IN BEELD. Van Laura Tesoro tot Bart Peeters en Selah Sue: deze artiesten traden op tijdens de 505-concerten voor Menselijkheid

Maar liefst 10.000 mensen zakten zondag af naar het Antwerpse Sint-Jansplein voor de ‘505-concerten voor Menselijkheid’. Daar traden meer dan zestig muzikanten op om om te roepen tot een “meer menselijke samenleving en beleid”, in de aanloop naar de verkiezingen van 9 juni. Onder meer Laura Tesoro, Bart Peeters, Selah Sue, de Starlings, Stan Van Samang en Portland waren van de partij. Ze gaven het publiek een spetterend optreden. 

Meer krantenkoppen in België

Regenboogbanken ingehuldigd op Bargeplein in Brugge

Op vrijdag 17 mei, de Internationale Dag tegen Holebi- en Transfobie, zijn de nieuwe regenboogbanken ingehuldigd op het Bargeplein in Brugge. Dit gebeurde op voorstel van gemeenteraadslid Karin Robert en Stad Brugge ging daar op in.
The post Regenboogbanken ingehuldigd op Bargeplein in Brugge appeared first on KW.be.

Lees meer »

“De zwaarste tijdrit van mijn leven”: wielerkampioene Jilke (17) wil nu botkanker overwinnen

Jilke Michielsen, in 2022 nog Belgisch kampioen wielrennen bij de nieuwelingen, strijdt nu tegen kanker. Het einde van de behandeling is in zicht, maar opnieuw koersen zit er nog niet meteen in. “Maar volgend jaar word ik wereldkampioen in Rwanda”, vertelt de moedige 17-jarige uit Oostduinkerke in Het Laatste Nieuws.
The post “De zwaarste tijdrit van mijn leven”: wielerkampioene

Lees meer »

Koerierdienst van het Wit-Gele Kruis West-Vlaanderen rijdt voortaan elektrisch

De koerierdienst van het Wit-Gele Kruis West-Vlaanderen rijdt voortaan elektrisch rond in heel de provincie West-Vlaanderen. Robbe Deschagt zal met een Volkswagen ID.Buzz de provincie doorkruisen om de twaalf Wit-Gele Kruis afdelingen te bevoorraden en zijn 1.450 collega’s te voorzien van het nodige verpleegmateriaal en andere benodigdheden.
The post Koerierdienst van het Wit-Gele Kruis West-Vlaanderen rijdt voortaan elektrisch appeared

Lees meer »

Derde editie van Error 404 light quiz in Tieltse Europahal

Op zaterdag 25 mei moet de quizliefhebber in de Tieltse Europahal zijn voor de derde editie van de Error 404 light quiz. De eerste vraag wordt gesteld om 20 uur. De organisatie belooft een gevarieerde algemene quiz, aldus Jeroen Van Overbeke.
The post Derde editie van Error 404 light quiz in Tieltse Europahal appeared first on KW.be.

Lees meer »

LIVEBLOG GIRO. “Ik verwacht een Vingegaard in heel goeie vorm”: Pogacar, die op rustdag ijsje eet, zit al met Tour in achterhoofd

Geen koers vandaag in de Giro, wel een welverdiende eerste rustdag in Napoli. Tadej Pogacar en co kruipen vandaag slechts kort en rustig op de fiets en daarnaast zijn er ook de nodige persconferenties. “Natuurlijk zit ik al met de Tour in het achterhoofd. Met deze kloof kan ik defensiever gaan koersen”, vertelt Pogacar. In onderstaande liveblog blijft u op

Lees meer »

Toshiba wil tot 4.000 banen schrappen in Japan

Toshiba wil tot 4.000 banen schrappen in Japan. Dat heeft het Japanse technologieconcern bekendgemaakt. “De beslissing was moeilijk voor de directie, maar we denken dat de maatregelen noodzakelijk zijn om Toshiba op de weg naar herstel en groei te zetten”, zegt een woordvoerder van het bedrijf.

Lees meer »

Verdienstelijke Davidsfonds-bestuursleden gehuldigd

Tijdens de viering van 100 jaar Davidsfonds Meulebeke zijn enkele verdienstelijke bestuursleden in de bloemen gezet: Frank Develtere (25 jaar bestuurslid), Pol Verstraete (50 jaar bestuurslid) en Joos Vanderbeke (54 jaar bestuurslid). An-Sofie Van Nieuwenhuyse werd gehuldigd voor haar inzet tijdens de junior journalistenwedstrijden, Pol Veys en Katleen Vanhee voor hun jarenlange gedrevenheid bij de
The post Verdienstelijke Davidsfonds-bestuursleden

Lees meer »