UNRWA-chef zegt dat Israël hem weer toegang tot Gaza ontzegt: “Herhaaldelijke incidenten”

De Israëlische autoriteiten hebben het hoofd van de VN-organisatie voor Palestijnse vluchtelingen (UNRWA), Philippe Lazzarini, voor de 2e keer de toegang tot Gaza ontzegd sinds 7 oktober. "Daarnaast wordt VN-personeel gepest, bedreigd en gearresteerd", schrijft hij op X. 

Meer krantenkoppen in België

Beoogde Nederlandse premier Ronald Plasterk biedt in open brief excuses aan Pieter Omtzigt aan

Ronald Plasterk, die vaak genoemd wordt als premier van de toekomstige rechtse regering in Nederland, heeft vrijdag in een open brief in de krant De Telegraaf zijn excuses aangeboden aan Pieter Omtzigt, de leider van de coalitiepartij Nieuw Sociaal Contract (NSC). De twee mannen hebben in een eerdere fase van de regeringsvorming, toen Plasterk informateur was, nog een aanvaring gehad.

Lees meer »

Gilles (32) maakt zich op voor Kortrijk Loopt: “Leuke voorbereiding op marathon van Berlijn”

Traditioneel staat op pinkstermaandag Kortrijk Loopt op de kalender. Een loopfeest waar enkele duizenden, vooral streekgenoten, sportievelingen zich aan 6 of 11 kilometer wagen. Een van de deelnemers dit jaar is marathonloper Gilles Honoré.
The post Gilles (32) maakt zich op voor Kortrijk Loopt: “Leuke voorbereiding op marathon van Berlijn” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Nieuwe reizende expo legt link tussen verleden en heden

Hier en daar zie je in het West-Vlaamse landschap paarse bloemen opduiken, nadat vorig najaar 50.000 alliumbollen aangeplant werden op 31 verschillende sites. Door het natte weer is het resultaat echter nog niet overal zichtbaar. Ondertussen werd ook een nieuwe reizende expo geopend.
The post Nieuwe reizende expo legt link tussen verleden en heden appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Ik heb toen de gevoelenskraan dichtgedraaid”: Coely openhartig over de beroerte van haar mama in ‘Niks te zien’

“Ze dachten echt dat wij nietsnutten gingen worden.” In een nieuwe aflevering van ‘Niks te zien’ neemt de slechtziende Karl Meesters de queen van de Belgische hiphop, Coely, mee op een muzikale reis naar Schotland. Voor de 30-jarige zangeres, die tijdens het programma onder meer openhartig vertelt over de beroerte van haar mama en ook haar eigen struggles, was het

Lees meer »

Massaal veel adoptieaanvragen voor geiten die piepklein eilandje overbevolken: “1.900 aanbiedingen voor 600 geiten”

Er was eens een klein Italiaans eilandje genaamd Alicudi, dat al een twintigtal jaar overbevolkt wordt door geiten. Zo zouden er 600 geiten op het eiland leven, in tegenstelling tot 100 mensen. De burgemeester van het desbetreffende eiland lanceerde een campagne om geiten ter adoptie te stellen, wat een enorm succes blijkt te zijn, dat schrijft ‘The Guardian’.

Lees meer »

Verdienstelijke Davidsfonds-bestuursleden gehuldigd

Tijdens de viering van 100 jaar Davidsfonds Meulebeke zijn enkele verdienstelijke bestuursleden in de bloemen gezet: Frank Develtere (25 jaar bestuurslid), Pol Verstraete (50 jaar bestuurslid) en Joos Vanderbeke (54 jaar bestuurslid). An-Sofie Van Nieuwenhuyse werd gehuldigd voor haar inzet tijdens de junior journalistenwedstrijden, Pol Veys en Katleen Vanhee voor hun jarenlange gedrevenheid bij de
The post Verdienstelijke Davidsfonds-bestuursleden

Lees meer »

Bewakingsbeelden tonen volledige dodelijke raid in Normandië

In Normandië kwamen dinsdag twee cipiers om het leven bij een aanval op een busje dat aan gevangenentransport deed. De raid werd volledig gefilmd door de bewakingscamera aan het tolstation van Incarville. De beelden tonen hoe twee auto’s het busje – met één gedetineerde aan boord – klemrijden, waarna zwaarbewapend mannen uitstappen en de politie omsingelen. Ze konden uiteindelijk de

Lees meer »