Volgens de bookmakers wint Kroatië of Zwitserland straks het Songfestival

Het Songfestival gaat morgen pas écht van start, maar de bookmakers zijn al enkele weken druk in de weer met hun pronostieken. Als we hun voorspellingen mogen geloven, maakt de Kroatische inzending Baby Lasagna het meest kans om te winnen, op de voet gevolgd door Zwitserland. Maar wat met België en Nederland? En hoe accuraat zijn die voorspellingen nu écht? 

Meer krantenkoppen in België

Technofestival Extrema Outdoor trekt festivalzomer op gang: “Referentie voor het genre met oog voor nieuw talent”

Met 3 dagen Extrema Outdoor in Houthalen-Helchteren breekt het nieuwe festivalseizoen vanaf dit weekend aan. Het festival voor technomuziek bestaat sinds 2011 en ontvangt intussen 28.000 bezoekers per dag. Extrema is geen tweede Tomorrowland, maar het festival heeft dankzij een duidelijke visie en een trouw publiek een speciale status binnen de elektronische muziek opgebouwd.

Lees meer »

MULTILIVE PREMIER LEAGUE (17u). Basisspelers De Bruyne én Doku moeten City aan de titel helpen – Ook Trossard in de basiself

Wordt het Manchester City, of toch nog Arsenal? De Citizens zijn bij winst tegen West Ham altijd zeker van een vierde opeenvolgende landstitel. Arsenal staat voor de slotspeeldag op twee punten en moet dus rekenen op puntenverlies van De Bruyne en Doku en zelf winnen van Everton. Krijgen we een thriller in Engeland? Volg beide wedstrijden op de voet in

Lees meer »

Knokke-Heist weigert vergunning voor nieuwbouwproject met 117 appartementen na massaal protest

Opnieuw grijpt projectontwikkelaar ION naast een omgevingsvergunning voor de bouw van 117 nieuwbouwappartementen langs de Heistlaan in Knokke-Heist. 40 procent zou daarvan bestemd zijn voor betaalbaar wonen, maar toch kwamen er 639 bezwaarschriften binnen. Het schepencollege besliste de de aanvraag te weigeren. “We hebben een andere visie op de ontwikkeling van de site”, zegt burgemeester Jan Morbee (GBL). “Die locatie

Lees meer »

Regenboogkleuren symboliseren verbinding in nieuwbouw HDO-paviljoenen Ons Tehuis Ieper

Vereniging Ons Tehuis (VOT) is bezig aan de realisatie van een grootschalig nieuwbouwproject achter de bestaande gebouwen langs de Poperingseweg 30 in Ieper. Er is al een serieus gedeelte van de ruwbouw gerealiseerd van de twee paviljoenen op de terreinen waar onder meer vroeger het Rode Kruis gehuisvest was. Woensdag vond de officiële/symbolische eerstesteenlegging plaats in aanwezigheid van alle betrokken

Lees meer »

Stad Kortrijk hijst de regenboogvlag, samen met Justin Laevens uit Bissegem, finalist van Mister Gay Belgium 2024

Op de vooravond van IDAHOT, de Internationale Dag tegen Homofobie en Transfobie op 17 mei, hijst Stad Kortrijk symbolisch de regenboogvlag aan de pui van het stadhuis, samen met Justin Laevens (23) uit Bissegem, finalist van Mister Gay Belgium 2024. “We moeten als stad, als gemeenschap, blijven tonen dat iedereen zichzelf kan zijn”, zegt Philippe De Coene, schepen van Gelijke

Lees meer »

Delen van Britse migratiewet kunnen niet worden toegepast in Noord-Ierland, zegt rechtbank

Verschillende delen van de Britse migratiewet, die onder meer voorziet dat asielzoekers naar Rwanda gedeporteerd worden, kunnen niet worden toegepast in Noord-Ierland. Dat heeft een rechtbank in de Noord-Ierse hoofdstad Belfast maandag geoordeeld. Sommige bepalingen in de wet gaan namelijk in tegen de brexitafspraken die de bescherming van de mensenrechten in de regio garanderen.

Lees meer »

Opnieuw rijdt bestelwagen zich vast aan spoorwegbrug van ‘t Gaverke in Waregem: “Moeilijk op te lossen probleem”

In de inmiddels toepasselijk genaamde Tjollenstraat in Waregem is voor de zoveelste keer een bestelwagen tegen de brug onder de spoorweg gebotst. Ondanks een grote schildering blijven bestuurders, vooral van gehuurde bestelwagens, de hoogte verkeerd inschatten.
The post Opnieuw rijdt bestelwagen zich vast aan spoorwegbrug van ‘t Gaverke in Waregem: “Moeilijk op te lossen probleem” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Yves Segers hoofdact op Dorpsfeest

Het Avondmarktcomité Oostnieuwkerke organiseert op zaterdag 25 mei de 22ste editie van het Dorpsfeest. Zanger Yves Segers fungeert als trekpleister.
The post Yves Segers hoofdact op Dorpsfeest appeared first on KW.be.

Lees meer »

Drie meerderjarigen die projectiel van brug gooiden niet verdacht van moord: “Onderzoeksrechter vindt dat ze trucker niet dood wilden”

De drie meerderjarigen die een riooldeksel van een snelwegbrug gooiden, zijn aangehouden. Opvallend: op verdenking van kwaadwillige belemmering van het verkeer, met de dood tot gevolg. Het parket was nochtans een moordonderzoek gestart. De twee minderjarigen worden aan de jeugdrechter overgedragen. Advocaat Grégory Everaert legt uit hoe dit kan en welke straf ze alsnog riskeren.

Lees meer »