Chinese zoo krijgt geen reuzenpanda’s, dus krijgen bezoekers zwart en wit geverfde ‘pandahonden’ te zien

Een Chinese zoo is het mikpunt van spot en kritiek geworden nadat beelden van hun ‘panda’s’ gedeeld werden op sociale media. De zoo kreeg geen echte reuzenpanda’s toegewezen, dus gingen ze aan de slag met witte en zwarte verf om twee chowchows om te toveren in ‘pandahonden’.

 

Meer krantenkoppen in België

Buurtbewoners zijn overlast op Truiens Eglantierplein beu: “Oppassen of het wordt een tweede stationsbuurt”

Buurtbewoners uit de wijk Nieuw Sint-Truiden zijn de overlast op het speelpleintje aan het Eglantierplein beu. Dat vertellen verschillenden van hen anoniem aan VRT NWS. Ook op sociale media komen er heel wat reacties op een post die de situatie aanklaagt. Ouders uit de buurt hebben het over vechtpartijen, afpersing en drugs dealen. De politie erkent dat er meldingen van

Lees meer »

LIVE OEKRAÏNE. Rusland heeft niet voldoende troepen voor grote doorbraak in Oekraïne, zegt NAVO-generaal – “Rusland gebruikt burgers als menselijk schild”

Het Russische leger houdt 35 tot 40 burgers vast in de stad Vovtsjansk en gebruikt hen als menselijk schild om een militair hoofdkwartier te beschermen. Dat zegt de lokale politie. De Russische opmars zou in bepaalde zones in de noordoostelijke regio Charkiv dan weer een halt toegeroepen zijn. Volg hier alle ontwikkelingen in onze liveblog.

Lees meer »

“De zwaarste tijdrit van mijn leven”: wielerkampioene Jilke (17) wil nu botkanker overwinnen

Jilke Michielsen, in 2022 nog Belgisch kampioen wielrennen bij de nieuwelingen, strijdt nu tegen kanker. Het einde van de behandeling is in zicht, maar opnieuw koersen zit er nog niet meteen in. “Maar volgend jaar word ik wereldkampioen in Rwanda”, vertelt de moedige 17-jarige uit Oostduinkerke in Het Laatste Nieuws.
The post “De zwaarste tijdrit van mijn leven”: wielerkampioene

Lees meer »

België zakt naar derde plaats op Europese ranking van LGBTI+-rechten

België zakt opnieuw naar de derde plaats in de jaarlijkse Rainbow Map van ILGA-Europe, de koepel van Europese LGBTI+-organisaties. Staatssecretaris voor Gelijke Kansen, Gendergelijkheid en Diversiteit Marie-Colline Leroy (Ecolo) prijst de Belgische plek in de top drie, maar onderstreept dat er nog hiaten zijn om op te vullen.

Lees meer »

Man ernstig gewond na vriendenruzie in Rumbeke

Zaterdagavond liep in een woning langs de Groene-Herderstraat in Rumbeke een ruzie tussen twee vrienden volledig uit de hand. Een 51-jarige bewoner gaf er een 59-jarige man een pak slaag. De bewoner, die daarna een filmpje online lanceerde, werd opgepakt en verblijft inmiddels in de gevangenis.
The post Man ernstig gewond na vriendenruzie in Rumbeke appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Omarm jullie rol als huisvrouw”: NFL-ster choqueert met vrouwonvriendelijke speech over ‘duivelse leugens’ op proclamatie

Een staande ovatie viel hem te beurt op de proclamatie. Maar de speech die de Amerikaanse Football (NFL)-speler Harrison Butker (28) gaf aan de afgestudeerden van het Benedictine College – een katholieke en kunstgerichte privéschool even ten noorden van Kansas City-, deint vooral na. Met enkele opvallende uitspraken gaf de kicker van de Kansas City Chiefs, die dit jaar voor

Lees meer »

Powerlifter Ricardo Kimpe over zijn recent parcours: “Europees kampioen, maar wat teleurgesteld”

Hij kreeg af te rekenen met een Moldavisch professioneel team dat enkel tevreden was met de titel, maar daar stak hij een stokje voor: Ricardo Kimpe uit Diksmuide won in april in zijn gewichtscategorie een Europese titel powerlifting. Daarbij verbeterde hij een Belgisch record, maar niet het record dat hij voor ogen had. “Ik was een beetje teleurgesteld.”
The

Lees meer »