HET DUEL. PVDA-voorzitter Hedebouw tijdens debat met Open Vld-voorzitter Ongena: “Ik vind ook dat ons budget op orde moet zijn”

Op zondagmiddag gaan twee politieke toppers in debat in de studio van VTM NIEUWS. Vandaag in ‘Het Duel’: communisten versus liberalen. PVDA-voorzitter Raoul Hedebouw verdedigde fel zijn plannen voor de begroting tegen Open Vld-voorzitter Tom Ongena. Die laatste kon uitleggen waarom onder de regering van partijgenoot Alexander De Croo de tekorten de pan uitswingden. “Ik ben blij dat we toen ingrepen. Anders hadden we nu een krimpende economie gehad.” 

Meer krantenkoppen in België

Liveblog – Slovaakse vicepremier aan BBC: “Premier Robert Fico is buiten levensgevaar”

De Slovaakse premier Robert Fico, die gisteren na een regeringsbijeenkomst in de stad Handlova is neergeschoten, zou op dit moment buiten levensgevaar zijn. Dat heeft de Slovaakse vicepremier gezegd aan de Britse omroep BBC. Fico werd gisteren 5 keer geraakt en in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht. De operatie zou goed verlopen zijn. Tijdens de laatste officiële persconferentie gisterenavond

Lees meer »

Onze reporter keek naar de verkiezingsaffiches: “Waarom hebben de kandidaten van Vooruit een stijve nek?”

Waar men gaat langs Vlaamse wegen, komt men weer verkiezingsaffiches tegen. Allemaal proberen ze ons iets te vertellen. De boodschap die het luidst klinkt, is helaas: “Voor goeie affiches moet ge bij een ander zijn.” Maar wat probeert die reclame ons nog meer te vertellen? Waarom zijn de plakbrieven van Vlaams Belang zo blauw, en hoe komt het dat alle

Lees meer »

Sint-Truiden komt met plan tegen toekomstige belangenvermenging na rapport Audit Vlaanderen

Op de raadscommissie in Sint-Truiden is een actieplan voorgesteld om belangenvermenging of de schijn van belangenvermenging te vermijden in de toekomst. Mandatarissen zullen voortaan elk jaar al hun mandaten en financiële belangen moeten oplijsten en aan het begin van hun mandaat een verklaring op eer ondertekenen waarin ze zeggen de deontologische code te zullen volgen. Ook komt er een afwegingskader,

Lees meer »

Yves Segers hoofdact op Dorpsfeest

Het Avondmarktcomité Oostnieuwkerke organiseert op zaterdag 25 mei de 22ste editie van het Dorpsfeest. Zanger Yves Segers fungeert als trekpleister.
The post Yves Segers hoofdact op Dorpsfeest appeared first on KW.be.

Lees meer »

Dit staat in akkoord van nieuwe Nederlandse regering: 130 per uur op snelwegen, migratie-ingrepen en ambassade in Jeruzalem

De komende Nederlandse regering wil besparen op de openbare omroep en wil een snelheid tot 130 kilometer per uur toelaten op de snelwegen. Er wordt sterk ingegrepen op het vlak van migratie en voorts wordt onderzocht of de ambassade in Israël naar Jeruzalem kan verhuizen. Dat blijkt uit de passages van het onderhandelaarsakkoord die gelekt zijn in de Nederlandse media.

Lees meer »

Noordhof wordt even minidorp waar iedereen zich thuis voelt

Eind mei wordt het Noordhof omgebouwd tot een ministad waarin tal van thuisverhalen aan bod komen. “In onze stad zijn er veel mensen met verschillende achtergronden, maar het is belangrijk dat iedereen zich thuis voelt”, aldus schepen Michèle Hostekint (Vooruit).
The post Noordhof wordt even minidorp waar iedereen zich thuis voelt appeared first on KW.be.

Lees meer »

Plunderingen en brandstichting: gewelddadige protesten tegen Frankrijk in Nieuw-Caledonië

In het Franse overzeese gebied Nieuw-Caledonië is het maandag tot gewelddadige protesten gekomen van separatisten. Ze verzetten zich tegen een geplande grondwetswijziging van de regering in Parijs, die duizenden Franse kiezers in de eilandstaat stemrecht zou geven, en dus meer politieke invloed. Vooral in de hoofdstad Nouméa waren er rellen tussen manifestanten en de veiligheidsdiensten.

Lees meer »