Filou Oostende slokop van basketprijzen: beste coach, Belgisch speler van het jaar en MVP

Voor het tweede jaar op rij is Pierre-Antoine Gillet van Oostende verkozen tot Belgisch speler van het jaar. Ook zijn ploegmaat Damien Jefferson viel in de prijzen. Hij is MVP, meest waardevolle speler, van heel de BNXT: België en Nederland samen. Dario Gjergja maakt het feest compleet voor Oostende. De succestrainer van de kustploeg mag zich nog eens voor het eerst sinds 2018 ‘Belgisch coach van het jaar’ noemen.

De 33-jarige Pierre-Antoine Gillet is voor de derde keer Belgisch speler van het jaar geworden. Zijn eerste onderscheiding als beste Belg in België kreeg hij in 2015, vorig jaar volgde dan zijn tweede titel. Dario Gjergja werd voor de vierde keer tot coach van het jaar verkozen en wordt daarmee samen met Giovanni Bozzi recordhouder.

Damien Jefferson

De MVP-titel is er één voor heel de BNXT Liga, maar bij de genomineerden zaten er alleen maar spelers actief in België: Damien Jefferson van Oostende, Rasir Bolton van Antwerp Giants en Pierre-Antoine Gillet van Oostende. De Amerikaan Jefferson haalde het. Op de erelijst volgt hij Brian Fobbs op.

Oostende kaapt drie prijzen weg, concurrent Antwerp Giants twee. Jo Van Buggenhout is de Rising Star of belofte van het jaar, Nikola Jovanovic de beste zesde man. Osun Osunniyi tenslotte van Limburg United werd verkozen tot de beste verdediger van heel de BNXT League.

De Speler en Belofte van het jaar zijn prijzen van Het Nieuwsblad. De overige prijzen zijn georganiseerd door de BNXT League.

Alle winnaars van de basketbalprijzen 2024 op een rij:

* Pierre-Antoine Gillet, Oostende (speler van het jaar België)

* Jo Van Buggenhout, Antwerpen (belofte van het jaar België)

* Dario Gjergja, Oostende (coach van het jaar België)

* Damien Jefferson, Oostende (MVP BNXT)

* Nikola Jovanovic, Antwerpen (beste zesde man BNXT)

* Osun Osunniyi, Limburg United (beste verdediger BNXT)

* Nick Van den Broeck (beste Belgische scheidsrechter)

* Angel Rodriguez (Luik), Rasir Bolton (Antwerpen), Damien Jefferson (Oostende), Pierre-Antoine Gillet (Oostende) en Nikola Jovanovic (Antwerpen) vormen het BNXT Dream Team.

The post Filou Oostende slokop van basketprijzen: beste coach, Belgisch speler van het jaar en MVP is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Rommelmarkt blijft nummer één van de Sinksenfeesten

Waar de rommelmarkt -steevast aangekondigd als de Grootste Rommelmarkt van Vlaanderen- eerder stroef begon, was het tegen de middag aan overal op de koppen lopen: van het Sint-Amandsplein op wijk Overleie en de Leieboorden aan Museum Texture tot de winkelwandelstraten in het centrum van de stad.
The post Rommelmarkt blijft nummer één van de Sinksenfeesten appeared first on KW.be.

Lees meer »

Stichting Marguerite Yourcenar herrijst met Franse partners: “Streven naar natuurgebied dat grensoverschrijdend is”

De Stichting Marguerite Yourcenar krabbelt recht na de plotse dood van bezieler Piet Hardeman, vorig jaar. Onder impuls van twee nieuwe voorzitters en enkele nieuwe bestuursleden organiseerde ze in samenwerking met Franse partners onlangs een eerste activiteit sinds het overlijden.
The post Stichting Marguerite Yourcenar herrijst met Franse partners: “Streven naar natuurgebied dat grensoverschrijdend is” appeared first on KW.be.

Lees meer »

City wint door geweldige assist van De Bruyne die het uit kermt van de pijn na enkelblessure, waarna hij (uit voorzorg?) gewisseld wordt

Manchester City speelt vanavond de wedstrijd die het nog tegoed heeft in de Premier League, een inhaalmatch tegen Tottenham. Haaland bracht de Citizens op voorsprong na een knappe assist van De Bruyne. Enkele minuten later lag de Belg te kermen van de pijn en werd hij gewisseld. Kan City zijn voorsprong verdubbelen zonder De Bruyne? Volg het hier in de

Lees meer »

Koning Charles geeft militaire functie door aan kroonprins William

De Britse koning Charles (75) heeft een van zijn militaire titels overgedragen aan zijn troonopvolger prins William (41). De vorst droeg maandag aan zijn oudste zoon het erecommando van het Army Air Corps over, dat hij zelf zo’n 30 jaar bekleedde. Prins William is nu hoofd-kolonel van het gelijknamige korps.

Lees meer »

“Met vrouwenrechten heeft het ‘baren voor de natie’ van Vlaams Belang niets te maken”

Als het van Vlaams Belang afhangt, krijgen vrouwen straks een financiële duw in de rug om extra kinderen te baren. De partij wil de eenmalige geboortepremie verdubbelen van 1.200 naar 2.400 euro als vrouwen voor hun dertigste bevallen. Het idee staat in de verkiezingsbrochure van de partij over het gezin, een thema dat extreemrechts traditioneel na aan het hart ligt.

Lees meer »

Europese leiders veroordelen aanslag tegen Fico: “Laffe aanval”

Europees Commissievoorzitter Ursula von der Leyen veroordeelt de “verachtelijke aanval” op de Slovaakse premier Robert Fico. “Zulke geweldplegingen hebben geen plaats in onze samenleving en ondermijnen de democratie, ons waardevolste goed”, schrijft ze in een boodschap op X, het vroegere Twitter. Europese Raadsvoorzitter Charles Michel zegt gechoqueerd te zijn.

Lees meer »

Masterstudenten erfgoed winnen ideeënzoektocht om Kortrijks stationsgebouw te bewaren en herbestemmen

In het kader van de nationale Herbestemmingsdag gingen de Vlaamse Vereniging voor Industriële Archeologie vzw (VVIA) en de werkgroep Red Ons Station, op zoek naar creatieve ideeën en alternatieven voor de sloop van het Kortrijkse stationsgebouw. De winnaars werden Nicola Stevens en Ellen Tielemans, masterstudenten erfgoedstudies aan de Universiteit Antwerpen.
The post Masterstudenten erfgoed winnen ideeënzoektocht om Kortrijks stationsgebouw

Lees meer »

Twee dagen voor dodelijke aanslag op E42, kreeg Marian (38) riooldeksel op zijn vrachtwagen op exact dezelfde plek: “Ik ben in shock”

De overleden vrachtwagenchauffeur Gheorghe Tibil (50) was niet het eerste slachtoffer dat ‘s nachts getroffen werd door een loodzwaar riooldeksel op de E42. Enkele jongeren gooiden twee dagen voor de moord op Gheorghe al een deksel op de vrachtwagen van Marian (38). Hij overleefde de aanslag maar nét. “Ik ben getraumatiseerd. Een half uur voor Gheorghe stierf, zag ik die

Lees meer »

“Voor sommigen is zo’n gehalte dodelijk”: Rijverbod, fikse boete en alcoholslot voor automobilist (60) uit Deerlijk met 3,5 promille

“Hij zwalpte zo hard heen en weer dat hij tegen mij botste.” Een tegenligger op de Otegemsesteenweg in Deerlijk zag op 20 augustus 2023 met geknepen billen een 60-jarige automobilist naderen. De man bleek maar liefst 3,5 promille alcohol in het bloed te hebben en kreeg nu de rekening gepresenteerd.
The post “Voor sommigen is zo’n gehalte dodelijk”: Rijverbod,

Lees meer »

Veel regen op komst, donderdag code geel in heel België

Het wordt een grijze woensdag met veel bewolking en kans op onweer, en vannacht kan er veel regen vallen. Dat meldt het KMI. Morgen geldt zelfs code geel voor zware regenval in het hele land, die indien nog in bepaalde provincies nog opgeschaald wordt tot code oranje.

Lees meer »