Jongeman twee keer met opgedreven bromfiets gevat: “Of was het drie keer?”

“Het is goed dat je nu te voet staat.” De Kortrijkse politierechter had weinig medelijden met een 18-jarige jongeman uit Kortrijk. Hij stond terecht omdat hij twee keer met een opgedreven bromfiets was gepakt. Of was het drie keer?…

Op 25 januari 2023 stelde de politie in Kortrijk vast dat K.C. te snel reed met zijn tweewieler. Een test bracht aan het licht dat er een snelheid van 67 kilometer per uur gehaald kon worden. Wat meteen betekende dat de bromfiets niet juist verzekerd of ingeschreven was en C. niet over het juiste rijbewijs beschikte. De bromfiets werd in orde gezet maar op 8 april 2023 bleek hij bij een controle opnieuw 62 kilometer per uur te halen.

Ook moeder op beklaagdenbankje

“Je bent precies hardleers”, aldus het openbaar ministerie. Het leverde hem ook een strenge en priemende blik van de politierechter op. Omdat C. op het ogenblik van de overtredingen nog geen 18 jaar was, zat ook zijn moeder op het beklaagdenbankje als burgerlijk aansprakelijke. “Van die laatste keer, de derde keer, wist ik niets af”, verklapte ze plots. “Ah, er is dus ook nog een derde keer?”, vroeg de politierechter met stijgende verbazing. De jongeman blijkt inderdaad in september nogmaals gedagvaard voor… een opgedreven bromfiets. Voor de twee eerste overtredingen kreeg hij in totaal 2 maanden rijverbod en een boete van 1.000 euro. “En dan zien we elkaar in september nog eens terug”, besloot de politierechter. (LSi)

The post Jongeman twee keer met opgedreven bromfiets gevat: “Of was het drie keer?” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Waarvoor een zoekende kunstenaar als Michael Wolf vroeg opstaat

De laatste foto’s die fotograaf Michael Wolf in Hongkong maakte, zijn in volle glorie te zien in Gallery Fifty One in Antwerpen. Wolf, die in 2019 plots overleed, was in 2017 verhuisd aar het Hongkongse eilandje Cheung Chau. Tot zijn dood fotografeerde hij tussen halfzes en halfacht ’s ochtends de zonsopgang vanaf het dak van zijn huis.

Lees meer »

Nooit eerder gehoorde tapes onthullen hoe Elizabeth Taylor wegliep van echtgenoot: “Ik was zo bang”

In de aankomende HBO-documentaire ‘Elizabeth Taylor: The Lost Tapes’ worden nooit eerder gehoorde bekentenissen van de legendarische actrice onthuld aan het publiek. De documentaire ging deze week in première op het Filmfestival van Cannes en bevat persoonlijke beelden en video’s van de actrice, evenals 70 uur aan ontdekte audiogesprekken. Vooral haar uitspraken over ex-echtgenoot Eddie Fisher zijn schokkend.

Lees meer »

Brusselaars spreken meer en beter Nederlands

Het Nederlands als oorspronkelijke thuistaal wint terrein in Brussel, blijkt uit de nieuwste Taalbarometer van de Vrije Universiteit Brussel (VUB). Ook blijkt dat een op de tien Brusselaars geen Nederlands, Frans of Engels spreekt.

Lees meer »

Van rijbewijs tot attest kinderopvang samen in één digitale portefeuille: overheid lanceert app MyGov.be

De federale overheid heeft zijn nieuwe digitale portefeuille MyGov.be gelanceerd. De app kan vanaf vandaag door iedereen worden gedownload. Identiteitskaart, rijbewijs, zelfs je geboorteakte en diploma’s, samen in een digitale portefeuille op je telefoon: handig. Staatssecretaris voor Digitalisering Mathieu Michel (MR) legt uit waartoe de app nog meer in staat is. “Via de app kunnen alle mogelijke documenten, attesten en

Lees meer »

Brandweer, civiele bescherming en gemeente proberen Voerenaren zo snel mogelijk te helpen: “Geen nieuwe oproepen meer”

Bij de hulpverleningszone Oost-Limburg staat nog zo’n 30-tal noodoproepen vanuit Voeren open na de wateroverlast in de nacht van vrijdag op zaterdag. In de late avond werden vanuit alle posten van de zone mensen richting Voeren gestuurd om de watersnood aan te pakken. Maar een ding staat nu al vast: de schade is groot omdat het water hoger stond dan

Lees meer »

3 actiegroepen vechten vergunning voor zwemvijver Neerpede aan bij Raad van State: “Dit project wordt ons zonder inspraak opgelegd”

Drie actiegroepen uit Neerpede, bij Anderlecht, vragen aan de Raad van State de vernietiging van de bouwvergunning voor een zwemvijver. Het project zal volgens hen de wijk en het milieu te zwaar belasten. Ze vinden ook dat de Brusselse overheid het project heeft opgedrongen, zonder overleg. Het zou best opnieuw vanaf nul worden overgedaan, stellen de lokale actiegroepen.

Lees meer »

Na wekenlang protest: Georgisch parlement stemt vandaag over controversiële “Russische wet”

Volgens de Georgische premier Irakli Kobakhidze (Georgische Droom) zal de regering vandaag beslissen over de wet die buitenlandse invloed moet tegengaan. Die wet houdt in dat organisaties die meer dan 20 procent van hun financiering uit het buitenland krijgen zich moeten laten registreren als ‘agenten’ die door het buitenland worden beïnvloed. Volgens de partij Georgische Droom is die wet nodig

Lees meer »

Wat bezielde man die Slovaakse premier Fico neerschoot? Zoon van verdachte: “Misschien is er kortsluiting in zijn hoofd geweest”

Een 71-jarige dichter die nog ooit een vereniging stichtte tegen geweld. Dat is de verdachte van de aanslag tegen de Slovaakse premier Robert Fico. Die verkeerde enkele uren in levensgevaar nadat hij woensdagnamiddag van dichtbij werd neergeschoten. Fico is in vele opzichten omstreden en in Rusland wordt al geopperd dat Oekraïne wel achter de aanslag zal zitten. Maar wat weten

Lees meer »

“Voor 75.000 euro kan het van jou zijn”: ‘Het kleinste huis van Heuvelland’ staat te koop in Nieuwkerke

In de Niepkerkestraat in Nieuwkerke staat ‘het kleinste huis van Heuvelland’ te koop. Dit pand heeft een woonoppervlak van 98 m². “De vraagprijs bedraagt 75.000 euro”, meldt Tessa Denys, die dit pand namens ERA Domus Ieper verkoopt.
The post “Voor 75.000 euro kan het van jou zijn”: ‘Het kleinste huis van Heuvelland’ staat te koop in Nieuwkerke appeared first

Lees meer »