WS Lauwe B gelooft in ticket voor derde provinciale

WS Lauwe B is met een 0-3 zege in Damme uitstekend aan de eindronde begonnen. Donderdag kan White Star op het veld van Jong Anzegem zijn ticket halen voor derde provinciale. De opdracht is simpel en moeilijk tegelijk: Lauwe moet winnen. “Daar gaan we voor”, zegt een zelfverzekerde Koami Gavi.

WS Lauwe B heeft er bij zijn debuut een uitstekend jaar opzitten. De jongens van David Dujardin eindigden de reguliere competitie op een verdienstelijke vierde plaats, en staan dicht bij een promotie naar derde provinciale. Donderdag, bij winst op Jong Anzegem, mag de Lauwse B-ploeg een feestje bouwen. Koami Gavi kijkt er alleszins naar uit.

“Nu mag het niet meer misgaan”, kruist de 24-jarige Togolees de vingers. “Na een schitterend seizoen zou een promotie de ideale afsluiter zijn. Het zou ook een bekroning zijn voor onze T1, die van deze ploeg een groep kameraden heeft gemaakt. Die samenhorigheid en uiteraard het nodige talent dat aanwezig is, hebben het mogelijk gemaakt om in ons eerste seizoen meteen mee te doen voor de prijzen.”

Fantastische bende

Koami Gavi is bij WS Lauwe aan zijn vierde seizoen bezig. “Aanvankelijk was het de bedoeling om de A-ploeg te halen”, bekent de Kortrijkzaan. “Maar blijkbaar was dat te hoog gegrepen. Geen probleem, bij de B-ploeg voel ik mij geweldig. We hebben een fantastische bende en amuseren ons enorm. Toen we dit seizoen aan de competitie begonnen, was het voor ons een sprong in het duister. Maar we overtreffen de stoutste verwachtingen. Met twintig doelpunten heb ik ook mijn steentje kunnen bijdragen aan het succes. Nu komt het erop aan om donderdag op Anzegem de kers op de taart te zetten. Die kans mogen we niet meer uit handen geven.”

Dat weer!

Koami Gavi werd in Togo geboren, maar is al vijftien jaar in België. “Ik ben volledig ingeburgerd en heb ook de Belgische nationaliteit. In België is het goed toeven. Maar ik ga nog ieder jaar op bezoek bij mijn familie in Togo. Dit jaar, meer dan anders, kijk ik ernaar uit om er van de zon en de warmte te genieten. Het slechte weer en de dagelijkse portie regen hangen me hier de keel uit”, besluit Koami Gavi. (AVW)

The post WS Lauwe B gelooft in ticket voor derde provinciale is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Koen Crucke krijgt niet één, maar wél twee Carrière Awards uitgereikt door Entertainment Events Zwevegem

Vorige zaterdag organiseerde Entertainment Events Zwevegem voor de vijftiende keer een hommage rond een zanger/entertainer/acteur én dit sinds de start in 2016. Deze keer werd Koen Crucke uit De Haan begroet én in de spotlights geplaatst.
The post Koen Crucke krijgt niet één, maar wél twee Carrière Awards uitgereikt door Entertainment Events Zwevegem appeared first on KW.be.

Lees meer »

Hart van ossenhaas op Vlaamse wijze en véél foie gras: koninklijke menu’s geven favoriete maaltijden van de royals prijs

Een culinaire wereldprimeur: dat is de veiling die op 31 mei in Parijs zal plaatsvinden. Een collectie van maar liefst 4.000 keizerlijke, presidentiële en koninklijke menu’s zal onder de hamer gaan, met prijzen tot wel 1.500 euro per stuk. En die menu’s geven volgens ‘Sudinfo’ heel wat geheimen prijs. Van het diner dat onze koning Albert I voorgeschoteld kreeg in

Lees meer »

Marlin (24) belandt in water van haven waar het krioelt van de haaien: “Hadden nog gezegd dat het me je gedaan is als je daar invalt”

Marlin Wakeman (24) werkt al een tijdje op een boot en ging de ochtend van 26 april gezwind naar het werk. Maar toen hij aan boord wilde klimmen, zette hij een verkeerde stap en viel hij in het water van de haven. Water waar minstens twintig haaien rondzwommen. “Enkele dagen eerder hadden we onder collega’s nog zitten zeggen dat je

Lees meer »

De testkaravaan zet inwoners op elektrische (bak)fiets

De campagne ‘De testkaravaan komt naar jouw gemeente!’ is van start gegaan in Ledegem. 63 inwoners kunnen tot en met vrijdag 7 juni gratis de voordelen van dagelijkse verplaatsingen met de elektrische (bak)fiets of speedpedelec ontdekken.
The post De testkaravaan zet inwoners op elektrische (bak)fiets appeared first on KW.be.

Lees meer »

Is de kritiek op “circusact” terecht? Duitse spelers vernemen EK-selectie op heel originele wijze, wellicht ook goed nieuws voor Deniz Undav

Een droge opsomming van de EK-kern? Niet zo bij Duitsland. Niclas Füllkrug hoorde van zijn selectie vandaag via de ochtendradioshow live op WDR1, de Duitse dakbewerkster en influencer Chiara gaf maandag Manuel Neuer vrij en de 93-jarige ‘Oma Lotti’ onthulde Jonathan Tah via een taart. Volgens Bild is ex-Unionspits Deniz Undav de volgende in de rij.

Lees meer »

Reserven van FC Passendale kloppen oude gloriën

Het is stilaan een jaarlijkse traditie bij FC Passendale dat het seizoen afgesloten wordt met de voetbalfeesten. Naast een tornooi voor jeugdploegen werd ook nu weer een wedstrijd gespeeld tussen de reserven en de oude gloriën.
The post Reserven van FC Passendale kloppen oude gloriën appeared first on KW.be.

Lees meer »

Eerste droom vervuld: Lara (6) zwemt in diepe zee

Dromen van Oostende realiseerde een eerste kinderdroom. De zesjarige Lara ging met redders 500 meter in zee om er te zwemmen: “Morgen vertel ik mijn klasgenootjes alles.”
The post Eerste droom vervuld: Lara (6) zwemt in diepe zee appeared first on KW.be.

Lees meer »