Vuilniswagen vastgereden in tunnel door openstaande laadklep

In Marke, een deelgemeente van Kortrijk kwam dinsdagavond rond 20.30 uur een vuilniswagen vast te zitten in de tunnel bij de Aardweg. “De chauffeur had daar net in de buurt een lading gelost aan het depot van de groendienst en was vergeten de laadklep achteraan naar beneden te laten. Zo is de vrachtwagen compleet vast komen te zitten in de tunnel”, vertelt Thomas Detavernier van politiezone VLAS.

Dinsdagavond gebeurde er in Marke, een deelgemeente van Kortrijk een uitzonderlijk ongeval in de Aardweg, een zijweg van de Rekkemstraat. Een vuilniswagen had er zich klem gereden in een tunnel doordat de achterklep van de laadbak nog open stond. “De chauffeur is deze waarschijnlijk na het droppen van de lading vlakbij vergeten naar beneden doen en toen hij in de tunnel reed, is de vuilniswagen blijven haperen aan de onderkant van de brug”, legt Thomas Detavernier van de politiezone VLAS uit.

Takeldienst

“Door de impact van de botsing was de voorkant van de vuilniswagen in de lucht getild en kon men niet meer met het voertuig wegrijden. Daarom moest er een takeldienst ter plaatse komen om de vuilniswagen er weg te krijgen. Omdat het geen drukke weg is, was er ook niet veel belemmering voor het verkeer. En er gebeurde ook nog geen melding van grote schade aan de brug”, besluit Detavernier.

“De chauffeur was erg geschrokken door de klap en sprong uit de cabine. Daarbij is hij lichtgewond geraakt aan de voet en werd hij overgebracht naar het ziekenhuis voor verzorging. Het gaat niet om een breuk, maar de collega zal tijdelijk werkonbekwaam zijn. De vuilniswagen raakte zwaarbeschadigd en het valt nog af te wachten of die kan hersteld worden. Maar de dienstverlening komt niet in het gedrang”, klinkt het bij stad Kortrijk.

The post Vuilniswagen vastgereden in tunnel door openstaande laadklep is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

255.000 euro voor amper 15 vierkante meter: waarom een studentenkot duurder is dan een flat in Knokke

255.000 euro voor een studentenkamer van amper 15 vierkante meter. De verkoopprijzen van studentenkoten zijn de laatste jaren exponentieel gestegen. Zo zeer dat ze zelfs tot drie keer duurder zijn dan luxevastgoed in Knokke. “Je krijgt een sneeuwbaleffect. Als een investeerder een duur kot koopt, dan wil die daar ook rendement uithalen.” Drie vastgoedexperten leggen uit wat er aan de

Lees meer »

“Zorgouders staan nog altijd in de kou”: mama van Pia vraagt meer aandacht voor ouders van kinderen met beperking

"Zorgouders en kinderen met zorgnoden staan op geen enkele politieke agenda." Dat zegt Ellen De Meyer, de mama van Pia. Vijf jaar geleden werd er via een geldinzamelingsactie bijna 2 miljoen euro verzameld om een behandeling te betalen voor de zeldzame spierziekte van het meisje. "Maar voor de ouders van kinderen die extra zorg vragen, wordt er niet gezorgd."

Lees meer »

Ons lezerspanel legt premier De Croo op de rooster: “U mag uw autodeur niet openen? Daarvoor zou ik premier willen worden!”

“Ah, is dat de man die mij het vuur aan de schenen zal leggen?” Wanneer de premier binnenwandelt heeft hij meteen oog voor Cis, de 7 maanden oude baby van boerin Lies. Het is vintage De Croo. Ons lezerspanel omschreef hem op voorhand als waardig, maar ook als een ongeloofwaardige optimist met weinig emoties. Meer dan twee uur lang bestoken

Lees meer »

Kroegentocht in Deerlijk voor herhaling vatbaar

Dat het wijkbestuur van De Trompe, het gehucht in Sint-Lodewijk op de grens met Zwevegem, Heestert en Otegem, van aanpakken weet, is al langer dan vandaag gekend.
The post Kroegentocht in Deerlijk voor herhaling vatbaar appeared first on KW.be.

Lees meer »

De kleine oorlogsdaad van een vioolspeler: winnaar Koningin Elisabethwedstrijd weigert hand te schudden van Russisch jurylid

Koningin Elisabeth droomde van een wedstrijd waarin harmonie zou zegevieren. Zaterdag leek die apolitiek waar ze naar streefde verder weg dan ooit, toen de Oekraïense winnaar van “haar” wedstrijd de hand weigerde van het Russische jurylid Vadim Repin. Hoe een fenomenaal vioolspeler met zijn bescheiden oorlogsprotest in extremis toch nog voor opschudding zorgde.

Lees meer »

Nina Allosserie is redder in Izegemse zwembad

We hopen deze zomer met zijn allen op mooi weer en dan wordt het gegarandeerd weer druk aan ons buitenzwembad. Redster Nina Allosserie (19) hoopt vaak aan de slag te mogen. Na een spoedcursus redder vorig jaar is ze intussen goed ingeburgerd in het team.
The post Nina Allosserie is redder in Izegemse zwembad appeared first on KW.be.

Lees meer »

LIVE HET GROTE DUEL. Magnette (PS) gooit de deur dicht voor De Wever (N-VA): “Wij gaan geen seconde verspillen aan confederalisme”

PS-voorzitter Paul Magnette wil na de verkiezingen “geen seconde verliezen aan spreken over het confederalisme”. Dat heeft hij woensdag gezegd tijdens ‘Het Grote Duel’ tussen hem en N-VA-voorzitter Bart De Wever die bleef hameren op een hervorming van ons land. “Als je een land zou schetsen en je schetst België, dan word je in een gekkenhuis gestopt. Herlees hieronder onze

Lees meer »

Actrice Liesa Naert krijgt haar eigen plein in Brugge

De West-Vlaamse actrice Liesa Naert krijgt vanaf september een jaar lang haar eigen pleintje in Brugge. Het binnenplein van De Biekorf wordt omgedoopt in Liesa Naertplein. Ze is komend seizoen een van de drie huiskunstenaars van het Cultuurcentrum Brugge.
The post Actrice Liesa Naert krijgt haar eigen plein in Brugge appeared first on KW.be.

Lees meer »

LIVEBLOG TITELVIERING. Spelers en bestuur hebben er feestnacht in Varsenare opzitten, vandaag viering met fans op Markt van Brugge

Landskampioen Club Brugge heeft er een feestnacht opzitten. Spelers, bestuur en medewerkers van blauw-zwart verzamelden op café in Varsenare om de 19de titel stevig te vieren. Eerder zondag had Club zich in een kolkend Jan Breydel tot kampioen gekroond na een 0-0-gelijkspel tegen Cercle. In het slot ontsnapte Club toen nog aan de ultieme deceptie door een wel heel discutabele

Lees meer »