Tweede Wereldoorlog. In het kader van 80 jaar bevrijding organiseert het lokaal bestuur op zaterdag 25 mei een herdenking om hulde te brengen aan R. L. Baker en J. G. Thomson en in uitbreiding daarvan aan allen die zich inzetten voor

Lees meer »

Tot 2 jaar cel voor boeventrio na diefstallen uit auto’s

“Ze kwamen bewust van Frankrijk naar België om te stelen.” Drie mannen uit Frankrijk die er op uit waren diefstallen in voertuigen te plegen zijn door de rechter in Kortrijk veroordeeld tot effectieve celstraffen van 20 maanden tot 2 jaar en elk een boete van 800 euro. Hun aanhouding is verlengd. Ze konden in Vichte (Anzegem) betrapt worden.
The

Lees meer »

LIVE GAZA. Israëlisch leger zegt grens Gaza – Egypte helemaal te beheersen

De bommen die Israël gebruikte voor de luchtaanvallen op een tentenkamp bij Rafah afgelopen zondag, zijn van Amerikaanse makelij. Dat schrijft ‘The New York Times’, die op basis van video’s munitieafval heeft geanalyseerd en voorgelegd aan wapenexperts. En volgens een onderzoek van onder meer ‘The Guardian’ blijkt dat Israël de vervolging (voor oorlogsmisdaden en misdaden tegen de menselijkheid gepleegd in

Lees meer »