Autobestuurder (78) wordt onwel en belandt in gevel van achterbouw in Arendonk

In Arendonk is een 78-jarige autobestuurder in de gevel van een huis beland. Hij miste een scherpe bocht aan het kruispunt Grens met Onder d’Eike en belandde in de achterbouw van een woning. De man werd voor controle naar het ziekenhuis gebracht maar liep geen bijkomende verwondingen op door het ongeval. 

Meer krantenkoppen in België

Wellington wordt opnieuw fandorp voor Rode Duivels

De vaderlandse voetbalcompetitie is nog niet eens afgelopen of de echte diehards tellen al af naar het Europees kampioenschap van volgende maand in Duitsland. Onze nationale ploeg aanvuren kan straks opnieuw in de Aceg Wellington Hippodroom.
The post Wellington wordt opnieuw fandorp voor Rode Duivels appeared first on KW.be.

Lees meer »

Paus Franciscus komt naar ons land

Paus Franciscus komt van 26 tot 29 september naar ons land. Hij zal Brussel, Leuven en Louvain-la-Neuve bezoeken, meldt het Vaticaan maandag. Voor hij in ons land aankomt, zal hij op 26 september een tussenstop maken in Luxemburg.

Lees meer »

Spetterende verjaardagsfuif voor diamanten Doskom

Volleybalclub Doskom Moorslede vierde het diamanten jubileum. Als opener van dat verjaardagsfeest werd er op het speelplein Levet Scone waar de eerste competitiewedstrijden gespeeld werden, een volleybaltoernooi afgewerkt.
The post Spetterende verjaardagsfuif voor diamanten Doskom appeared first on KW.be.

Lees meer »

Australische miljardair eist verwijdering van haar portret uit museum

De Australische miljardair Gina Rinehart (70) heeft het belangrijkste museum van hoofdstad Canberra gevraagd een portret van haar te verwijderen, omdat ze het kunstwerk niet geslaagd vindt. Het schilderij van de bekroonde kunstenaar Vincent Namatjira hangt tussen 20 andere portretten van bijvoorbeeld koningin Elizabeth II en de voormalige premier Julia Gillard op een tentoonstelling in de National Gallery of Australia.

Lees meer »

Het hallucinante telefoontje van een jongetje van tien naar de politie: “Papa heeft mama neergestoken. Ze is zwanger”

“Papa heeft mama neergestoken. Ze is zwanger.” Dat hallucinante telefoontje loopt zondagmorgen binnen bij de politie van Antwerpen. Aan de andere kant van de lijn spreekt een jongetje van 10 jaar. Hij geeft de politie zijn adres. Enkele minuten later stappen de hulpdiensten het appartement binnen. De mama is overleden, de papa verkeert in levensgevaar.

Lees meer »

Veiliger oversteken met nieuwe richtlijnen: “Zebrapaden kunnen een vals gevoel van veiligheid geven”

Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) heeft nieuwe richtlijnen gepubliceerd over waar welke oversteekplaatsen nodig zijn. Voor die update ging AWV uit van de blik van de voetganger en ook het kind staat centraal bij de aangepaste richtlijnen. De voornaamste nieuwigheid is dat er geen klassieke zebrapaden (zonder middeneiland of wegversmalling) aangelegd mogen worden op wegen waar 70 km/uur of

Lees meer »

ONS RAPPORT. “Hij was offensief een non-factor”: liefst vijf buizen bij Anderlecht, verschillende uitblinkers in het Brugse kamp

Club Brugge ging winnen op het veld van Anderlecht, dat na een povere prestatie in de levensbelangrijke wedstrijd liefst vijf buizen krijgt in ons rapport. “Hij maakte meer verkeerde beslissingen in één match dan in de hele play-offs.” In het winnende kamp betere noteringen: “Zou Club hem toch niet nog een contract voor één seizoen aanbieden?” Ontdek hieronder ons rapport.

Lees meer »

Kinderdagverblijf in Lier gedeeltelijk open na brand in bovengelegen appartement: “Brandweer was onder indruk van onze aanpak”

Het kinderdagverblijf in Lier dat gisteren ontruimd moest worden door een brand, is voorlopig gedeeltelijk weer open. De brand was in een appartement boven kinderdagverblijf De Witte Wolk, maar door de bluswerken is er ook beneden heel wat waterschade. Daardoor is er momenteel maar plek voor de helft van de kindjes, maar volgens het kinderdagverblijf zijn de ouders begripvol en

Lees meer »

Ons Tehuis krijgt 4.085 euro voor Friluftsliv

Dankzij Hart voor West-Vlaanderen kunnen zes kwetsbare jongeren met de module Trekker van Vereniging Ons Tehuis deze zomer naar Zweden voor ‘Friluftsliv’. “Dat staat voor ‘het vrije leven in de buitenlucht’ om in verbinding te staan met de natuur en zichzelf”, zeggen begeleiders Maxim Vermeeren en Anthony Vanderstraeten.
The post Ons Tehuis krijgt 4.085 euro voor Friluftsliv appeared first

Lees meer »

Duo dat horloge probeerde te stelen van burgemeester Francesco Vanderjeugd mag na acht maanden cel verlaten: “Ze leken te dansen, maar dat was enkel afleiding”

Twee mannen hebben voor de Brugse rechtbank achttien maanden celstraf met uitstel gekregen nadat ze in een Oostends café het horloge probeerden te stelen van Francesco Vanderjeugd (Open VLD), de burgemeester van Staden. Mohammed A. en Yassin B. mogen na acht maanden voorhechtenis de cel verlaten. Het duo ging volgens Vanderjeugd heel sluw te werk. “Ze leken wel te dansen”,

Lees meer »