LIVE GAZA. “Alle partijen bereid tot nieuwe gesprekken wapenbestand” – Aanleg tijdelijke pier voor kust van Gazastrook is af, maar slecht weer belet installatie

Geen bestand, maar nog meer oorlogsgeweld: Tel Aviv kiest voor de aanval. Vorige nacht vonden aanhoudende bombardementen plaats en Israëlische tanks vielen Rafah binnen. Voorlopig is sprake van 27 doden. “De antiterreuroperatie is plaatselijk en in omvang beperkt”, stelt het Israëlische leger. Ruim een miljoen ontheemde Palestijnen zouden schuilen in de stad. “Er moet een rode lijn zijn”, stelt minister van Ontwikkelingssamenwerking Caroline Gennez (Vooruit). Dinsdagavond meldt een Egyptische zender dat alle strijdende partijen bereid zijn om opnieuw met elkaar te spreken over een wapenbestand. Volg alle ontwikkelingen in onze liveblog. 

Meer krantenkoppen in België

Prestigieuze Knokke Hippique houdt (voorlopig) op met bestaan: “Hopen dat er oplossing uit de bus komt”

Knokke-Heist verliest een van de meest prestigieuze evenementen van het jaar. De paardenwedstrijd Knokke Hippique – internationaal zéér hoog aangeschreven – stopt er (voorlopig) mee. Organisatoren Stephan Conter en Paul Gheysens trokken de stekker uit het evenement. “Zeer jammer. We hopen dat er nog een oplossing uit de bus komt”, zegt burgemeester Jan Morbee (GBL).
The post Prestigieuze Knokke

Lees meer »

Australische miljardair eist verwijdering van haar portret uit museum

De Australische miljardair Gina Rinehart (70) heeft het belangrijkste museum van hoofdstad Canberra gevraagd een portret van haar te verwijderen, omdat ze het kunstwerk niet geslaagd vindt. Het schilderij van de bekroonde kunstenaar Vincent Namatjira hangt tussen 20 andere portretten van bijvoorbeeld koningin Elizabeth II en de voormalige premier Julia Gillard op een tentoonstelling in de National Gallery of Australia.

Lees meer »

LIVEBLOG ASTON VILLA-LIVERPOOL. Bezoekers opnieuw op voorsprong, nadat heroptredende Youri Tielemans voor gelijkmaker zorgde

Schrijft Aston Villa vanavond geschiedenis? Bij een zege tegen Liverpool speelt de club uit Birmingham voor het eerst Champions League sinds het seizoen 1982-83, toen heette het kampioenenbal nog Europacup 1. Youri Tielemans staat opnieuw in de basis, nadat hij op 27 april uitviel met een liesblessure. Volg de match in onderstaande liveblog.

Lees meer »

Woordvoerder Bram Keirsebilck is job kwijt door faillissement van KVO: “Begrijp niet dat sommigen nog recht in de spiegel kunnen kijken”

“KVO bluft in men êrte want supporter van een club blijf je voor je leven. Oaltied Ostende”, benadrukt Bram Keirsebilck met enkele Oostendse accenten. De woordvoerder van KV Oostende is door de schuld van verscheidene boosaardige figuren zijn club en zijn job kwijt.
The post Woordvoerder Bram Keirsebilck is job kwijt door faillissement van KVO: “Begrijp niet dat sommigen

Lees meer »

Bestuurder raakt lichtgewond bij ongeval in Waregem

Bij een verkeersongeval op de N43 ter hoogte van Beveren-Leie is donderdagavond een bestuurder lichtgewond geraakt. Hij botste op een andere auto die vanuit een privéparking de weg kwam opgedraaid.
The post Bestuurder raakt lichtgewond bij ongeval in Waregem appeared first on KW.be.

Lees meer »

Lezersoproep: Wat als je kind huilt?

Alle jonge kinderen huilen weleens. Sommige meer dan andere. Hoe gaat u daar als ouder om? Vindt u het oké om uw baby of peuter een tijdlang te laten huilen? Of voelt u zich daar schuldig om, omdat – zoals opvoedingsexperts soms zeggen – de stress van het huilen mogelijk slecht is voor de ontwikkeling van die jonge hersens?

Lees meer »

“Mijn gewicht gaat niemand iets aan”: ‘Bridgerton’-actrice Nicola Coughlan is allesbehalve een grijze muis

“Ik wil de wereld laten zien dat ook een muurbloempje in het middelpunt van de belangstelling kan staan.” Fans van ‘Bridgerton’ leerden Penelope Featherington kennen als een grijze muis, maar in het derde deel van de Netflixreeks is het net zij die op de voorgrond treedt. Een rol die Nicola Coughlan (37) op het lijf geschreven is, want ook zij

Lees meer »

REPORTAGE: Heel Europa kijkt naar Ninove, maar vooral naar Vlaams Belanger Guy D’haeseleer: “Iedereen wil het reservaat Ninove bezoeken”

Een centrumstad met niet meer dan 40.000 inwoners in Oost-Vlaanderen, en toch kijkt iedereen tegenwoordig naar Ninove. Bij de komende gemeenteraadsverkiezingen bestaat de kans dat het de eerste gemeente wordt met een absolute meerderheid voor Vlaams Belang. Dat heeft de partij te danken aan één man: Guy D’haeseleer. Dit weekend kon u in deze krant nog lezen dat hij in

Lees meer »