Rasechte Wielsbekenaars Gerard en Maria zijn zestig jaar getrouwd

Gerard Vandermeulen (84) en Maria Lambrecht (84) werden op het gemeentehuis ontvangen voor hun diamanten huwelijksverjaardag. Beiden zijn geboren en getogen Wielsbekenaars.

Gerard zag het levenslicht op d’oude platse, in de huidige omgeving van de Stationstraat en 13de Liniestraat. Gerard ging naar de lagere school tot 13 jaar, dus met inbegrip van het zevende studiejaar. Voor zijn middelbare studies trok hij naar het VTI in Waregem waar hij de richting mechanica volgde. In het VTI van Kortrijk volgde hij bijkomend een jaar automechanica. Op 17-jarige leeftijd ging hij aan de slag bij garage Leiemotor in Desselgem. Daar ging hij in 1997 op brugpensioen.

Maria werd geboren op de Stamphoek, wat nu de Vierlindenstraat is. Vader Lambrecht was zelfstandig vlasser. Maria volgde tot en met het achtste studiejaar de lagere school in Wielsbeke, waar ze in het laatste jaar beloond werd met ‘de gouden medaille’, als primus van haar klas. Voor haar middelbaar trok ze naar Lendelede, waar ze intern werd. Uiteindelijk trok ze naar Oostrozebeke naar een naaiatelier met bijhorende winkel.

Door haar huwelijk met Gerard in 1964 konden ze hun intrek nemen in de conciergerie verbonden aan de garage Leiemotor en trad ook Maria daar in dienst. Ze heeft veel achter het stuur gezeten en ook nu rijdt ze nog graag met de wagen. Op 55-jarige leeftijd ging ze met brugpensioen.

Chiro

Gerard en Maria leerden elkaar kennen bij de Chiro. Na vijf jaar verkering trouwden ze. In november 1968 trokken ze in hun nieuwgebouwde woning in de Maurissenstraat in. Het huwelijk werd gezegend met twee kinderen: Sofie (getrouwd met Wim, Sint-Eloois-Vijve) en Tom (getrouwd met Miranda, Sint-Baafs-Vijve). Simon, Thomas, Marie, Renée en Emiel zijn de kleinkinderen.

De grote hobby van Gerard is fietsen; al jaren maakt hij deel uit van een hecht fietsgroepje. Ook samen met zijn echtgenote heeft hij al heel veel tochten ondernomen. Samen onderhouden ze graag hun siertuin en ook het schoonmaken wordt samen gedaan. (MI)

The post Rasechte Wielsbekenaars Gerard en Maria zijn zestig jaar getrouwd is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Nieuwe details duiken op: “Medisch team van de Paus vloog naar Londen voor operatie prinses Kate”

Er zijn nieuwe details opgedoken over de operatie van prinses Kate (42). Op 16 januari onderging de vrouw van prins William (41) een buikoperatie in Londen, waarna werd ontdekt dat ze aan kanker leed. Sindsdien ondergaat de prinses preventieve chemotherapie en blijft ze afwezig uit het koninklijke leven. Volgens het Italiaanse blad ‘Gente’ werd de operatie uitgevoerd door het medisch

Lees meer »

Cartoons bij glasbollen zetten druglijn in de kijker

Diksmuidse inwoners die hun lege glazen flessen, potjes en bokalen naar de glasbol brengen, zien er tegenwoordig een cartoon hangen. Het is een actie van het DOP, het drugsoverlegplatform, dat via een ludieke cartoon inwoners wil informeren over de druglijn.
The post Cartoons bij glasbollen zetten druglijn in de kijker appeared first on KW.be.

Lees meer »

Morgen opnieuw code geel: “Lokaal kan de grote hoeveelheid regen voor heel wat wateroverlast zorgen”

Op sommige plaatsen ontwikkelen zich maandagnamiddag onweersbuien. De maxima liggen tussen 15 en 21 graden bij een meestal zwakke, veranderlijke wind. Voor morgen is van 9 tot 23 uur opnieuw code geel afgekondigd voor onweer. “Lokaal kan er opnieuw heel veel regen vallen”, volgens VTM NIEUWS-weervrouw Jill Peeters. Dat kan zelfs nog code oranje worden, meldt het KMI.

Lees meer »

Het aangrijpende verhaal van de Titanic, te zien in ‘Titanic: The Artifact Exhibition’ in Tour & Taxis in Brussel

Wie nog niet de kans had om Titanic: The Artifact Exhibition te bezoeken in Tour & Taxis te Brussel heeft geluk. De tentoonstelling over het legendarische schip wordt wegens groot succes verlengd tot 30 juni 2024!
The post Het aangrijpende verhaal van de Titanic, te zien in ‘Titanic: The Artifact Exhibition’ in Tour & Taxis in Brussel appeared first

Lees meer »

Vzw stelt opgefriste zaal Blommenhof voor

De vzw die zaal Blommenhof uitbaat organiseert op zaterdag 1 en zondag 2 juni opendeurdagen. Die komen er naar aanleiding van de 125ste verjaardag van het overlijden van Guido Gezelle. Daarnaast wil de vzw het Blommenhof en de mogelijkheden die het opgefriste zalencomplex biedt aan het publiek voorstellen.
The post Vzw stelt opgefriste zaal Blommenhof voor appeared first on

Lees meer »

Oostkamp haalt het van Avanti Brugge in heenwedstrijd play-offs en neemt zo optie op titel in Top Division Two

In de heenwedstrijd van de finale van de play-offs in TDM2 nam Oostkamp zaterdagavond de maat van de buren van Avanti Brugge (101-90). Zegezeker zijn ze daardoor nog niet. Maandag volgt al de terugwedstrijd.
The post Oostkamp haalt het van Avanti Brugge in heenwedstrijd play-offs en neemt zo optie op titel in Top Division Two appeared first on KW.be.

Lees meer »

LIVEBLOG CERCLE-UNION (13u30). Bezoekers zonder Lazare en Machida

Speelt Anderlecht later vandaag voor de titel? Dan mag Union eerder op de dag niet winnen van Cercle Brugge. Alleen bij een zege houden de Unionisten hun kansen op de landstitel gaaf, maar ze hebben het niet meer in eigen hand. De Vereniging wil nog een laatste keer schitteren voor eigen volk. Volg het hier live op de voet.

Lees meer »

Stad Oostende reageert teleurgesteld op nakend faillissement KV Oostende: “Pijnlijk voor de stad”

Donderdag is het doek definitief gevallen voor tweedeklasser KV Oostende. Omdat er geen overnemer werd gevonden, kan er geen licentiedossier samengesteld worden en degradeert de kustploeg onvermijdelijk naar het amateurvoetbal. Daardoor kunnen de schulden niet meer afgelost worden en zal op 3 juni het faillissement aangevraagd worden.
The post Stad Oostende reageert teleurgesteld op nakend faillissement KV Oostende: “Pijnlijk

Lees meer »

The Starlings over de single ‘Supernova’ én dochter Nova: “We vonden het leuk van dit liedje de wereld in te sturen van twee ouders, die super gelukkig zijn met nieuw leven in hun leven”

Al zes maanden zijn Kato en Tom van The Starlings de trotse ouders van een dochter Nova. Het muzikale duo schreef dan ook een liedje ‘Supernova’. Zonder het te beseffen werkte Nova ook al mee aan haar songs, waarop ze later vast en zeker trots zal zijn.
The post The Starlings over de single ‘Supernova’ én dochter Nova: “We

Lees meer »

Vrouw (82) komt om bij woningbrand in Bazel

Dinsdagnamiddag is een vrouw om het leven gekomen tijdens een uitslaande brand in een halfopen bebouwing in de Nieuwe Baan in Bazel. De mug kwam ter plaatse, maar voor de 82-jarige bewoonster kwam alle hulp kwam te laat. Dat wordt bevestigd aan onze redactie.

Lees meer »

Manon Verbrugghe (17) uit Marke is finaliste Miss Grace Benelux

Met nummer 16 maakt Manon Verbrugghe (17) deel uit van de 19 finalistes van Miss Grace Benelux. “Mijn mama Kelly en mijn zus Axelle motiveerden me om deel te nemen. Een missverkiezing ligt buiten mijn comfortzone, net daarom was het heel spannend om iets nieuws te proberen.”
The post Manon Verbrugghe (17) uit Marke is finaliste Miss Grace Benelux

Lees meer »

“Alles vereiste de krabbel van de heer Trump”: oud-fixer nam lening om zwijggeld Stormy Daniels voor te schieten

Oud-raadsman Michael Cohen getuigde maandag tegen zijn voormalig werkgever Donald Trump in de zwijggeldzaak tegen de Amerikaanse oud-president. Cohen wordt gezien als kroongetuige, wiens betoog volgens de aanklagers moet helpen bewijzen dat Donald Trump de wettelijke betaling van zwijggeld op illegale wijze probeerde te verhullen: “Alles vereiste de ondertekening van de heer Trump”, zei de voormalige vertrouweling van de oud-president.

Lees meer »