Op stap met soldaat Arthur en neuzen in het Hopmuseum: krokusvakantie in de Hoppestad

De krokusvakantie staat voor de deur. In de Hoppestad staan heel wat leuke activiteiten op het programma voor kleuters, jongeren, tieners en volwassenen. We zetten er enkele op een rijtje.

“Vanaf zaterdag 10 februari opent het Hopmuseum opnieuw de deuren. Dompel je onder in het verhaal van hop en bier in de Westhoek. Bezoek het museum met kinderen of in groep”, klinkt het bij Toerisme Poperinge.

Kinderen en jongeren tot 18 jaar bezoeken gratis het museum. “Voor elke leeftijdsgroep is er een boeiende zoektocht op maat. Na het bezoek kun je jouw (groot)-ouders uitdagen voor een volkssportenduel. Er is de kleuterzoektocht ‘Vlieg mee door het museum’. Trek het kostuum van lieveheersbeestje aan en vlieg mee door het museum. Zoek op elke verdieping naar deze kleine hopvriendjes en verdien zo stippen op jouw vleugels.”

Tablettour

Er is ook de fotozoektocht voor kinderen ‘Neuzen in het Hopmuseum’. Vind je in het museum alle 20 foto’s terug, dan kan je de bijhorende vragen zonder problemen oplossen. Het Hopmuseum verloot elke maand een boekenbon onder de deelnemende neuzen. Voor tieners is er de tablettour ‘Het dilemma van Joseph’. Ga virtueel op stad in Groot-Poperinge tijdens WOI. “Ik ben Joseph Lahaye. In 1894 geboren en daarna getogen in Poperinge! Mijn vader en moeder runden midden in de stad de mouterij-brouwerij ‘t Zwynland. In 1914 veranderde alles. Van de ene op de andere dag was het oorlog. Die tijd uit mijn leven zal ik nooit vergeten. Dat komt omdat ik op 23 februari 1915 een moeilijke keuze heb moeten maken.”

Digitale zoektocht

Tijdens de krokusvakantie kan je ook op avontuur met soldaat Arthur in het Talbot House. “Wist je dat er een echte kat woont in Talbot House? Samen met soldaat Arthur Pettifer en de Poperingse Jeanne ga je op pad om alle kattenstreken op te lossen in het museum. De nieuwe digitale zoektocht brengt je van de schuilkelders tot op de zolder, een avontuur voor de hele familie. Aan de hand van acht filmpjes en opdrachtjes, kan je de locatie van de kist vinden. Trek je mee het uniform van soldaat Arthur aan voor een leuke foto?”

Deelnemen kan op zaterdag 10 februari, zondag 11 februari, maandag 12 februari, dinsdag 13 februari, woensdag 14 februari, donderdag 15 februari, vrijdag 16 februari, zaterdag 17 februari, zondag 18 februari telkens van 10 tot 16.30 uur.

The post Op stap met soldaat Arthur en neuzen in het Hopmuseum: krokusvakantie in de Hoppestad is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

“Geen schrik om op podium te staan”: Kristof Kerckenaere wordt dit weekend tot Regenboogprins gekroond in Roeselare

Dit weekend zet men in Roeselare de zotskap op. De stad wordt overgenomen door de carnavalisten. Een van de feestvierders zal ongetwijfeld regenboogprins Kristof I of Kristof Kerckenaere zijn die op een toevallige manier bij het Roeselaars canavalsgebeuren betrokken raakte.
The post “Geen schrik om op podium te staan”: Kristof Kerckenaere wordt dit weekend tot Regenboogprins gekroond in Roeselare appeared

Lees meer »

Arjen Livyns komt zwaar ten val in Strade Bianche

Slechts nieuws voor Kerkhovenaar Arjen Livyns. De renner van Lotto Dstny is zwaar ten val gekomen in de Strade Bianche. De val bracht serieus wat bloed met zich mee aan zijn gezicht. Livyns werd uiteindelijk afgevoerd naar het ziekenhuis.
The post Arjen Livyns komt zwaar ten val in Strade Bianche appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Nu blijven knallen”: Van den Bergh herpakt zich net op tijd en stoot door op UK Open, Van Gerwen én Price uitgeschakeld

De UK Open, ook wel ‘The FA Cup of Darts’ genoemd, stelt niet teleur. Met de open loting na iedere ronde is het toernooi in Minehead een garantie op spektakel en verrassingen. Topfavorieten Van Gerwen én Price sneuvelden bijvoorbeeld al in de vierde ronde, ook Kim Huybrechts moest snel inpakken. Dimitri Van den Bergh en Mike De Decker stelden niet

Lees meer »

Escape game drijft spot met enorme verkeershinder in centrum Menen: “Grappig, maar minder leuk voor wie in het verkeer vastzit”

Welkom in de grootste escape game ter wereld: Menen. Doordat verschillende werken het verkeer woensdag volledig in de soep lieten draaien, organiseerde een internaut er meteen een ecape game mee. “De hinder was zodanig extreem dat we enkel maar konden lachen of huilen.”
The post Escape game drijft spot met enorme verkeershinder in centrum Menen: “Grappig, maar minder leuk voor

Lees meer »

“Felipe kan ontrouw van Letizia niet vergeven”: geruchten over scheiding van Spaans koningspaar zwellen aan

Gaan de Spaanse koning Felipe (56) en koningin Letizia (51) scheiden? “Ze kunnen elkaar niet meer uitstaan en hebben al jarenlang een geheime regeling over de kinderen”, schrijft een gezaghebbende nieuwssite in Catalonië. Maar in de afvallige Spaanse regio hebben ze er ook alle belang bij dat het koningshuis wordt gedestabiliseerd. De krant rakelt ook de geruchten over het vermeende

Lees meer »

Bart Herman komt dit voorjaar vijf keer op uitnodiging van PMLE en Concertevents naar West-Vlaanderen

In twee weken tijd komt Bart Herman – afkomstig uit Wevelgem – drie keren op uitnodiging van PMLE naar West-Vlaanderen. Maar dat is nog niet alles, want Bart komt ook twee keren optreden op uitnodiging van Concertevents.
The post Bart Herman komt dit voorjaar vijf keer op uitnodiging van PMLE en Concertevents naar West-Vlaanderen appeared first on KW.be.

Lees meer »

Blaffende honden verjagen inbrekers in Ledegem

Vrijdagochtend probeerden dieven een slag te slaan langs de Cardijnlaan in Ledegem. De dieven werden echter opgeschrikt door enkele blaffende honden en namen, zonder buit, het hazenpad.
The post Blaffende honden verjagen inbrekers in Ledegem appeared first on KW.be.

Lees meer »

LIVE OEKRAÏNE. Leger Oekraïne trekt zich terug uit twee dorpen nabij Avdiivka

Het Oekraïense leger heeft zich teruggetrokken uit nog twee dorpen in de buurt van de oostelijke stad Avdiivka, die eerder deze maand werd veroverd door Russische troepen. Dat meldt de Oekraïense militaire woordvoerder Dmytro Lykhovy. Het gaat om de dorpen Sieverne en Stepove, plaatsen die voor de Russische invasie elk minder dan honderd inwoners hadden. Maandag trokken de Oekraïners zich

Lees meer »

‘LikeMe’-gezicht Francisco Schuster werd geadopteerd via frauduleuze adoptiedienst: “Schandalig dat dit op tv komt”

“Een schop in onze maag.” Dat vindt Yung Fierens (45) van adoptiebelangengroep CAFE van ‘Francisco Desir’, de docureeks waarin Francisco Schuster (22) op zoek gaat naar z’n biologische moeder. “Hem valt niets te verwijten, de openbare omroep wél”, verklaart ze aan ‘Dag Allemaal’. Van frauduleuze adopties en ontvoerde kinderen tot opzettelijke verminking: de waarheid is een stuk minder rooskleurig dan

Lees meer »

Twee wereldkampioenen thaiboksen in Team Bushido

Faiza Hamri (14) en Marwan El Achraki (22) hebben vorig weekend een gouden medaille in de wacht gesleept op het Open Wereldkampioenschap thaiboksen in het Verenigd Koninkrijk. Team Bushido trok van 23 tot en met 26 februari met zes atleten naar het kampioenschap in Great Yarmouth om ervaring op te doen in de Thaise vechtsport.
The post Twee wereldkampioenen thaiboksen

Lees meer »

Kortrijks techbedrijf Barco wint fameuze Hollywood Academy Award

Dit jaar stond ook een team van het West-Vlaamse technologiebedrijf Barco op de gastenlijst van de Academy Awards of Oscars. Op 23 februari namen ze een prestigieuze Scientific and Engineering Academy Award in ontvangst tijdens een exclusieve award ceremonie in Hollywood.
The post Kortrijks techbedrijf Barco wint fameuze Hollywood Academy Award appeared first on KW.be.

Lees meer »