Nederlander komt terecht in vuilniswagen en raakt zwaargewond

Een persoon is dinsdagochtend in het Nederlandse Arnhem in een vuilniswagen terechtgekomen en daarbij zwaargewond geraakt. Het slachtoffer lag mogelijk te slapen in een papiercontainer die werd geleegd, meldt de politie.

 

Meer krantenkoppen in België

Aannemer Nick Devinck ondertekent als eerste ‘charter bouwafval’

Met een positieve campagne wil Oostende het bouwafval dat in het milieu terecht komt, beperken. “De aanpak is uniek aan de kust en kan als voorbeeld dienen voor bouwprojecten in de buurt van water”, zegt Tim Corbisier van de Proper Strand Lopers.
The post Aannemer Nick Devinck ondertekent als eerste ‘charter bouwafval’ appeared first on KW.be.

Lees meer »

Na gepronk met luxeleventje op Tenerife: dealende kapper uit Blankenberge vecht celstraf van twee jaar aan

Blankenbergenaar Dylan L. (28) vecht voor de Brugse rechtbank de twee jaar effectieve celstraf aan die hij bij verstek kreeg opgelegd voor drugshandel. Ondanks een eerdere veroordeling bleef hij cocaïne en cannabis verkopen. De man werd onlangs opgepakt in Tenerife, maar werd nog niet uitgeleverd.
The post Na gepronk met luxeleventje op Tenerife: dealende kapper uit Blankenberge vecht celstraf

Lees meer »

Nieuwe versie ChatGPT kan gesprek voeren

OpenAI heeft een nieuwe versie gelanceerd van zijn populaire chatbot ChatGPT, waarmee men nu ook een gesprek kan voeren. Het programma kan informatie verwerken op basis van gesproken opdrachten, communiceert met de gebruiker met een menselijke stem en vertaalt tussen verschillende talen. ChatGPT wordt zo een belangrijke concurrent voor de stemassistenten als Alexa van Amazon en Siri van Apple.

Lees meer »

Oostenrijkse politie arresteert 14-jarig meisje voor plannen terreuraanslag op “ongelovigen”

Speurders hebben volgens Oostenrijkse media mogelijk een terroristische aanslag van een 14-jarige meisje uit Montenegro verijdeld. De tiener wordt ervan verdacht een mesaanval te willen plegen bij de Jakominiplatz in de stad Graz. Bij een huiszoeking werd onder andere een mes, bijl en kleding in beslag genomen. De aanval zou gericht zijn tegen “ongelovigen”, meldt de Oostenrijkse politie.

Lees meer »

‘Beverly goes country’ bij Beverly Percussion Ensemble: “We willen dat mensen zich hier in een saloon wanen”

Op zaterdag 25 mei organiseert Beverly Percussion Ensemble opnieuw zijn jaarlijks evenement. Vanaf 19.30 uur is iedereen welkom in de muziekschool van Beveren langs de Izegemseaardeweg voor ‘Beverly goes country’, een gratis toegankelijk evenement waarbij – hoe kan het ook anders – alles in het thema van country staat.
The post ‘Beverly goes country’ bij Beverly Percussion Ensemble: “We

Lees meer »

Bliksemschicht slaat in nét naast vrouw: “Dat scheelde geen haar”

In het Chinese Maoming is een vrouw woensdag nipt ontsnapt aan een bliksemschicht. De vrouw was op straat het slechte weer aan het filmen toen er net naast haar een bliksemschicht insloeg. Op het moment zelf kon ze alleen maar gillen, het was pas toen ze haar video achteraf bekeek dat ze besefte waaraan ze ontsnapt was. “Dat scheelde geen

Lees meer »

“Over 23 dagen weten we of de Nederlandse ‘Hoop, lef en trots’ ook ons deel wordt”

Bijna zes maanden na de Tweede Kamerverkiezingen heeft Nederland zijn uiterst rechtse regering beet. Onder de noemer ‘Hoop, lef en trots’ hebben verkiezingsoverwinnaar Geert Wilders van de radicaal-rechtse PVV, Dilan Yesilgöz van de rechts-liberale VVD, Pieter Omtzigt van Nieuw Sociaal Contract en Caroline van der Plas van de BoerBurgerBeweging hun beknopt ‘hoofdlijnenakkoord’ donderdag toegelicht.

Lees meer »

“Ze creëren sfeer van haat”: regering van Slovakije legt schuld voor aanslag op premier Fico bij media en oppositie

Na de moordaanslag op premier Robert Fico van Slovakije was de regering er snel bij om de verantwoordelijkheid bij de oppositie en de media te leggen. Die zouden "een sfeer van haat creëren". "Journalisten vrezen dat de regering de aanslag zal gebruiken om kritische media zwart te maken en meer aan banden te leggen", zegt onze Oost-Europakenner Marijn Trio.

Lees meer »