Harmonie Sint-Cecilia is klaar voor lenteconcert

Lenteweer of niet, Harmonie Sint-Cecilia is klaar voor haar jaarlijks lenteconcert. Er is onder leiding van dirigent Kristof Casier heel hard gewerkt om een editie te brengen die iedere liefhebber van harmoniemuziek kan bekoren. Onder het thema ‘Harmony in the Mountains’ wordt op zaterdag 20 april om 20 uur uitgepakt met een uniek concert in de grote zaal van Mandelroos. Erbij zijn kost 10 euro in vvk of 11 euro aan de deur.

Dirigent Kristof Casier licht de keuze voor het thema ‘Harmony in de Mountains’ toe. “Eigenlijk komt het idee van een paar muzikanten van onze harmonie. Zij waren op skivakantie geweest in Oostenrijk en hebben zich er laten inspireren door muziek die ze gehoord hadden in de bergen. Op hun voorstel ben ik met dat idee aan de slag gegaan en ben onmiddellijk gaan zoeken naar harmoniemuziek die iets met de bergen te maken heeft.”

Examenwerk

“Zo wordt het eerste gedeelte van het concert opgestart met filmmuziek rond vliegtuigen die over de bergen vliegen. Daarna volgt een klassieke ouverture van de negentiende-eeuwse Oostenrijkse componist Franz von Suppé. Een derde stuk draait rond een Alpine Saga, met concertwerk over het leven in de bergen. Het eerste gedeelte wordt afgesloten met het examenwerk van muzikante Hanne Declerck.”

“Het tweede gedeelte wordt geopend door de drumband, gevolgd door River Deep, Mountain High, een lied van Ike & Tina Turner. Daarop volgt een medley uit The Sound of Music. Afsluiten doen we met een drietal stukjes echte tirolermuziek, want dat mocht zeker niet ontbreken wanneer we het over de bergen hebben. Het wordt vooral ook uitkijken naar het eindexamenwerk van Hanne Declerck, waarbij een jury zal aanwezig zijn om haar werk te beoordelen. Verklappen we ook nog dat de majorettes in het tweede gedeelte hun opwachting maken.”

Nog volgens dirigent Kristof Casier wordt het een lenteconcert van een zeer hoog niveau, waaraan heel hard gewerkt is. Alles wordt gebracht door de eigen muzikanten, zonder inbreng van muzikanten uit bevriende harmonieën. (CLY)

The post Harmonie Sint-Cecilia is klaar voor lenteconcert is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Volgend weekend monsterfiles van en naar Frankrijk

Met de Olympische Spelen in het vooruitzicht verwacht reishulporganisatie Touring komend weekend extreme drukte van en naar Frankrijk. De Spelen komen bovenop de traditionele verkeersellende in het midden van de zomervakantie. Het wordt aanschuiven in grote delen van Europa.

Lees meer »

Nieuw Unesco-werelderfgoed: een vroegchristelijk klooster in Gaza en de Markiezeneilanden, bekend van Jacques Brel

De archeologische resten van het klooster van Sint-Hilarion-Tell Umm Amer in de Gazastrook (4e eeuw) zijn ingeschreven op de Unesco-lijst van werelderfgoed. Dat gebeurde met een spoedprocedure, op initiatief van ons land. Ook nieuw op de lijst van werelderfgoed: de Markiezeneilanden in de Stille Zuidzee, waar zanger Jacques Brel en schilder Paul Gauguin begraven liggen.

Lees meer »

Fitnessinfluencer deelt tip om veilig te blijven tijdens avondwandelingen: “Je jaagt ze weg voor er iets kan gebeuren”

Hoewel het tijdens de zomer wat langer licht blijft, kan je je toch nog onveilig voelen als je ’s avonds wanneer het donker wordt nog een wandeling wil gaan maken. De Amerikaanse Julie Capozziello, een fitnessinfluencer uit Tennessee, deelde daarom een opvallende tip met haar volgers. In een video waarin ze zich klaarmaakt om een wandeling te maken met haar

Lees meer »

Speciale box moet angst bij kinderen wegnemen om patiënt te bezoeken op intensieve zorg in Antwerpse ziekenhuizen

Het Ziekenhuis aan de Stroom (ZAS) heeft een box samengesteld om angst en onzekerheid bij jonge kinderen weg te nemen bij een bezoek aan de afdeling intensieve zorg. Voor veel kinderen is die afdeling een confronterende omgeving door de toestellen, geluiden en geuren. In de doos zitten onder andere foto- en leesboekjes en materiaal vanop een Intensieve Zorg-kamer.

Lees meer »

Criminaliteit in regio Wervik blijft duren: ook ramkraak op apotheek in Wervicq-Sud

De verschillende ramkraken de afgelopen weken in Wervik, Menen, donderdagnacht in Lauwe en zaterdagnacht in Geluwe zijn blijkbaar geen gevallen die alleen moeten worden gelinkt aan deze regio. Mogelijk sloeg dezelfde dader of bende immers ook toe in de apotheek Titeca, vlak over de grens in Wervicq-Sud.
The post Criminaliteit in regio Wervik blijft duren: ook ramkraak op apotheek

Lees meer »

Jongeman (18) opgepakt die schoten lost met alarmpistool in Duffel

In Duffel is een jongeman (18) opgepakt die schoten heeft gelost met een alarmpistool. Dat bevestigen politie en parket. Intussen is de man opnieuw vrijgelaten. Het is nog niet duidelijk wat er precies aan de hand was. Op sociale media reageerden heel wat ongeruste buurtbewoners die de schoten hadden gehoord en een helikopter hadden zien overvliegen. Er vielen geen gewonden.

Lees meer »

LIVE WORLD MATCHPLAY. Van Gerwen deelt eerste prik uit aan Humphries vlak voor eerste pauze

De World Matchplay kent vanavond zijn ontknoping. Bij de mannen mogen toppers Michael van Gerwen en Luke Humphries strijden om de felbegeerde titel. De Nederlander kreeg in de halve finale Michael Smith klein, de Engelse wereldkampioen won van zijn landgenoot James Wade. Bij de vrouwen heeft Beau Greaves de titel gegrepen na een dominante prestatie tegen Fallon Sherrock. De wedstrijden

Lees meer »