Op stap met soldaat Arthur en neuzen in het Hopmuseum: krokusvakantie in de Hoppestad

De krokusvakantie staat voor de deur. In de Hoppestad staan heel wat leuke activiteiten op het programma voor kleuters, jongeren, tieners en volwassenen. We zetten er enkele op een rijtje.

“Vanaf zaterdag 10 februari opent het Hopmuseum opnieuw de deuren. Dompel je onder in het verhaal van hop en bier in de Westhoek. Bezoek het museum met kinderen of in groep”, klinkt het bij Toerisme Poperinge.

Kinderen en jongeren tot 18 jaar bezoeken gratis het museum. “Voor elke leeftijdsgroep is er een boeiende zoektocht op maat. Na het bezoek kun je jouw (groot)-ouders uitdagen voor een volkssportenduel. Er is de kleuterzoektocht ‘Vlieg mee door het museum’. Trek het kostuum van lieveheersbeestje aan en vlieg mee door het museum. Zoek op elke verdieping naar deze kleine hopvriendjes en verdien zo stippen op jouw vleugels.”

Tablettour

Er is ook de fotozoektocht voor kinderen ‘Neuzen in het Hopmuseum’. Vind je in het museum alle 20 foto’s terug, dan kan je de bijhorende vragen zonder problemen oplossen. Het Hopmuseum verloot elke maand een boekenbon onder de deelnemende neuzen. Voor tieners is er de tablettour ‘Het dilemma van Joseph’. Ga virtueel op stad in Groot-Poperinge tijdens WOI. “Ik ben Joseph Lahaye. In 1894 geboren en daarna getogen in Poperinge! Mijn vader en moeder runden midden in de stad de mouterij-brouwerij ‘t Zwynland. In 1914 veranderde alles. Van de ene op de andere dag was het oorlog. Die tijd uit mijn leven zal ik nooit vergeten. Dat komt omdat ik op 23 februari 1915 een moeilijke keuze heb moeten maken.”

Digitale zoektocht

Tijdens de krokusvakantie kan je ook op avontuur met soldaat Arthur in het Talbot House. “Wist je dat er een echte kat woont in Talbot House? Samen met soldaat Arthur Pettifer en de Poperingse Jeanne ga je op pad om alle kattenstreken op te lossen in het museum. De nieuwe digitale zoektocht brengt je van de schuilkelders tot op de zolder, een avontuur voor de hele familie. Aan de hand van acht filmpjes en opdrachtjes, kan je de locatie van de kist vinden. Trek je mee het uniform van soldaat Arthur aan voor een leuke foto?”

Deelnemen kan op zaterdag 10 februari, zondag 11 februari, maandag 12 februari, dinsdag 13 februari, woensdag 14 februari, donderdag 15 februari, vrijdag 16 februari, zaterdag 17 februari, zondag 18 februari telkens van 10 tot 16.30 uur.

The post Op stap met soldaat Arthur en neuzen in het Hopmuseum: krokusvakantie in de Hoppestad is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Wie durft Kamala Harris uit te dagen?

Zo lang Joe Biden weigerde om zich terug te trekken als presidentskandidaat, zo snel is Kamala Harris op het schild gehesen als zijn vervanger. Maar kan de kandidaat van het establishment ook de kandidaat van de basis worden?

Lees meer »

Grensbewaker gewond bij schietpartij aan Grieks-Turkse grens

Aan de Grieks-Turkse grensrivier Evros is een Griekse grensbewaker gewond geraakt toen hij beschoten werd. De Griekse politie zegt dat de schoten afgevuurd werden aan de Turkse zijde van de rivier. Griekse grensbewakers hadden net een illegale oversteek van de grens van Turkije naar Griekenland verhinderd.

Lees meer »

We zien de stichtende broers Beers nóóit, maar Dimitri Vegas & Like Mike bedanken ze live vanop de mainstage: “20 jaar Tomorrowland dankzij jullie”

“Steek jullie lichtjes in de lucht, speciaal voor Michiel en Manu. Enkel door hen kunnen wij vandaag vieren, enkel door hen is er Tomorrowland.” Een dankwoord van de broers Thivaios aan de stichtende broers Beers, live vanop de mainstage als afsluiter van dag twee. Een verdiend gloriemoment, onthaald op luid applaus en tonnen vuurwerk. “En dan nu: let’s get fucked

Lees meer »

Geertruide en Marcel uit Izegem klinken op hun gouden jubileum

Burgemeester Bert Maertens en schepenen Kurt Himpe en Tom Verbeke gingen in feestzaal Hoornaert in Kachtem Marcel Corteville (74) en Geertruide Vandommele (76) feliciteren met hun huwelijksjubileum.
The post Geertruide en Marcel uit Izegem klinken op hun gouden jubileum appeared first on KW.be.

Lees meer »

Het liefdesparcours van Hugo Sigal: “Nicole wilde niet dat ik alleen zou blijven,maar in mijn hart is er geen plek voor een andere vrouw”

In de ‘Story’-reeks ‘Het liefdesparcours’ tonen BV’s zich van hun meest kwetsbare, krachtigste kant. Met het hart op de tong delen ze de inzichten en lessen die het kronkelende pad van de liefde met zich meebracht. Deze week is het de beurt aan Hugo Sigal (76), die openhartig vertelt over zijn grote liefde Nicole. Van het prille begin over hun

Lees meer »

Diamanten jubileum voor Albrecht en Marleen

Een delegatie van het schepencollege trok zondagmiddag naar ‘t Prinsessenhof in Emelgem waar Albrecht David (82) en Marleen Verhelst (81) hun diamanten huwelijksjubileum vierden.
The post Diamanten jubileum voor Albrecht en Marleen appeared first on KW.be.

Lees meer »

Christel Van Schoonwinkel speelde sexy Betty in ‘De kotmadam’: “Die herhalingen hebben me lang gestoord”

‘De kotmadam’ was een broedplaats voor jong acteertalent. Onder hen ook Christel Van Schoonwinkel (56), die er 33 jaar geleden haar debuut maakte als de sexy Betty. Nu de populaire VTM-reeks definitief stopt, zocht HLN haar op voor een exclusief gesprek over de begindagen, de goede band met haar overleden collega Odilon en de vele heruitzendingen. “Ik verdien daar ‘iets’

Lees meer »

Acht luisterzuilen vertellen de geschiedenis van Lo

De stadswandelroute in en rond het centrum van Lo kreeg een upgrade. Langs het traject van enkele kilometers zijn acht nieuwe luisterzuilen geplaatst. Ook de toegankelijkheid van de wandelroute is sterk verbeterd.
The post Acht luisterzuilen vertellen de geschiedenis van Lo appeared first on KW.be.

Lees meer »