Student probeert met opgefokte bromfiets weg te vluchten: maand rijverbod en bromfiets kwijt

Een 18-jarige jongeman uit Waregem verliest zijn bromfiets. De tweewieler was opgefokt en haalde 91 kilometer per uur. Het leverde hem voor de politierechtbank ook een maand rijverbod en een boete op.

Op 18 oktober 2023 merkte de politie de bromfiets zonder kentekenplaat op in Harelbeke. W.D. was toen nog maar 17 en probeerde weg te vluchten. Twee combi’s waren nodig om hem klem te rijden. Zijn bromfiets bleek opgefokt en haalde 91 kilometer per uur. Waardoor het niet verzekerd noch ingeschreven was en D. niet over het geschikte rijbewijs beschikte. “Jeugdige onbezonnenheid”, aldus advocaat Eli De Frene. “Hij is nog student en sleutelt graag aan bromfietsen.” De politierechter verklaarde de bromfiets verbeurd en gaf een boete van 600 euro. (LSi)

The post Student probeert met opgefokte bromfiets weg te vluchten: maand rijverbod en bromfiets kwijt is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Obussen uit Brugse ringvaart gehaald

In de ringvaart in Brugge tussen de Gentpoort en de Kruispoort worden vandaag de eerder gevonden obussen geborgen.
The post Obussen uit Brugse ringvaart gehaald appeared first on KW.be.

Lees meer »

BEKIJK: 20-tal jonge everzwijntjes op pad met mama in Tervuren

In Duisburg zijn een 20-tal everzwijnen gespot, iets wat de laatste tijd in Tervuren wel vaker gebeurt. De gemeente roept op om alle everzwijnen in de buurt van een woning zeker te melden. "Als je everzwijnen tegenkomt moet je enerzijds genieten van de unieke ontmoeting, maar anderzijds toch een beetje afstand houden", klinkt het.

Lees meer »

Het gaat hard voor Supra Bazar: “Onze grootste sterkte is al 60 jaar onze lokale verankering”

Een winkel van Supra Bazar herbergt niet alleen 450.000 artikelen, het is vooral een plek waar mensen graag naartoe moeten komen: klanten én medewerkers. CEO Bavo Vanhalst hecht dan ook veel belang aan een goede service en een gezinsvriendelijk personeelsbeleid.
The post Het gaat hard voor Supra Bazar: “Onze grootste sterkte is al 60 jaar onze lokale verankering” appeared

Lees meer »

Na wekenlang protest: Georgisch parlement keurt controversiële “Russische wet” goed

De Georgische regering heeft de wet die buitenlandse invloed moet tegengaan goedgekeurd. De wet houdt in dat organisaties die meer dan 20 procent van hun financiering uit het buitenland krijgen zich moeten laten registreren als ‘agenten’ die door het buitenland worden beïnvloed. Volgens de partij Georgische Droom is die wet nodig om het land te beschermen tegen inmenging van het

Lees meer »

PS Oostkamp voetbalt weer op het hoogste niveau

OOSTKAMP – In het minivoetbal verzekerde PS Oostkamp zich via de eindronde van promotie naar eerste nationale. Dat gebeurde na winst tegen buur IF Assebroeke Brugge dat hierdoor naar tweede nationale degradeert.
The post PS Oostkamp voetbalt weer op het hoogste niveau appeared first on KW.be.

Lees meer »

Feest voor twaalf eerstecommunicanten in Madonna

Op zaterdag 11 mei was het feest voor twaalf eerstecommunicanten in de kerk van Madonna. Op de foto zien we Amy Bouckaert, Reinout Cappoen, Emilla Debruyne, Tiebo Depuydt, Lize De Rudder, Mathis De Sutter, Julie Dupon, Eléonore Noyelle, Tuur Schotte, Eli Vandenbroucke, Tibo Van Insberghe en Ellis Verbrugghe samen met de catechisten Heidi Desmedt en
The post Feest voor

Lees meer »