Zorgbedrijf Harelbeke viert twee verjaardagen

Assistentiewoningen De Beiaard bestaat 30 jaar en het Lokaal Dienstencentrum De Parette 25 jaar, dit onder de koepel van Zorgbedrijf Harelbeke. Dit werd gevierd met een receptie voor het stadsbestuur, directies, medewerkers en vrijwilligers. “Zorgbedrijf Harelbeke biedt warme zorg aan de bezoekers en bewoners.”

Assistentiewoningen De Beiaard werd in 1994 opgericht op de plaats waar het Hospitaal van de Zusters Augustinessen in 1901 was gevestigd. Het toenmalig OCMW Harelbeke bouwde er met de steun van de Vlaamse regering 47 serviceflats. Momenteel wonen er 53 personen: 6 echtparen en 41 alleenstaanden. “Hun gemiddelde leeftijd is 86 jaar. Dat het er goed leven is bewijst het feit dat er nu 9 bewoners ouder zijn dan 90. Onze bewoners genieten er dankzij onze medewerkers en vrijwilligers van een warme thuis.”

Mensen samenbrengen

“Een thuis waar ze zelfstandig kunnen leven maar waar ze ook kunnen rekenen op hulp op maat van hun noden als ze dat wensen”, zegt Lynn Callewaert, schepen van Welzijn en voorzitter van Zorgbedrijf Harelbeke.

“We zorgen voor een goede toegankelijkheid zodat de bewoners bij ons terecht kunnen met grote of kleine vragen”, duidt woonassistent Pedro Meerschman.

“Senioren kunnen er komen wonen als ze op zoek zijn naar meer geborgenheid en veiligheid: wonen met de nabijheid van de zorg en de vrij in te huren dienstverlening als troef”, duidt Gerdy Haes, algemeen directeur Zorgbedrijf Harelbeke. Het Lokaal Dienstencentrum Harelbeke opende in 1999 de deuren voor de senioren van Harelbeke. “De Parette! is een bekende en centrale ontmoetingsplek waar elke senior terecht kan voor een activiteit, om advies te vragen, voor een verse maaltijd, een gezellige babbel, en zo veel meer. Doorheen die 25 jaar mochten we duizenden senioren verwelkomen”, aldus schepen Callewaert.

Om deze twee verjaardagen te vieren, organiseerde Zorgbedrijf Harelbeke een receptie om alle vrijwilligers en medewerkers van de Parette en de Beiaard te bedanken. “Die zorg wordt versterkt door de warme harten van alle medewerkers en vrijwilligers die zich dagelijks inzetten.”

(PVH)

The post Zorgbedrijf Harelbeke viert twee verjaardagen is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Diddy geeft na uitlekken beelden toch toe dat hij ex-vriendin mishandelde: “Walgelijk gedrag”

Rapper Sean Combs (54), beter bekend als Diddy, heeft zondag alsnog toegegeven dat hij zijn ex-vriendin Cassie Ventura (37) heeft mishandeld. Hij ontkende dat eerder met klem, maar vrijdag doken beveiligingsbeelden op waarin is te zien hoe hij in 2016 grof geweld tegen haar gebruikt in een hotel in Los Angeles. Het lokale Openbaar Ministerie noemt de beelden ‘extreem weerzinwekkend’

Lees meer »

Dwergvinvis die aanspoelde in Oostende kwam om door onderkoeling en verhongering: “Eens ze de moeder kwijtraken, zijn ze ten dode opgeschreven”

De jonge dwergvinvis die maandagmorgen in Oostende aangespoeld is, is volgens de autopsie door dierenartsen van de faculteit geneeskunde gestorven aan uitputting, onderkoeling en ondervoeding. “Onze vermoedens worden daarmee bevestigd”, zegt Jan Haelters van het Instituut voor Natuurwetenschappen.
The post Dwergvinvis die aanspoelde in Oostende kwam om door onderkoeling en verhongering: “Eens ze de moeder kwijtraken, zijn ze ten

Lees meer »

3 meerderjarige verdachten aangehouden na dood trucker die rioolrooster door voorruit kreeg, 2 minderjarigen onder toezicht jeugdrechter

De 3 meerderjarige verdachten in het onderzoek naar de dood van een Roemeense vrachtwagenchauffeur in de provincie Namen, zijn aangehouden. Dat meldt het parket van Namen. Ze zouden – samen met 2 minderjarigen – een zwaar rioolrooster vastgemaakt hebben aan een riem en van een snelwegbrug gegooid hebben. Het rooster doorboorde de voorruit van een vrachtwagen en raakte de bestuurder.

Lees meer »

Van rijbewijs tot attest kinderopvang samen in één digitale portefeuille: overheid lanceert app MyGov.be

De federale overheid heeft zijn nieuwe digitale portefeuille MyGov.be gelanceerd. De app kan vanaf vandaag door iedereen worden gedownload. Identiteitskaart, rijbewijs, zelfs je geboorteakte en diploma’s, samen in een digitale portefeuille op je telefoon: handig. Staatssecretaris voor Digitalisering Mathieu Michel (MR) legt uit waartoe de app nog meer in staat is. “Via de app kunnen alle mogelijke documenten, attesten en

Lees meer »