Amerikaanse soldaat gevangengenomen tijdens reis in Rusland: “Bestal zijn Russische vriendin”

Een Amerikaanse soldaat zit in de cel in het oosten van Rusland. Dat heeft het leger van de VS bekendgemaakt. De militair zou ervan beschuldigd worden zijn Russische vriendin bestolen te hebben.

 

Meer krantenkoppen in België

Vzw Letterhop ontvangt 5.000 euro voor project: “In 2024 willen we 30 kansarme kindjes leren fietsen en zwemmen”

De vzw Letterhop uit Poperinge mag 5.000 euro in ontvangst nemen voor het project ‘Okan start to swim and bike’. Okan staat voor onthaalonderwijs voor anderstalige kinderen. Een Hart voor West-Vlaanderen steunt projecten die zich inzetten voor kanszoekende kinderen en jongeren.
The post Vzw Letterhop ontvangt 5.000 euro voor project: “In 2024 willen we 30 kansarme kindjes leren fietsen

Lees meer »

ONS RAPPORT. “Hij maakte meer verkeerde beslissingen dan in hele play-offs”: vijf buizen bij Anderlecht, vijf uitblinkers bij Club

Club Brugge ging winnen op het veld van Anderlecht, dat na een povere prestatie in de levensbelangrijke wedstrijd liefst vijf buizen krijgt in ons rapport. “Hij was offensief een non-factor.” In het winnende kamp betere noteringen: “Zou Club hem toch niet nog een contract voor één seizoen aanbieden?” Ontdek hieronder ons rapport.

Lees meer »

Leerlingen fietsen langs historische locaties

In het kader van herinneringseducatie organiseerden de basisscholen Immaculata en De Geluksvogel samen met de werkgroep onder leiding van Jo Bergez van Gidsenkring Brugge (Hello Bruges), een fietstocht langs tien belangrijke locaties in Sint-Michiels.
The post Leerlingen fietsen langs historische locaties appeared first on KW.be.

Lees meer »

Peru klasseert transgenders voortaan als “geestesziek”

Transgenders in Peru worden door een nieuw presidentieel decreet voortaan als ‘geestesziek’ beschouwd. De Peruviaans overheid wil transgenders op die manier “de juiste medische hulp garanderen”, maar mensenrechtenactivisten vrezen dat het decreet juist een tegenovergesteld effect zal hebben.

Lees meer »

Cercle Brugge-goalgetter Kévin Denkey wint de 33e Ebbenhouten Schoen

Cercle Brugge-goalgetter Kévin Denkey is de winnaar van de 33e editie van de Ebbenhouten Schoen. Dat heeft de organisatie van de jaarlijkse verkiezing voor de beste voetballer van Afrikaanse afkomst in de Jupiler Pro League maandagavond bekendgemaakt tijdens een gala in het Tangla Hotel in Sint-Lambrechts-Woluwe. De 23-jarige Togolees haalde het voor de andere genomineerden Mohamed Amoura (Union), Bilal El

Lees meer »

Van Tigchelt wil dat Belgen ‘recht op vergissing’ krijgen: “Onbewuste fout in belastingaangifte niet langer straffen”

Burgers moeten het recht hebben om zich te vergissen, zo staat in het Nederlandse regeerakkoord dat gisteren is goedgekeurd. Mensen die per ongeluk een fout maken als ze informatie aan de overheid doorgeven, mogen daar met andere woorden niet langer voor gestraft worden. Ook in ons land moet zoiets mogelijk zijn, vindt minister van Justitie Paul Van Tigchelt (Open Vld).

Lees meer »

Dit staat in akkoord van nieuwe Nederlandse regering: 130 per uur op snelwegen, migratie-ingrepen en ambassade in Jeruzalem

De komende Nederlandse regering wil besparen op de openbare omroep en wil een snelheid tot 130 kilometer per uur toelaten op de snelwegen. Er wordt sterk ingegrepen op het vlak van migratie en voorts wordt onderzocht of de ambassade in Israël naar Jeruzalem kan verhuizen. Dat blijkt uit de passages van het onderhandelaarsakkoord die gelekt zijn in de Nederlandse media.

Lees meer »