Netanyahu zit in Rafah klem tussen ‘zijn’ rechts-extremisten, de gijzelaars en de Amerikanen

Luttele uren na toegevingen van Hamas rond een staakt-het-vuren en de vrijlating van gijzelaars, viel het Israëlische leger binnen in Rafah. De Israëlische premier Netanyahu moet balanceren op een slappe koord. Als hij instemt met een staakt-het-vuren, steigeren zijn coalitiepartners. Zonder akkoord blijven de gijzelaars in Gaza en neemt de Amerikaanse druk op hem toe.

 

Meer krantenkoppen in België

Minister Crevits bezoekt grootste recyclagefabriek van Europa in Diksmuide

Donderdag mocht de firma Deceuninck Compound/Recycling in de Cardijnlaan in Diksmuide minister Hilde Crevits ontvangen voor een werkbezoek. “De minister komt samen met burgemeester Lies Laridon op werkbezoek. Wij willen als firma aantonen dat we op Europees gebied de grootste recyclagefabriek zijn”, vertelt Ellen Molly, Group Communications Manager van de firma Deceuninck.
The post Minister Crevits bezoekt grootste recyclagefabriek

Lees meer »

Sint-Bavokoor en Mariakoor bundelen de krachten

Op zaterdag 25 mei om 20 uur zingt het Sint-Bavokoor samen met het Koninklijk Mariakoor uit Heestert tijdens het concert ‘I Believe’ in de Sint-Bavokerk. “Een titel als ‘Ik geloof’ is misschien gedurfd in deze tijden, maar is niet lichtvaardig gekozen”, zegt dirigent Wim Vancauwenberghe (54).
The post Sint-Bavokoor en Mariakoor bundelen de krachten appeared first on KW.be.

Lees meer »

Legio XI CPF is gastheer op dertiende Romeins Weekend

Op zondag 19 en maandag 20 mei, tijdens het pinksterweekend, ontvangt de stad opnieuw duizenden bezoekers voor het Romeins Weekend, intussen aan zijn dertiende editie toe. Thema is deze keer laat-Romeinse leger.
The post Legio XI CPF is gastheer op dertiende Romeins Weekend appeared first on KW.be.

Lees meer »

“DNA- onderzoek zal uitwijzen wie het rooster heeft gegooid”: meerderjarige verdachten van dood trucker Gheorghe blijven in de cel

DNA-onderzoek moet uitwijzen wie van de opgepakte jongeren met een rioolrooster naar vrachtwagenchauffeur Gheorghe heeft gegooid. Volgens meerdere verklaringen zouden twee jongens van de vijfkoppige bende het bewuste rooster hebben laten vallen. “Maar ze schuiven hun verantwoordelijkheid af”, zegt een bron dicht bij het onderzoek. Drie meerderjarigen blijven een maand langer in voorhechtenis.

Lees meer »

Mexicaanse kiescampagne meer dan ooit gedrenkt in bloed

Op 2 juni kiest Mexico een nieuwe president, een nieuw Congres, nieuwe deelstaatparlementen en nieuwe burgemeesters. Zo gigantisch als de stembusgang is, zo wreed ook is het geweld dat ermee gepaard gaat: nooit eerder in een campagne werden zoveel kandidaten vermoord – al meer dan 30 sinds begin dit jaar.

Lees meer »

Petanque-liefhebbers willen af van alcoholverbod: “Volgens mijn enquête is 70% van de spelers en toeschouwers tegen”

De heisa rond het alcoholverbod op provinciale en Vlaamse kampioenschappen petanque blijft duren. Spelers die wel nog graag een pastis of een biertje nuttigen tijdens de uitoefening van hun hobby, zwaaien nu met een enquête. Daaruit zou blijken dat een meerderheid (70%) tegen het verbod is. Petanque Federatie Vlaanderen wil de resultaten ‘in alle rust’ bekijken. “Maar wel pas na

Lees meer »

Speelgoedwebsites Fairplace en Re-Play slaan de handen in elkaar

De Belgische webshop met duurzaam speelgoed www.fairplace.be breidt uit met zes speelgoedpakketten van Re-Play, een jong initiatief van de Deerlijkse jonge mama Lore Derumeaux. Via haar webshop kan je origineel en duurder speelgoed huren in plaats van dat aan te kopen.
The post Speelgoedwebsites Fairplace en Re-Play slaan de handen in elkaar appeared first on KW.be.

Lees meer »

Hoogleraar met interesse voor wormen, maar ook in opspraak voor gesjoemel: wie is de gedoodverfde nieuwe premier van Nederland?

Witte rook in Nederland: er is na zes maanden eindelijk een politiek akkoord. Rest wel nog de vraag wie er premier zal worden. Volgens de Nederlandse media is er geen twijfel mogelijk: het zal de 67-jarige Ronald Plasterk uit Den Haag zijn. Wie is de ‘minister van Feesten en Partijen’, tegen wie verkiezingswinnaar Geert Wilders ooit een motie van wantrouwen

Lees meer »

“Geen woorden om m’n ontgoocheling te beschrijven”: zieke Cian Uijtdebroeks laat van zich horen na Giro-opgave

Een zware domper voor Cian Uijtdebroeks (21). Onze landgenoot, drager van de witte trui en vijfde in het algemene klassement, verlaat ziek de Giro. Gisteren vertelde hij al keelpijn te hebben, nu hebben de viruskiemen hem helemaal te pakken. Hij is na Robert Gesink, Christophe Laporte en Olav Kooij al de vierde renner van Visma-Lease a Bike die moet opgeven.

Lees meer »