LIVE OEKRAÏNE. “Al meer dan 465.000 Russische soldaten uitgeschakeld in Oekraïne”

Er zijn volgens Britse militaire inlichtingendiensten al meer dan 465.000 Russische soldaten gedood of ernstig gewond geraakt in Oekraïne sinds de invasie op 24 februari 2022. Rusland stuurde van haar kant een waarschuwing de wereld in: als Oekraïne met steun van het Westen de Krim of de Krimbrug aanvalt, zal er een verwoestende wraakactie volgen. Daarnaast heeft Moskou Oekraïens president Volodymyr Zelensky op de opsporingslijst geplaatst. Volgens Russische media heeft Zelensky “het Russische strafrecht overtreden”. Volg hier alle ontwikkelingen in onze liveblog. 

Meer krantenkoppen in België

Buurtcomité Bosmolens pakt op pinkstermaandag 20 mei opnieuw uit met rommelmarkt: “Meteen ook start van fotozoektocht”

Het buurtcomité van de Bosmolens heeft met pinkstermaandag een vaste datum voor hun rommelmarkt gevonden. Voor het derde jaar op rij wordt in de straten rond De Molenwiek een parcours van duizend meter uitgetekend. “En die dag kun je ook onze fotozoektocht kopen, meteen het startsein om weer op zoek te gaan”, klinkt het bij het comité.
The post

Lees meer »

Vernieuwd Romeins Archeologisch Museum staat in een Laat-Romeins kleedje: “Abtsgebouw is nu toekomstbestendig”

Na bijna twee jaar vernieuwingswerkzaamheden is het Romeins Archeologisch Museum klaar voor een nieuwe generatie bezoekers. Het heropent op zaterdag 18 mei de deuren voor het publiek en is uiteraard ook te bezoeken tijdens het Romeins Weekend op 19 en 20 mei.
The post Vernieuwd Romeins Archeologisch Museum staat in een Laat-Romeins kleedje: “Abtsgebouw is nu toekomstbestendig” appeared first

Lees meer »

LIVE. Interpol stuurt ‘red notice’ uit met betrekking tot ontsnapte gevangene in Normandië

De klopjacht op de 30-jarige crimineel Mohamed Amra – aka ‘De Vlieg’ – en zijn kompanen, die hem gisteren in commandostijl hebben bevrijd, gaat verder. In totaal worden meer dan 450 politieagenten en gendarmes ingezet, “ongezien” in Frankrijk. Er is inmiddels ook een internationaal verzoek uitgestuurd om de opsporing en de aanhouding (red notice) van de ontsnapte gevangene door Interpol.

Lees meer »

Speelgoedwebsites Fairplace en Re-Play slaan de handen in elkaar

De Belgische webshop met duurzaam speelgoed www.fairplace.be breidt uit met zes speelgoedpakketten van Re-Play, een jong initiatief van de Deerlijkse jonge mama Lore Derumeaux. Via haar webshop kan je origineel en duurder speelgoed huren in plaats van dat aan te kopen.
The post Speelgoedwebsites Fairplace en Re-Play slaan de handen in elkaar appeared first on KW.be.

Lees meer »

Staat Oekraïne op breken? Oud-kolonel Housen: “Er is een verklaring waarom de Russische bataljons zo makkelijk konden oprukken”

Dreigt Oekraïne definitief de oorlog te verliezen, nu Rusland de voorbije dagen 100 vierkante kilometer veroverde en op 30 kilometer van Charkiv is gesignaleerd? “Dat Oekraïne het niet meer onder controle zou hebben, daar ben ik het niet mee eens, al is de situatie wel precair”, zegt kolonel Roger Housen, die een analyse maakt van de Russische strategie.

Lees meer »

Leerlingen van gemeentelijke basisschool in Berlaar-Heikant naar huis gestuurd omdat toiletten verstopt waren door wateroverlast

In Berlaar-Heikant zijn alle leerlingen van de Gemeentelijke Basisschool vanmorgen naar huis gestuurd omdat de toiletten verstopt zaten. Dat meldt RTV en het nieuws is ons bevestigd. Volgens het gemeentebestuur is er een probleem met een overvolle septische put en zijn alle grachten in Berlaar ook overvol door de aanhoudende regen. "De meeste kinderen zijn opgehaald door hun ouders", zegt

Lees meer »