Lommelse toegangspoort van Nationaal Park Bosland is klaar 

In de Sahara in Lommel is vanmiddag het kunstwerk House of Nature officieel voorgesteld. De metalen constructie is 50 meter lang en 8 meter hoog en stelt een landduin voor. Het werk vormt de toegangspoort tot het Nationaal Park Bosland in Lommel. 

Meer krantenkoppen in België

Nageslacht Maria Declercq telt acht viergeslachten

Er zitten uiteraard ook mannen tussen, maar Maria Declercq uit de Eikhoek is toch vooral omringd door een vrouwelijk nageslacht: dochters, kleindochters en achterkleindochters. “Ik geniet van mijn schone familie die acht vrouwelijke viergeslachten telt”, glundert deze bijna 92-jarige dame.
The post Nageslacht Maria Declercq telt acht viergeslachten appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Ik mis de adrenaline”: drie jaar na haar verplicht pensioen maakt politieke pitbull Linda De Win haar tv-comeback

In de zomer van 2021 werd Linda De Win (67) naar eigen zeggen ‘zonder argument aan de deur gezet bij de VRT’. Haar enige fout: ze werd 65 en moest daarom zeer tegen haar zin verplicht met pensioen. Binnenkort maakt de ex-‘Villa Politica’-journaliste haar tv-comeback op Play4 aan de zijde van Gert Verhulst. “Ik had me voorgenomen: als er in

Lees meer »

In Torhout staat de wereld op zijn kop

Nu al dagenlang staat in Torhout de wereld op zijn kop. Wie het niet gelooft, moet maar even een kijkje nemen op de rotonde ‘t Engelshof, waar de Oostendestraat, de Noordlaan en de Vredelaan samenkomen.
The post In Torhout staat de wereld op zijn kop appeared first on KW.be.

Lees meer »

20 inbreuken vastgesteld bij controle van horecazaken in Kortrijkse

De politiezone Vlas en de inspectiediensten controleerden op vrijdagavond 17 mei in totaal 14 horecazaken, verspreid over Kortrijk (12), Kuurne (1) en Marke (1). Het ging om 8 pitazaken, 3 cafés, 1 nachtwinkel/pita, 1 pizzeria/pita en 1 grill-snackbar.
The post 20 inbreuken vastgesteld bij controle van horecazaken in Kortrijkse appeared first on KW.be.

Lees meer »

Tournée Locale met de fiets of te voet

Op zondag 2 juni organiseert de mondiale raad Tournée Locale. Met een wandel- en fietstocht zetten ze verschillende locaties in de kijker, waar organisaties, handelaars en producenten lokaal, ecologisch en fair ondernemen en denken. Onderweg houden ze halt bij stekjesbieb ’t Lammeken, Ingelzwam, de fietsbieb, de Kringwinkel, IJsbeerkes crèmekarre, de Kasteelbie, Galle Tomabel en natuurpunt
The post Tournée Locale

Lees meer »