“Je was al opnieuw aan het verkopen toen je de vorige keer voor mij stond”: rechter geeft jaar effectieve celstraf voor nieuwe drugshandel

“Toen je hier de vorige keer terecht stond, beloofde je van alles, maar eigenlijk was je toen al opnieuw drugs aan het verkopen.” De rechter in Kortrijk had niet veel zin om nog veel te geloven van wat een 24-jarige jongeman uit Roeselare vertelde en gaf hem dan ook geen voorwaardelijke straf meer maar een effectieve celstraf van 1 jaar voor de nieuwe drugsverkoop en nog eens 4 maanden omdat hij zijn zus een kopstoot gaf. Zo’n 7.000 euro drugsgeld is verbeurd verklaard.

De politie repte zich op 29 augustus 2023 naar Izegem. Daar zorgde Imani C. voor problemen. Zijn zus opende de deur met een bebloede neus. Even voordien was ze door haar broer bij de keel gegrepen en had ze een kopstoot geïncasseerd. Haar neus bleek gebroken. C. verscheen in ontbloot bovenlijf en was verbaal agressief. In de woning bleken speed, cannabis en ruim 3.000 euro cash geld te liggen. Van zodra hij in februari 2022 in het kader van een ander drugsonderzoek na een verblijf van 2 maanden in de gevangenis was vrijgelaten, begon C. opnieuw drugs te verkopen.

De openbare aanklager was dan ook niet mals en vorderde 2 jaar effectieve celstraf en een boete van 2.000 euro voor de drugshandel en nog eens een half jaar cel extra voor de klappen die hij aan zijn zus gaf. “Maar we waren beiden onder invloed van drugs”, aldus C. “Al heb ik veel spijt dat ik haar heb geslagen. Over de drugshandel: toen mijn vriendin me bleek te bedriegen met mijn beste vriend maakte ik inderdaad opnieuw de verkeerde keuze. Ik kwam ondertussen tot het besef dat drugs de grootste schuldigen zijn en dat ik ervan af moet geraken.” “Maar met een vader die alcohol- en drugsverslaafd was, kreeg hij niet het beste voorbeeld”, aldus zijn advocaat. “Je vroeg de vorige keer ook voorwaarden maar verkocht toen al opnieuw drugs”, klonk het misnoegd bij de rechter. Eén jaar effectieve celstraf voor de drugshandel en nog eens 4 maanden voor de slagen aan zijn zus was haar oordeel. (LSi)

The post “Je was al opnieuw aan het verkopen toen je de vorige keer voor mij stond”: rechter geeft jaar effectieve celstraf voor nieuwe drugshandel is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

POLITIEKE ANALYSE. “Zelfs over het Songfestival was er alleen een debat van extremen. Is nu echt álles politiek geworden?”

Wat zeggen politici niet, maar dénken ze wel? In zijn nieuwe analyse, exclusief voor HLN, gunt opiniemaker Noël Slangen jou elke week een blik achter de schermen van de politiek. Vandaag: hoe de vele tinten grijs tussen zwart en wit verdwenen lijken, met het Songfestival als recentste voorbeeld. “Nooit gekeken, noch gestemd, maar nu twintig stemmen voor Israël uitgebracht. Is

Lees meer »

Gemeente Andenne in shock nadat vijf lokale tieners trucker met rioolrooster doodden: “Ze hebben hun leven verbrand”

De vijf tieners die een loodzwaar rioolrooster op de E42 gooiden waarbij een truckchauffeur overleed, waren onder invloed van drugs én alcohol. Een minderjarige daagde zijn vrienden uit om het rooster samen van de brug te gooien, al ontkent de jongen dat nu. De landelijke gemeente Andenne, waar de tieners wonen, reageert intussen geschokt. “Die gasten vormden eerder voor niemand

Lees meer »

België zakt naar derde plaats op Europese ranking van LGBTI+-rechten

België zakt opnieuw naar de derde plaats in de jaarlijkse Rainbow Map van ILGA-Europe, de koepel van Europese LGBTI+-organisaties. Staatssecretaris voor Gelijke Kansen, Gendergelijkheid en Diversiteit Marie-Colline Leroy (Ecolo) prijst de Belgische plek in de top drie, maar onderstreept dat er nog hiaten zijn om op te vullen.

Lees meer »

Nick Ballegeer: “Liever in schoonheid afscheid nemen”

Voormalig voorzitter Johnny Deryckere heeft op vrijdag 10 mei al zijn vrienden uitgenodigd voor een afscheidsfeest. Hij vestigde zich definitief in Frankrijk en wil nog eens iedereen samenbrengen. Ongetwijfeld bewaart de voormalige preses schitterende herinneringen aan de trainers Dany Couvreur en Sören Maenhout, maar tussen de krijtlijnen liep hij altijd hoog op met bijvoorbeeld de defensieve organisator Nick Ballegeer.

Lees meer »

Kim brengt patiënten met zeldzame botziekte uit verschillende landen voor het eerst samen in Oostende

“Ik leef nog iedere dag op pijnstillers.” Van 13 tot 19 mei komen in Vaya Mundo te Oostende patiënten uit verschillende landen samen die lijden aan de heel zeldzame botziekte Camurati-Engelmann. Het initiatief, overigens een primeur voor ons land, komt van de Oostendse Kim Van Cauwelaert (43), die al sinds ze leerde lopen met de pijnlijke gevolgen van de aandoening

Lees meer »

“We merken nu al een Joost Klein-effect in de ticketverkoop”: Moen Feest verwacht vol huis voor meest besproken Eurosong-deelnemer

Op het podium van het Eurovisiesongfestival was hij niet te bewonderen, maar deze zomer staat Joost Klein wél op Moen Feest. “We maken ons op voor een knaloptreden”, zegt medeorganisator Frederik Roelant.
The post “We merken nu al een Joost Klein-effect in de ticketverkoop”: Moen Feest verwacht vol huis voor meest besproken Eurosong-deelnemer appeared first on KW.be.

Lees meer »

In Oegandese hoofdstad Kampala zijn controversiële wereldleiders de helden van het drukwerk

Het is drukwerk troef in Nasser Road, een mythische plek in de Oegandese hoofdstad Kampala. De straat staat bekend om haar creatieve print­industrie, in al haar facetten. Nieuwe reisdocumenten, diploma’s of een nieuwe identiteitskaart rollen er van de persen, maar naast het frauduleuzere werk vind je er verrassende posters en kalenders met een controversiële wereldleider in de hoofdrol. Soms is

Lees meer »

Opnieuw negen lijken gevonden in Mexicaanse stad

In de Mexicaanse deelstaat Zacatecas, in het noorden van het land, zijn woensdag negen lijken teruggevonden in de stad Morelos. Dat heeft het Openbaar Ministerie in de deelstaat woensdagmiddag bekendgemaakt. Een dag eerder werden er ook al negen levenloze lichamen gevonden in een naburige stad.

Lees meer »

Een Hart voor West-Vlaanderen schenkt € 5.000 aan project Be-Strong van vzw Habbekrats

Een Hart voor West-Vlaanderen steunt projecten die zich inzetten voor kanszoekende kinderen en jongeren. Uit de nieuwe projecten die zich kandidaat stelden voor 2024 werden er 33 geselecteerd, waaronder Be-Strong van vzw Habbekrats. Het wekelijks project dompelt Kortrijkse kinderen en jongeren via een kwalitatieve training onder in de wereld van boksen en fitnessen om zo fysiek en mentaal weerbaarder te

Lees meer »

Zedelgemse cultuurprijzen en KATZ-expo met jeugdkunst: “De drempel laag houden en lesgeven op maat van talent”

De jaarlijkse cultuurprijzen reikte de cultuurraad uit aan twee unieke kunsttalenten van eigen bodem: architect Maarten Vanbelle en ambachtelijk hout- en metaalbewerker Simon Tanghe. ‘Beeld pakt uit’ toont tijdelijk kleurrijk werk van Zedelgemse kinderen die zich uitleven in de Kunstacademie Torhout-Zedelgem (KATZ).
The post Zedelgemse cultuurprijzen en KATZ-expo met jeugdkunst: “De drempel laag houden en lesgeven op maat van

Lees meer »