Alle uitslagen provinciale eindrondes: strafschoppen moeten vaak de beslissing brengen

Het was een spannende middag op de provinciale voetbalvelden. Nog niet alles is beslist, maar in derde provinciale mochten al zes ploegen een promotieticket op zak steken. In tweede en vierde provinciale hebben de ploegen die vandaag hun match wonnen al een reuzenstap richting promotie gezet.

In de provinciale reeksen werden zondag heel wat eindrondwedstrijden afgewerkt. Er wordt niet meer gespeeld met heen- en terugwedstrijden, de winnaar plaatst zich voor de volgende ronde. In derde provinciale betekent dat dat er al zes promovendi bekend zijn, omdat er zes stijgers zijn (in plaats van drie). Ook in de andere reeksen promoveert quasi iedere ploeg die vandaag de wedstrijd won.

Tweede provinciale stijgen

Stijgers: In tweede provinciale in principe één stijger via de eindronde, maar door de promotie van WS Lauwe (naast kampioen KSV Diksmuide) en het herstarten van SK Westrozebeke zijn dat er in totaal drie. Mocht KSV Rumbeke nog promoveren, dan komt daar zelfs een vierde bij.

1. KFC Marke A – KSV Moorsele A 3-1

2. KSV Diksmuide B – Jong Male 1-1 (Male wint na strafschoppen)

3. KSK Beveren-Leie – KSV Veurne 2-1

4. Club Roeselare – VK Koekelare A 3-0

Tweede ronde (donderdag 9 mei om 15 uur, wijzigingen in datum en uur nog mogelijk)

5. KFC Marke A – Jong Male

6. KSK Beveren-Leie – Club Roeselare

Finale (zondag 12 mei)

7. Winnaar 6 – Winnaar 5

Tweede provinciale dalen

SC Zonnebeke – SK Snaaskerke 2-0 (Snaaskerke degradeert, Zonnebeke stelt het behoud veilig)

Derde provinciale stijgen

Stijgers: er zijn hier drie reguliere stijgers. Maar door de promotie van WS Lauwe, de herstart van SK Westrozebeke en RFC Lissewege a in vierde provinciale pjromoveren er hoogstwaarschijnlijk zes teams. De twee ronde zou op die manier overbodig zijn, maar alle wedstrijden worden niettemin gespeeld.

1. KSV De Ruiter – Dosko Kanegem 4-1

2. KSV Pittem A – Winkel Sport B 1-0

3. Dosko Beveren – KRC Waregem B 0-3

4. NSVD Handzame – SK Geluwe 0-4

5. KDC Ruddervoorde A – Sp. Dikkebus 0-0 (Ruddervoorde wint na strafschoppen)

6. Ol. Ledegem – SK Eernegem 0-2

Tweede ronde (donderdag 9 mei om 15 uur, wijzigingen in datum en uur nog mogelijk)

9. KDC Ruddervoorde – KRC Waregem B

10. KSV Pittem – SK Geluwe

11. KSV De Ruiter – SK Eernegem

KSK Wenduine won met strafschoppen van FA Nieuwpoort dat na opnieuw een denderend seizoen voor het tweede jaar op rij naast de promotie grijpt.

Eindronde vierde provinciale

Stijgers: er zijn drie reguliere stijgers uit deze eindronde. Bijkomende stijgers door de promotie van WS Lauwe, het herstarten van SK Westrozebeke, RFC Lissewege A en Merkem Sport in vierde provinciale (al is dat maar definitief bij de inschrijving van de ploegen tegen 3 mei). Maar in totaal dus wellicht zeven stijgers, dat zou betekenen dat er maar één van de finalisten niet promoveert.

1. Sassp. Boezinge B – KSV Moorsele B 1-1 (Boezinge wint na strafschoppen)

2. Jong Anzegem – RC Bissegem B 5-0 (forfait)

3. WS Bellegem – JV Lo-Reninge (aftrap pas om 17 uur)

4. KSK Wenduine – FA Nieuwpoort 1-1 (Wenduine wint na strafschoppen)

5. KFC Damme – WS Lauwe B 0-3

6. KSV Bredene B – KM Torhout B 3-3 (Torhout wint na strafschoppen)

7. KEG Gistel – SV Wevelgem City B 1-3

8. KSV Oostkamp B – VK Langemark-Poelkapelle (aftrap pas om 17.30 uur)

Tweede ronde (donderdag 9 mei om 15 uur, wijzigingen in datum en uur nog mogelijk)

9. SV Wevelgem City B – Jong Anzegem

10. Winnaar 2 – WS Lauwe B

11. Winnaar 8 – KM Torhout B

12. Sassport Boezinge B – KSK Wenduine

The post Alle uitslagen provinciale eindrondes: strafschoppen moeten vaak de beslissing brengen is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Jongeman krijgt volledig voorwaardelijke celstraf na stalking ex-vriendin: “Ik was fout maar heb haar losgelaten”

“Ik ben fout geweest maar het was niet de bedoeling haar bang te maken. Ik zag haar graag.” Een 22-jarige jongeman uit Kortrijk leek op de rechtbank te beseffen dat hij enkele maanden serieus over de schreef ging toen hij zijn ex-vriendin stalkte. De rechter gaf hem een volledig voorwaardelijke celstraf van 15 maanden.
The post Jongeman krijgt volledig

Lees meer »

Hugo Coveliers (ex-Vlaams Belang – Vlott) naar rechter om pensioenbonus te behouden: “500 euro per maand minder? Dat pik ik niet”

Eresenator Hugo Coveliers (77) stapt naar de rechter. Het gewezen fractielid van Vlaams Belang pikt het niet dat zijn maandelijks pensioen met 500 euro netto teruggeschroefd wordt, omdat het boven het wettelijke plafond van 7.813 euro bruto uitkomt. Tot ongenoegen van Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken. “Had Hugo mij gecontacteerd, ik had hem afgeraden om te procederen.” Toch denkt Coveliers

Lees meer »

President Macron roept noodtoestand uit in Nieuw-Caledonië na dagenlang zware rellen

In het Franse overzeese gebied Nieuw-Caledonië, een eiland ten noordoosten van Australië, zijn zware rellen uitgebroken in de hoofdstad Nouméa. De rellen zijn het gevolg een uit de hand gelopen protest tegen een wetswijziging die meer Franse eilandbewoners stemrecht zou geven. Daarbij zijn al drie mensen om het leven gekomen. Er vielen ook honderden gewonden. Meer dan 130 mensen zijn

Lees meer »

Aftredend president Abinader herverkozen op Dominicaanse Republiek

Op de Dominicaanse Republiek is aftredend president Luis Abinader herverkozen in de eerste ronde van de presidentsverkiezingen. Hij zal het land opnieuw voor vier jaar leiden. In zijn campagne focuste hij op de economische successen tijdens zijn presidentschap en zijn harde houding tegenover migratie uit Haïti.

Lees meer »

Nieuwe details duiken op: “Medisch team van de Paus werd ingevlogen voor operatie prinses Kate”

Er zijn nieuwe details opgedoken over de operatie van prinses Kate (42). Op 16 januari onderging de vrouw van prins William (41) een buikoperatie in Londen, waarna werd ontdekt dat ze aan kanker leed. Sindsdien ondergaat de prinses preventieve chemotherapie en blijft ze afwezig uit het koninklijke leven. Volgens het Italiaanse blad ‘Gente’ werd de operatie uitgevoerd door het medisch

Lees meer »

Onduidelijkheid over lot van Iraanse president: Turkse luchtmacht zegt met drone verongelukte helikopter mogelijk gelokaliseerd te hebben

Een Turkse drone zou in de nacht van zondag op maandag mogelijk de neergestorte helikopter, met aan boord Iraans president Ebrahim Raisi en minister van Buitenlandse Zaken Hossein Amir-Abdollahian, hebben gelokaliseerd. Dat meldt het Turkse persbureau Anadolu, dat aangeeft dat de coördinaten van de vondst zijn gedeeld met de Iraanse autoriteiten. De helikopter stortte zondag neer in bergachtig gebied in

Lees meer »

Suzan & Freek wagen zich aan grootste hit van Tourist LeMC in ‘Liefde voor muziek’: “Jij bent een echte woordkunstenaar”

In de voorlaatste aflevering van ‘Liefde voor muziek’ is het de beurt aan de jarige Tourist LeMC. Naast ‘happy birthday’ wordt Tourist door de andere artiesten ook getrakteerd op een cover van een zijn nummers. Suzan & Freek wagen zich alvast aan ‘Horizon’, één van de grootste hits van Tourist LeMC. “We hebben geprobeerd om het nummer zo veel mogelijk

Lees meer »

Celstraf voor vrouw die vriendjes pluimde met nepreisjes en Tomorrowland-tickets: “Ze pleegde zelfs feiten terwijl ze onder elektronisch toezicht stond”

Al sinds 2014 licht Kimberly C. (33) non-stop mensen op, onder andere via tweedehandswebsites. Na drie eerdere veroordelingen kreeg de Brugse maandag opnieuw 40 maanden cel omdat ze meerdere vriendjes en hun familie geld aftroggelde met luxereisjes en vip-tickets voor Tomorrowland. De Brugse rechtbank beval haar onmiddellijke aanhouding.

Lees meer »

Sophie Wicke is duivel-doet-al bij Ieperse toeristische dienst: “We zijn nooit naast onze schoenen gaan lopen”

In het programmaboekje van de Kattenstoet stond Sophie Wicke vermeld als duivel-doet-al en dat is niet overdreven. Van de commissarissen optrommelen tot het bedankingsfeest organiseren, in zowat alle facetten van de stoet draagt ze haar steentje bij. “Hopelijk val ik nu niet in een zwart gat”, lacht de Ieperse, die al 25 jaar voor de dienst toerisme werkt.
The

Lees meer »