Overkapping zorgt voor oplossing voor OC d’Hoge Schole in Abele

De zaal van het ontmoetingscentrum in grensdorp Abele is niet zo groot, waardoor er voor evenementen vaak te weinig plaats was. Een metalen luifel zorgde nu voor een oplossing.

“Een uitbreiding van het gebouw was geen optie, daarom ging het stadsbestuur samen met de dorpsbewoners op zoek naar een andere oplossing. Na drie inspraakvergaderingen werd gekozen voor een metalen luifel tegen het gebouw”, aldus burgemeester Christof Dejaegher (CD&V).

“De overkapping is ook mooi meegenomen voor de speelpleinwerking, IBO Hopsakee en Chiro Abele. Zo kunnen kinderen toch buitenspelen wanneer het regent. Door de verlaagde tuinmuur geniet je intussen van een prachtig vergezicht”, vult Cultuurschepen Loes Vandromme (CD&V) aan.

“In het bruisende Abele is er een grote diversiteit. Het dorp telt zo’n 640 inwoners, waarvan een honderdtal Fransen, die wonen aan de linkerkant van de hoofdstraat. Doorheen het jaar hebben er een mengelmoes van bruisende activiteiten plaats. Voor het dorpsleven is een ontmoetingscentrum van groot belang. Hoewel Abele niet het grootste dorp is in Poperinge, blijkt het huidige ontmoetingscentrum regelmatig voor een aantal activiteiten te klein uit te vallen. We schreven als enig stadsbestuur in Vlaanderen een dorpenplan dat vertrekt vanuit die noden. En als stadsbestuur gingen we akkoord met de vraag tot uitbreiding en we voorzagen de nodige middelen in het meerjarenplan om de koer geheel of gedeeltelijk in te nemen met binnenruimte. Want het paasontbijt, de kermesse met Sinksen, het kipfestijn van de school, Sint-Maarten, het hammetje, de voorbereiding van het Chirokamp, dat koesteren we allemaal”, aldus nog schepen Vandromme tijdens haar inhuldigingsspeech.

Het betreft een metalen constructie (vorm van luifel – plat dak), aanleunend tegen de noordwest-gevel van het bestaande hoofdgebouw. Aan de noordoostzijde werd de bestaande gemetste koermuur aangepast en verlaagd. Deze gevel werd voorzien van een raamvlak waarbij het onderste deel voorzien is met glas en het bovenste deel uitgevoerd wordt met polycarbonaat. De overige twee vrijstaande gevels zijn volledig open. Hier is aan de luifel een rail voorzien waarbij de mogelijkheid bestaat een gordijngevel te maken.

The post Overkapping zorgt voor oplossing voor OC d’Hoge Schole in Abele is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

“Ga terug naar Moeskroen, kleine lul”: hoe de laatste Anderlecht-titel in eigen huis tegen Club 11 jaar later nog niet door iedereen verteerd is

“We zijn enorm, enorm gedegouteerd.” Vincent Mannaert kon er niet van slapen, toenmalige Club Brugge-spelers Thomas Meunier, Jonathan Blondel en Michael Almebäck waren er wekenlang ziek van. Wij blikten met hen terug op de titelmatch van 2012 in het Astridpark, die tot op vandaag een trauma is gebleven voor de blauw-zwarte familie: “Het gevoel was afgrijselijk. Alsof we net overvallen

Lees meer »

Bruggeling haalt zes Palestijnse familieleden met visum uit Gaza: “Net voor bombardement grenspost”

Hassan Abusafar, een Palestijn die al twee jaar in Brugge woont, slaagde erin zes familieleden levend uit Gaza weg te krijgen: “Voor mijn schoonzus Maram op het nippertje, zij kon met een visum naar Egypte vlak voor de grenspost gebombardeerd werd.”
The post Bruggeling haalt zes Palestijnse familieleden met visum uit Gaza: “Net voor bombardement grenspost” appeared first on

Lees meer »

Leven met een deadline: “Deze studentenprotesten zijn meer dan slechts een uiting van solidariteit”

Laura Schuyesmans (27) leeft met een deadline. De jonge West-Vlaamse lijdt aan een chronische ziekte waardoor ze wellicht maar tien jaar meer te gaan heeft. Laura werkt bij Oxfam, engageert zich als covoorzitster voor Jong Groen en maakt tweewekelijks een openhartige column voor deze krant. Ze wisselt af met Jan Devriese, de stukjesschrijver die leeft tussen deadlines.
The post

Lees meer »

De negentien communicantjes van Lo en Pollinkhove

In de Sint-Pieterskerk in Lo deden op zaterdag 11 mei negentien kinderen uit Lo en Pollinkhove hun eerste communie. Vooraan staan Amélie Masschelein, Olivia Capoen, Noëmie Ruebens, Liam Rubrecht, Vic Sap, Lukas Coopman en Thijs Brusselle, daarachter Rachelle Vandenbroele, Alicia De Lombaerde, Rosie Clybouw, Cyriel Blieck, Edwar Milleville, Jules Cobbaert, Nelles Herrewyn , Geoffrey Matte,
The post De negentien

Lees meer »

Wevelgem geeft startschot van ‘Geef om haar’ dat Think Pink steunt met verzamelen van haarlokken

Van eindeloos lange lokken, tot een snit net onder de schouders. In het Wevelgemse kapsalon Coup de Foudre werd het startsignaal gegeven, voor de lokale deelname aan de Think Pink actie. Lokken haar worden er op die manier verzameld, om pruiken te kunnen maken voor kankerpatiënten.
The post Wevelgem geeft startschot van ‘Geef om haar’ dat Think Pink steunt

Lees meer »

De Winkelse Stappers vieren hun dertigjarig bestaan: “Dit jaar pakken we uit met zeven wandelingen”

De Winkelse Stappers bestaan dertig jaar. De wandelvereniging organiseert dit jaar zeven wandelingen. Na de Lentetocht werd de verjaardag gevierd met een receptie, nu kijkt het bestuur al uit naar een volgende wandeling op maandag 27 mei.
The post De Winkelse Stappers vieren hun dertigjarig bestaan: “Dit jaar pakken we uit met zeven wandelingen” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Laat je verleiden door Disco Chicks

In de Sint-Amandsstraat hebben Ramses Van Waes en Kevin Desopper – die in dezelfde straat al friethuis The Potato Bar uitbaten – de deuren van hun Disco Chicks geopend. Je kunt er terecht voor sappig gebraden kippetjes van ’t spit en bijgerechten zoals cornribs en verse appelmoes.
The post Laat je verleiden door Disco Chicks appeared first on KW.be.

Lees meer »

KIJK. Joost Klein maakt spectaculaire ‘comeback’ op podium in Nederland: “Bedankt voor jullie liefde”

Het bleef spannend tot het allerlaatste moment, maar Joost Klein (26) staat zondagavond dan toch op het podium van het Freshtival in het Nederlandse Enschede. Hij spreekt het publiek liefdevol toe: “Ik ben een beetje overweldigd, maar ik hou van deze mentaliteit.” Het is zijn eerste optreden sinds zijn diskwalificatie op het Eurovisiesongfestival in Zweden.

Lees meer »