Wandelgebied ‘Vallei van de Bosbeek’ geopend in Maaseik: “1e stap naar nieuwe toegangspoort voor Nationaal Park Hoge Kempen”

In Maaseik is vanmiddag een nieuw wandelgebied geopend, het 1e in 10 jaar tijd. De Vallei van de Bosbeek is een uitbreiding van het bestaande wandelgebied Tösh-Langeren. De deelgemeente Neeroeteren is opgenomen in de uitbreiding, waardoor de totale lengte van de wandelroute toeneemt van 28,9 naar 67,6 km, en het aantal wandellussen stijgt van 5 naar 8. 

Meer krantenkoppen in België

Grote problemen met noodknop voor slachtoffers huiselijk geweld: wie stalkingsalarm gebruikt, belandt in wachtrij

Het mobiele stalkingsalarm, het digitale schild in de strijd tegen huiselijk geweld, stuit op barrières. De ‘snelle en discrete’ knop om de politie te verwittigen, blijkt verre van perfect te werken: slachtoffers belanden zelfs in de wachtrij als ze de politie willen contacteren. En dat is niet het enige pijnpunt. “Dit kan verwoestende gevolgen hebben.”

Lees meer »

(H)eerlijk Brugge zet duurzame voeding in de kijker

Tijdens het weekend van 25 en 26 mei vindt in het Koningin Astridpark de zevende editie plaats van (H)eerlijk Brugge, hét familiefestival rond duurzame voeding. Centraal staat het thema voedselresten.
The post (H)eerlijk Brugge zet duurzame voeding in de kijker appeared first on KW.be.

Lees meer »

Bedreigingen en vernederingen van lhbtiq+-jongeren fors toegenomen

Twee op de drie lhbtiq+-personen in België (67 procent) zeggen dat ze tijdens hun tijd op school vernederd, bedreigd of belachelijk gemaakt zijn omwille van hun gender of seksuele oriëntatie. Dat blijkt dinsdag uit een nieuw rapport van het Bureau van de Europese Unie voor de grondrechten (FRA), dat in 2023 meer dan 100.000 personen uit heel Europa heeft bevraagd.

Lees meer »

Na meer dan 20 jaar weer een afdeling van Vooruit in Maldegem

Na 20 jaar heeft de socialistische familie weer voet aan de grond in Maldegem. In aanwezigheid van voormalig voorzitter van Vooruit Conner Rousseau, federaal Volksvertegenwoordiger Joris Vandenbroucke en burgemeester van Zelzate Brent Meuleman, werd zaterdagnamiddag in café Twit Peird de officiële start van de Maldegemse afdeling van Vooruit gegeven.
The post Na meer dan 20 jaar weer een afdeling

Lees meer »

Finale Songfestival zonder Mustii en Joost Klein lokt nog 861.423 VRT-kijkers: “Organisator EBU moet fouten toegeven”

Gemiddeld 861.423 mensen hebben afgelopen zaterdag gekeken naar de finale van het Eurovisiesongfestival via VRT 1 en VRT MAX, zowel live als uitgesteld op de dag zelf. Dat zijn meer kijkers dan de laatste finale zonder Belgische inzending, maar een pak minder dan de finale van vorig jaar. "De EBU en het songfestival gaan sowieso opnieuw rechtkrabbelen, maar eerst even

Lees meer »

Minstens 30 huurwoningen Streuvelswijk moeten tegen de vlakte: bewoners in shock

Er heerst grote ongerustheid in de Streuvelswijk in Vlamertinge nu de sociale woonmaatschappij Ons Onderdak liet weten dat er huurhuizen tegen de vlakte moeten. Dat gebeurt omdat tegen 2050 alle woningen ‘klimaatneutraal’ moeten zijn. Bij de getroffen bewoners kwam het nieuws binnen als een bom. “Ik begrijp dat er renovaties moeten gebeuren, maar moet dit nu echt op zo’n drastische

Lees meer »

Delia’s bloemenwinkel opent net op tijd voor Moederdag in Blankenberge: “Dat konden we niet laten liggen”

Met ‘Poppies by Delia’ maakte Delia Persico haar meisjesdroom waar in Blankenberge, en dat net op tijd voor Moederdag. “We zijn een combinatie van bloemenwinkel en tuincenter, maar willen vooral het verschil maken in kleur en originaliteit”, zegt ze vanuit de voormalige Bloemenhal in de Kerkstraat.
The post Delia’s bloemenwinkel opent net op tijd voor Moederdag in Blankenberge: “Dat

Lees meer »

Wandeling per paard en koets verhuist naar Stal De Cloche

De Recreatiewandeling der Tabaksstreek per paard en koets was in Wervik al 35 jaar een traditie. De Wervikse Recreatieruiters en Menners hielden er na al die jaren mee op, maar gelukkig nam Stal De Cloche op de Voorhoek in Geluwe de organisatie over.
The post Wandeling per paard en koets verhuist naar Stal De Cloche appeared first on KW.be.

Lees meer »

Hamont-Achel wil dat Vlaamse natuurinspectie kappen van bomen door Fluvius onderzoekt: “Iedereen gelijk voor de wet”

Het stadsbestuur van Hamont-Achel heeft de Vlaamse natuurinspectie gevraagd om een onderzoek te openen naar het kappen van bomen langs de Beukenlaan. Die bomen werden door Fluvius geveld om aan de riolering te kunnen werken. Fluvius had daar een vergunning voor, maar heeft de voorwaarden van die vergunning niet gevolgd. Zo is er niet gecontroleerd of er nesten van vogels

Lees meer »

Noordhof wordt even minidorp waar iedereen zich thuis voelt

Eind mei wordt het Noordhof omgebouwd tot een ministad waarin tal van thuisverhalen aan bod komen. “In onze stad zijn er veel mensen met verschillende achtergronden, maar het is belangrijk dat iedereen zich thuis voelt”, aldus schepen Michèle Hostekint (Vooruit).
The post Noordhof wordt even minidorp waar iedereen zich thuis voelt appeared first on KW.be.

Lees meer »

Flamboyant ex-politiehoofd riskeert vijf jaar cel voor omkoopschandaal: “Die 100.000 euro was een cadeau”

5 jaar cel: die straf hangt ex-politiebaas Glenn Audenaert – tegen wie vandaag het proces in de Dendermondse rechtbank start – boven het hoofd. 100.000 euro zou hij ontvangen hebben om zijn invloed te laten gelden. Het doel: de hoofdzetel van de federale politie in Brussel doen verhuizen, naar de eigendom van een kennis. Smeergeld of een cadeau? Het kan

Lees meer »