JCI Kortrijk maakt zich klaar voor de negende editie van Sinksenregatta

Op pinkstermaandag 20 mei vindt zoals elk jaar opnieuw de Sinksenregatta plaats, een spannende kanorace aan de verlaagde Leieboorden in Kortrijk.

De Sinksenregatta is een samenwerking tussen JCI Kortrijk en Kayak Club Kortrijk. “Vanaf 12 uur zijn alle enthousiastelingen van harte welkom om deel te nemen aan de spektakelraces tussen kanoboten, die over een afstand van ongeveer 400 meter zullen plaatsvinden aan de verlaagde Leieboorden. Naast de spannende races zijn er tal van randactiviteiten gepland om de dag nog specialer te maken. Van een gezellige bar en een prachtig terras tot versnaperingen en kinderanimatie, er is voor elk wat wils”, zegt William Lietaer, voorzitter Sinksenregatta 2024 bij JCI Kortrijk.

“Naast de spannende races zijn er tal van randactiviteiten gepland om de dag nog specialer te maken” – William Lietaer

Niet alleen het snelste team gaat naar huis met een mooie prijs, ook het best verklede team. Dit jaar volgt de Sinksenregatta namelijk het overkoepelend sprookjesthema van Sinksen 2024. “Dit thema past perfect bij de extra dimensie die de Sinksenregatta krijgt. In het kader van JCI4Kids is er dit jaar ook een wedstrijd tussen kinderen. Begin 2024 kreeg dit gezamenlijk project van JCI Kortrijk en JCI Waregem vorm. Het heeft als doel zijn steentje bij te dragen tegen kansarmoede in de regio. De race tussen kinderen vormt één van de activiteiten van dit werkingsjaar.” Meer informatie over dit project is te vinden op www.jci4kids.be.

“Elk jaar opnieuw blijkt de Sinksenregatta de perfecte afsluiter te zijn van de Sinksenfeesten, zowel voor jong en oud. We kijken ernaar uit om opnieuw een 250-tal deelnemers en hun supporters te ontvangen. De inschrijvingen lopen ondertussen al even en er zijn al heel wat teams ingeschreven. De meeste teams bestaan uit vriendengroepen, collega’s of andere verenigingen. Ervaring is zeker niet vereist want Kajak Club Kortrijk zorgt voor stuurmannen, zwemvesten, enzovoort.”

Heb je zelf ook zin om mee te doen aan deze spannende race met vrienden, familie of collega’s? Stel dan een team van 6 personen samen en schrijf je in via deze link. Een boot kost 48 euro (één drankje inbegrepen). Het startuur van jouw team en verdere informatie wordt bezorgd na de inschrijving.

The post JCI Kortrijk maakt zich klaar voor de negende editie van Sinksenregatta is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Jody Van Geert kleedt de helft van bekend Vlaanderen: “Ik luisterde non-stop naar ‘Mamasé’ tot inspiratie voor K3-jurkje kwam”

Dat de juiste outfit voor een artiest het verschil kan maken, weet stylist Jody Van Geert (44) als geen ander. Hij is het brein achter de legendarische looks van prinses Delphine, het iconische regenboogjurkje van K3 én de stofjassen van Katrien Devos in ‘De Kotmadam’. Tijdens een stylingsessie vertelt Jody aan ‘Dag Allemaal’ hoe hij het telkens weer klaarspeelt om

Lees meer »

Elf studenten ronden met succes hun opleiding bij BOOST Hogeschool Vives af: “Iedereen kan meteen aan de slag”

De onderwijsdroom om voor de klas te staan in het lager onderwijs komt voor elf studenten die zich heroriënteerden is een stap dichterbij gekomen. Na een intensief praktijk-bad van één jaar namen ze hun praktijkcertificaat in ontvangst bij VIVES op campus Kortrijk. Deze derde lichting BOOST-ers helpt zo het nijpende lerarentekort aanpakken.
The post Elf studenten ronden met succes

Lees meer »

“België stakingskampioen in Europa”

België blijft stakingskampioen van Europa, zo blijkt uit cijfers van het Duitse onderzoeksinstituut WSI van de Hans-Böckler-Stichting, een orgaan van de Duitse vakbonden. Per 1.000 werknemers is er in ons land sprake van 103 stakingsdagen per jaar in de periode 2013-2022.

Lees meer »

Kortrik Olympic brengt dit weekend de Olympische Spelen naar Buda Beach

Op zaterdag 22 en zondag 23 juni organiseert Team Sport ‘Kortrik Olympic’ op Buda Beach. Het “Olympisch Dorp” is gratis toegankelijk tussen 14 en 17 uur. Je kan er kijken naar demo’s of zelf deelnemen aan verschillende sporten zoals boulderen, skaten, breakdancen, 3×3 basketbal of BMX’en.
The post Kortrik Olympic brengt dit weekend de Olympische Spelen naar Buda Beach

Lees meer »

Vier nichtjes wandelen 20 kilometer voor vzw Heart for Brain: “Onderzoek naar zeldzame aandoening is erg belangrijk”

Op 22 september nemen de nichtjes Irene, Helena, Lara en Lucca Chanterie deel aan de Coast Charity 2024, een wandeltocht van 20 kilometer van De Haan naar Knokke ter voordele van vzw Heart for Brain. “De vzw werd opgericht door onze tante Charlotte Devos en steunt onderzoek naar hersentumoren.”
The post Vier nichtjes wandelen 20 kilometer voor vzw Heart

Lees meer »