Oplossingen op maat: Move All The Way helpt actieve rolstoelgebruikers

Mensen met een fysieke beperking helpen bij het activeren van hun vrijheid, zelfstandigheid en zelfwaarde door middel van slimme technologieën. Dat is in een notendop de filosofie van Move All The Way. Het bedrijf van Henk Beyaert (50) en Brent Van den Abeele (28) is gespecialiseerd in ‘actieve rolstoelen’, biedt een breed assortiment van mobiliteitshulpmiddelen aan en heeft zowat 2.500 klanten in België.

Henk Beyaert kwam bijna twee decennia geleden na een verkeersongeval in een rolstoel terecht. “Ik ben op 13 oktober 2005 op weg naar mijn werk aangereden door een vrachtwagen. De gevolgen waren ernstig. Ik kwam twee weken in een kunstmatige coma terecht, verbleef acht weken op de afdeling intensieve zorgen en daarna volgde nog een maandenlange revalidatie in het UZ Gent. Begin augustus kon ik weer aan de slag bij APM, een firma in de luchthaven van Wevelgem die instond voor revisie van vliegtuigmotoren.”

Rolstoelbasket

“Het overlijden van mijn toenmalige baas – hij kwam met zijn hele gezin om tijdens een helikoptercrash – betekende later het einde van de zaak en zo moest ik op zoek naar een andere job. Ik was ondertussen gestart met rolstoelbasketbal. Er sneuvelt daar nogal eens een sportrolstoel en dan is het vaak weken- of maandenlang wachten tot de herstelling klaar is. Met mijn ervaring als gecertificeerd lasser zag ik dat er mogelijkheden zaten. Het was een gat in de Belgische markt en zo is de idee ontstaan om een zaak uit de grond te stampen die zich specialiseert in rolstoelen.”

Actieve rolstoelen

“Ik ben in 2011 gestart in Kortrijk. Mijn eerste sportrolstoel kocht ik van een bedrijf in Engeland. De zaak liep onmiddellijk op wieltjes. (lacht) Ik heb Move All The Way enkele jaren alleen gerund. Na het aanwerven van een eerste medewerker ging het verder crescendo. Sinds augustus van vorig jaar leid ik de zaak samen met Brent Van den Abeele. We zijn ondertussen met zijn negenen, van wie vier personen in een rolstoel zitten. Sinds 2016 zijn we gevestigd in de industriezone Brandemolen in de Vanneste-Verweestraat in Sint-Lodewijk. We hebben zowat 2.500 klanten verspreid over heel België: 85 procent Vlaanderen, een goeie 10 procent Wallonië en nog een klein beetje Brussel.”

“We hebben zowat 2.500 klanten verspreid over heel België”

“Wat de kwaliteiten van Move All The Way zijn? De meeste bedrijven in de sector zijn actief in een eerder kleine regio en richten zich op het hele gamma onderdelen van hulpmiddelen: rolstoelen, protheses, bandages, douchezitjes, aangepaste bedden… Wij focussen hoofdzakelijk op de actieve en sportieve rolstoelgebruiker. Zeg maar mobiliteitshulpmiddelen voor personen die hun rolstoel dagelijks nodig hebben om te kunnen functioneren. De jongste tijd richten we ons ook naar mensen die moeilijker stappen en op zoek zijn naar middelen om meer mobiel te zijn: duofietsen, driewielers…”

Integratie

“Het gebruik van een mobiliteitshulpmiddel is een belangrijke voorwaarde om het zelfstandig en actief handelen van personen met een beperking te optimaliseren. Zonder de juiste rolstoel of een ander mobiliteitshulpmiddel is integratie in de maatschappij vaak niet mogelijk. Voor hen bieden we een selectie aan van de beste rolstoelen, sportrolstoelen, aankoppelbikes, elektrische trekdeeltjes en alle aanverwante artikelen op de markt, die we volledig op maat van de klant kunnen leveren.”

Op afspraak

“Persoonlijk contact is heel belangrijk bij ons. Je mag bij het eerste contact al snel op anderhalf uur rekenen als een klant langskomt voor een rolstoel. Vandaar dat we ook enkel op afspraak werken. In ons team hebben we ervaren rolstoelgebruikers en technische specialisten in materiaalkennis zodat we in elke situatie de beste kwaliteit en service kunnen aanbieden. Ook op het vlak van herstellingen en onderhoud staan we hoog aangeschreven.”

Marc Herremans

Henk Beyaert speelt nog altijd rolstoelbasketbal in Oostende. Hij heeft een grenzeloze bewondering voor Marc Herremans en nam enkele jaren geleden deel aan het televisieprogramma Voorbij De Grens waarin hij samen met Lieve Blanquaert en negen andere mensen met beperkingen drie weken door Nicaragua trok. Hij bouwde ook een camper om die kan gehuurd worden om op vakantie te gaan.

Info: 056 19 09 09 – www.movealltheway.be[email protected].

The post Oplossingen op maat: Move All The Way helpt actieve rolstoelgebruikers is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Loslopend paard sterft na aanrijding

Een loslopend paard uit een kudde van vijf die in Lede ontsnapt was, overleefde een zware klap met een personenwagen niet. Het ongeluk gebeurde zaterdag om 23.30 uur op de Europaweg (N42) in de buurt van Napoleon Games Casino Zottegem.

Lees meer »

“Weekendjes Parijs, gedrenkt in Dom Pérignon”: ex-topman De Voorzorg en acht anderen moeten naar de rechter in corruptiedossier

De negen verdachten in het corruptiedossier rond de socialistische mutualiteit De Voorzorg, onder wie ex-topman Tony Coonen, zullen voor de correctionele rechtbank moeten verschijnen. Dat is vrijdagochtend beslist in de Hasseltse raadkamer. Coonen wordt aanzien als spilfiguur, die zich liet omkopen door vastgoedmagnaten. Al zou dat niet het enige zijn wat de ‘socialistische krokodil’, die in 2019 nog de kamerlijst

Lees meer »

Toren Sint-Maartenskerk opnieuw gratis te bezoeken na broedseizoen van slechtvalken

De toren van de Sint-Maartenskerk in Kortrijk is vanaf 15 mei opnieuw dagelijks en gratis toegankelijk als uitkijkpunt. De kerktoren was sinds 1 maart gesloten voor bezoekers om de nestende slechtvalken alle rust te gunnen in het broedseizoen. Helaas zonder succes dit jaar, de vier eieren werden niet uitgebroed.
The post Toren Sint-Maartenskerk opnieuw gratis te bezoeken na broedseizoen

Lees meer »

Terwijl Voeren de schade opmeet, voorspelt het KMI nog meer regen

Terwijl de inwoners van Voeren nog volop aan het opruimen zijn na de wateroverlast van vrijdagavond, voorspelt het KMI nog meer regen de komende dagen. De neerslaghoeveelheden zouden lager moeten liggen dan de afgelopen dagen, maar door de hoge grondwaterstanden loert het gevaar op wateroverlast om de hoek. Weervrouw Sabine Hagedoren verwacht de komende decennia overigens nog meer "extreme" periodes.

Lees meer »

UGent bouwt voor het eerst zelfrijdende elektrische racewagen en hoopt als 1e Belgische universiteit deel te nemen aan internationale wedstrijd

De Universiteit van Gent heeft voor het eerst een zelfrijdende elektrische racewagen gebouwd. De UGent wil daarmee als eerste Belgische universiteit deelnemen aan internationale wedstrijden. Dat wordt spannend, want ook in Leuven is zo’n wagen gebouwd. De UGent hoopt nog vóór Leuven de nodige keuringen te krijgen om aan een wedstrijd te mogen deelnemen.

Lees meer »