Nostalgie op lenteconcert van KMW Sint-Cecilia Langemark

Tijdens haar lenteconcert op zaterdag 11 mei neemt KMW Sint-Cecilia Langemark iedereen in Den Tap mee op een nostalgische trip naar de jaren 70, 80 en 90. Met een dertigtal muzikanten boert de harmonie goed, maar door voortaan te repeteren op zondagmorgen in plaats van vrijdagavond hoopt Sint-Cecilia afgehaakte oud-leden terug te lokken.

KMW Sint-Cecilia Langemark tovert op zaterdag 11 mei oc Den Tap om tot een sfeervolle concertzaal voor haar jaarlijkse lenteconcert. Dit jaar koos de werkgroep Concert van de fanfare voor het thema ‘Kjir eki were’.

“We spelen allemaal liedjes van in de jaren zeventig, tachtig en negentig”, vertelt Yorann Landerwyn, die in de werkgroep zit. “Daardoor gaan we ook het concert inkleden volgens die tijdsperiode. Den Tap zal mooi gedecoreerd zijn en ook op het podium en de tafeltjes zullen dingen staan die herinneringen oproepen aan de vorige eeuw.”

Vorig jaar mocht Sint-Cecilia 200 tot 250 toeschouwers verwelkomen op het lenteconcert. Een aantal waar ze nu ook weer op mikken. “Het concert begint om 20 uur en dan spelen we stukken tot aan de pauze”, zegt Marieke Soenen, die ook in de werkgroep Concert zit. “Dan kan iedereen even een drankje drinken aan de bar en een beetje bijpraten. Na de pauze is er eerst het optreden van de drumband en dan doet de harmonie weer voort met het tweede deel van het concert. Ook achteraf kun je nog een drankje drinken en wat kletsen.”

Stevig repeteren

De afgelopen weken en maanden werd er al stevig gerepeteerd in het lokaal in de vroegere jongensschool. “Na het lenteconcert veranderen we trouwens van repetitiemoment”, zegt ondervoorzitter Friede Landerwyn. “In plaats van de vrijdagavond gaan we nu repeteren op zondagmorgen. Dus oud-muzikanten die afgehaakt hebben omdat ze niet konden op vrijdagavond, zijn zeker welkom om zich opnieuw bij ons aan te sluiten en op zondagmorgen te repeteren van 10 tot 11 uur.”

Niet dat de harmonie, met meer dan 160 jaar op de teller een van de oudste verenigingen van de gemeente, zwaar in muzikantennood zit. “Er zullen toch 25 tot 30 muzikanten meedoen aan het lenteconcert, maar hoe meer leden hoe beter natuurlijk. Nieuwe leden of afgehaakte oud-leden ontvangen we nog altijd met open armen”, besluit Friede Landerwyn.

Kaarten voor het lenteconcert kosten 10 euro en zijn te verkrijgen bij de muzikanten of via een mail naar [email protected].

The post Nostalgie op lenteconcert van KMW Sint-Cecilia Langemark is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

WEERBERICHT. Vanavond opnieuw intense (onweers)buien verwacht

Er komt maar geen einde aan het kwakkelweer. Hoewel het vandaag wisselend bewolkt wordt met soms mooie opklaringen en stapelwolken, ontstaan er later op de dag ook weer onweersbuien. In het westen van het land daarentegen blijft het nog steeds droger. “Het ziet er heel zonnig uit, vooral aan zee”, legt onze weervrouw Jill Peeters uit. Tijdens de onweersbuien kan

Lees meer »

Cartoons bij glasbollen zetten druglijn in de kijker

Diksmuidse inwoners die hun lege glazen flessen, potjes en bokalen naar de glasbol brengen, zien er tegenwoordig een cartoon hangen. Het is een actie van het DOP, het drugsoverlegplatform, dat via een ludieke cartoon inwoners wil informeren over de druglijn.
The post Cartoons bij glasbollen zetten druglijn in de kijker appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Ik ben al van 23 baby’s ‘tante’”: Dina Tersago bezoekt boeren van voorbije 20 jaar in speciale editie van ‘Boer zkt vrouw’

Exact 20 jaar geleden hielp Dina Tersago (45) de allereerste tien boeren aan een lief in ‘Boer zkt vrouw’. Tijd om eens langs te gaan bij tientallen ex-deelnemers. Vanaf dinsdag 28 mei – net voor de grote ontknoping van het zestiende seizoen – onthullen de boeren in een speciale jubileumreeks hoe het nu met hen gaat. Tegelijk stelt Dina zeven

Lees meer »

Veerle en Yvan openen buitenrestaurant ‘Zeer Lekker’

Veerle Cooman (56) en Yvan Naesen (62) zijn in de ruime omgeving van Ichtegem bekend voor de thuisbezorging van verse, zelfbereide maaltijden en feestschotels allerhande. Nu openen ze ook een ‘buitenrestaurant’ onder de naam ‘Zeer Lekker’ in hun grote tuin/weide in de Keibergstraat 9, schuin tegenover de beeldentuin van Irénée Duriez.
The post Veerle en Yvan openen buitenrestaurant ‘Zeer

Lees meer »

Ex-verpleegkundigen voor rechter na ‘grap’ met aerosoltherapie op achterste van bewoner, ook oud-directeur vervolgd voor schuldig verzuim

Vijftien maanden nadat drie oud-medewerkers van woonzorgcentrum De Zathe in Nieuwpoort door de raadkamer werden doorverwezen, staat het drietal vandaag eindelijk voor een zetel van drie rechters in de rechtbank van Veurne. Het gaat om een toenmalige verpleegster en hoofdverpleegkundige: zij pasten ‘voor de grap’ aerosoltherapie toe op het achterste van een dementerende man. Ze worden vervolgd voor mensonterende behandeling.

Lees meer »

Macron en Scholz “diep bezorgd” over omstreden wet Georgië

Frankrijk en Duitsland zijn “diep bezorgd over de situatie in Georgië”, waar het parlement vorige week een controversiële wet over buitenlandse beïnvloeding aannam. Dat zeggen de Franse president Emmanuel Macron en de Duitse bondskanselier Olaf Scholz zondag in een gezamenlijke verklaring.

Lees meer »

KIJK Kippenvel in Jan Breydelstadion: minuut lang applaus voor overleden oud-burgemeester Patrick Moenaert

De wedstrijd tussen Cercle Brugge en Union in het Brugse Jan Breydelstadion begon met een kippenvelmoment. Een minuut lang weerklonk een oorverdovend applaus voor Patrick Moenaert, de oud-burgemeester van Brugge die eerder deze week overleed.
The post KIJK Kippenvel in Jan Breydelstadion: minuut lang applaus voor overleden oud-burgemeester Patrick Moenaert appeared first on KW.be.

Lees meer »

Infrabel installeert AI-camera’s bij zeventig overwegen: “We nemen onze verantwoordelijkheid om veiligheid en stiptheid te verbeteren”

Spoornetbeheerder Infrabel gaat artificiële intelligentie (AI) gebruiken om de veiligheid aan overwegen te verbeteren. Zeventig overwegen worden tegen eind dit jaar uitgerust met AI-camera’s die stilstaande personen of voertuigen kunnen detecteren. Het is een van de maatregelen uit een nationaal actieplan dat Infrabel, samen met minister van Mobiliteit Georges Gilkinet (Ecolo), vandaag voorstelde.

Lees meer »

Mister Gay-finalist houdt regenboogactie in Wenduine: “Hier kan je gewoon jezelf zijn”

Naar aanleiding van de ‘Internationale Dag tegen Homofobie, Bifobie, Transfobie en Interseksefobie’ hield Tom Glazemaekers, finalist Mister Gay Belgium, een symbolische regenboogactie aan het spioenkopje in Wenduine. “Tom komt hier al meer dan dertig jaar op vakantie, voor hem is de openheid naar de LGBTQ-gemeenschap in ons badplaatsje dan ook heel belangrijk”, zegt schepen Marleen De Soete.
The post

Lees meer »