Ex-koppel samen voor rechter voor drugshandel: minimumopbrengst van 137.500 euro

Een intussen ex-koppel dealde op grote schaal drugs in de regio rond Kortrijk en Menen. De man kocht speed per kilo. Het parket vroeg om ruim 130.000 euro aan drugswinsten verbeurd te verklaren. Man en vrouw riskeren respectievelijk 30 en 24 maanden cel en 8.000 euro boete.

In maart vorig jaar vernam de politie via via dat R.R. (33) uit Menen speed zou verkopen. Na een uitgebreid onderzoek met telefoontaps bleek dat zowel R. als haar partner B.V. (43) zich inlieten met de verkoop. De man reed regelmatig naar Turnhout om een kilo speed te kopen.

Beide personen werden opgepakt, maar weigerden eerst een verklaring af te leggen. R. bezweek uiteindelijk, bekende alles en praatte ook haar partner aan de galg. Die probeerde haar achteraf nog onder druk te zetten om haar verklaring terug in te trekken, zo bleek uit brieven die hij stuurde vanuit de gevangenis.

Vrijlating

De vrouw werd volgens haar advocaat meegesleurd in de drugs door haar partner. Twee maanden nadat ze voorwaardelijk vrijkwam, bleek echter dat ze het handeltje op eigen houtje verderzette en vloog ze terug de cel in. “Na haar vrijlating had ze niets meer en is ze terug beginnen gebruiken”, pleitte haar advocaat. “De verkoop was slechts heel miniem.”

Toch becijferde het Openbaar Ministerie een minimumopbrengst van 137.500 euro doorheen de hele periode dat het koppel dealde. Hun advocaten vroegen om dit bedrag zwaar te herleiden. Vonnis op 27 mei.

The post Ex-koppel samen voor rechter voor drugshandel: minimumopbrengst van 137.500 euro is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Boer Bert uit ‘Boer zkt vrouw’ weet exact wat hij zoekt in relatie: “Ik wil dat mijn vrouw zorgt voor het huishouden”

In ‘Boer zkt vrouw’ is de West-Vlaamse vlasboer Bert Vermeersch (28) het buitenbeentje. Slechts vier vrouwen schreven zich voor hem in en alleen kleuterjuffen Eva en Melissa (allebei 27) nodigt hij uit op zijn boerderij. “Ik ben kieskeurig, ja, maar waarom zou ik met iemand verder daten als ik geen interesse heb?” Hij omschrijft zichzelf als romantisch en gevoelig, maar

Lees meer »

“Ze hebben ons gastvrij ontvangen”: uitwisselingsproject tussen Veurns en Frans college doet meer dan alleen taalvaardigheid verbeteren

Leerkrachten en de eerstejaars van de flexklas 1AB en 1AA Taalatelier van Talent-Is Campus College Veurne blikken positief terug op het uitwisselingsproject met ‘le Collège du Moulin’ in het Franse Grande-Synthe (Duinkerke). Voor beide scholen werd het een grensoverschrijdende ontdekkingstocht naar de andere taal, naar de andere cultuur, naar de andere leefgewoonten.
The post “Ze hebben ons gastvrij ontvangen”:

Lees meer »

Fulltime godsdienstleraar én cafébaas in ‘t Fonteintje: “Ik ben de goedkoopste psycholoog in de streek”

Sander en Sue Ellen zijn in café ’t Fonteintje aan hun laatste maanden bezig, maar daarna verkassen ze naar De Nieuwe Muide. Het jonge koppel combineert het horecaleven met een fulltime job. “We werken graag en ik heb weinig slaap nodig”, verduidelijkt Sander.
The post Fulltime godsdienstleraar én cafébaas in ‘t Fonteintje: “Ik ben de goedkoopste psycholoog in de

Lees meer »

Beoogde Nederlandse premier Ronald Plasterk biedt in open brief excuses aan Pieter Omtzigt aan

Ronald Plasterk, die vaak genoemd wordt als premier van de toekomstige rechtse regering in Nederland, heeft vrijdag in een open brief in de krant De Telegraaf zijn excuses aangeboden aan Pieter Omtzigt, de leider van de coalitiepartij Nieuw Sociaal Contract (NSC). De twee mannen hebben in een eerdere fase van de regeringsvorming, toen Plasterk informateur was, nog een aanvaring gehad.

Lees meer »

LIVE OEKRAÏNE. Poetin en Zelensky: geen ‘olympische’ wapenstilstand – Doden bij Russische luchtaanval op Charkiv

Het Westen is “met vuur aan het spelen” en dat zal “niet onbeantwoord blijven”. Dat heeft Moskou gezegd naar aanleiding van de Oekraïense luchtaanvallen van afgelopen nacht. Volgens Rusland werden daarbij westerse wapens gebruikt. Zowel Rusland als Oekraïne zien weinig in een wapenbestand tijdens de Olympische Spelen. De Franse president Emmanuel Macron had opgeroepen tot een wereldwijd staakt-het-vuren tijdens het

Lees meer »