Harmonie Sint-Cecilia is klaar voor lenteconcert

Lenteweer of niet, Harmonie Sint-Cecilia is klaar voor haar jaarlijks lenteconcert. Er is onder leiding van dirigent Kristof Casier heel hard gewerkt om een editie te brengen die iedere liefhebber van harmoniemuziek kan bekoren. Onder het thema ‘Harmony in the Mountains’ wordt op zaterdag 20 april om 20 uur uitgepakt met een uniek concert in de grote zaal van Mandelroos. Erbij zijn kost 10 euro in vvk of 11 euro aan de deur.

Dirigent Kristof Casier licht de keuze voor het thema ‘Harmony in de Mountains’ toe. “Eigenlijk komt het idee van een paar muzikanten van onze harmonie. Zij waren op skivakantie geweest in Oostenrijk en hebben zich er laten inspireren door muziek die ze gehoord hadden in de bergen. Op hun voorstel ben ik met dat idee aan de slag gegaan en ben onmiddellijk gaan zoeken naar harmoniemuziek die iets met de bergen te maken heeft.”

Examenwerk

“Zo wordt het eerste gedeelte van het concert opgestart met filmmuziek rond vliegtuigen die over de bergen vliegen. Daarna volgt een klassieke ouverture van de negentiende-eeuwse Oostenrijkse componist Franz von Suppé. Een derde stuk draait rond een Alpine Saga, met concertwerk over het leven in de bergen. Het eerste gedeelte wordt afgesloten met het examenwerk van muzikante Hanne Declerck.”

“Het tweede gedeelte wordt geopend door de drumband, gevolgd door River Deep, Mountain High, een lied van Ike & Tina Turner. Daarop volgt een medley uit The Sound of Music. Afsluiten doen we met een drietal stukjes echte tirolermuziek, want dat mocht zeker niet ontbreken wanneer we het over de bergen hebben. Het wordt vooral ook uitkijken naar het eindexamenwerk van Hanne Declerck, waarbij een jury zal aanwezig zijn om haar werk te beoordelen. Verklappen we ook nog dat de majorettes in het tweede gedeelte hun opwachting maken.”

Nog volgens dirigent Kristof Casier wordt het een lenteconcert van een zeer hoog niveau, waaraan heel hard gewerkt is. Alles wordt gebracht door de eigen muzikanten, zonder inbreng van muzikanten uit bevriende harmonieën. (CLY)

The post Harmonie Sint-Cecilia is klaar voor lenteconcert is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Marthe Desmet neemt afscheid van Basket Desselgem

In de tweede provinciale van het damesbasketbal zegevierde Basket Desselgem op de slotspeeldag in het burenduel van Bobcat Wielsbeke Two met klinkende 75-45-cijfers. Deze wedstrijd was voor Marthe Desmet meteen het laatste wapenfeit voor Desselgem.
The post Marthe Desmet neemt afscheid van Basket Desselgem appeared first on KW.be.

Lees meer »

Vlaamse regering hakt knoop door: rallycircuit Duivelsberg in Maasmechelen blijft recreatiegebied

Het rallycrosscircuit Duivelsberg in Maasmechelen blijft recreatiegebied en zal dus niet worden omgevormd tot natuurgebied. Dat heeft de Vlaamse regering beslist. Bij de oprichting van het Nationaal Park Hoge Kempen in 2006 was afgesproken dat er een nieuwe locatie voor het crosscircuit zou worden gezocht, maar zonder succes. Verschillende andere plekken in het Nationaal Park worden de komende jaren wel

Lees meer »

De weergaloze tijdrit van Ganna en Alaphilippe die met een gewone helm op de tijdritfiets zat: de momenten van Giro-rit 14

De veertiende etappe in de Giro vormde het podium voor een tijdrit van Castiglione delle Stiviere naar Desenzano del Garda. Ganna zette een kanontijd neer, die ook leider Pogacar niet van de tabellen kon vegen. De Italiaan etaleerde zijn tijdritklasse en schreef zo de veertiende etappe op zijn naam. Eerder op de etappe zagen we Alaphilippe die met een gewone

Lees meer »

Buurtbewoners zijn overlast op Truiens Eglantierplein beu: “Oppassen of het wordt een tweede stationsbuurt”

Buurtbewoners uit de wijk Nieuw Sint-Truiden zijn de overlast op het speelpleintje aan het Eglantierplein beu. Dat vertellen verschillenden van hen anoniem aan VRT NWS. Ook op sociale media komen er heel wat reacties op een post die de situatie aanklaagt. Ouders uit de buurt hebben het over vechtpartijen, afpersing en drugs dealen. De politie erkent dat er meldingen van

Lees meer »

Bart Deleu is koning bij Sint-Sebastiaan Geluveld

Op hun terrein op het kasteeldomein van Geluveld kwamen vijftien schutters samen om de traditionele koningsschieting van de Koninklijke Schuttersgilde Sint-Sebastiaan Geluveld af te werken op woensdag 1 mei. Het duurde heel lang voor de koning bekend werd, want pas in de vijftiende ronde kon Bart Deleu de allerhoogste prijs naar beneden halen en mocht
The post Bart Deleu

Lees meer »

Olivier Vandecasteele, die vorig jaar werd vrijgelaten uit Iraanse cel, werkt aan humanitair project: “Ik ben aan het herstellen”

Olivier Vandecasteele werd vorig jaar in mei bevrijd uit een Iraanse cel. Hij bracht er maar liefst 455 dagen door in erbarmelijke omstandigheden. “Wat mij overkwam, is goed afgelopen. Welja, goed … It stays with me, dat is zeker”, zegt Vandecasteele in een interview met Bruzz. Vandaag werkt hij aan een nieuw humanitair project. “Het is een moeilijk evenwicht tussen

Lees meer »

“Ik ken het jongetje goed, want we spelen vaak samen”: buurt reageert geschokt op familiedrama in Borgerhout

“Plots hoorde ik mijn vriendje ‘Papa! Papa!’ roepen.” Een 9-jarig onderbuurtje is één van de schijnbaar weinig getuigen van het familiedrama dat zich zondagochtend afspeelde in Borgerhout. Hij hoorde hoe de vader en moeder van het gezin in het appartement boven hem felle ruzie maakten. Het zou gaan om een gezin dat oorspronkelijk uit Yemen komt en nog maar een

Lees meer »

75 jaar Cardoen: “Twee op de drie klanten moeten lening aangaan om auto te kopen”

Autohandelaar Cardoen bestaat 75 jaar. Het bedrijf dat in 1949 door Albert Cardoen in Antwerpen werd opgericht, heeft vandaag zestien vestigingen in België en stelt 360 mensen tewerk. De vrolijke triatleet Ivo Willems (63) uit Maria-ter-Heide (Brasschaat) leidt tegenwoordig het bedrijf. “Wie online schoenen koopt, kan die gratis terugsturen als ze niet goed zijn. Bij een online aankoop van een

Lees meer »

Hoe er straks 32 zakken chips per seconde (!) van de band rollen in Veurne: “Handmatig aardappels schillen? Die tijd ligt vér achter ons”

Het Amerikaanse voedingsconcern PepsiCo investeert 200 miljoen euro in zijn vestiging in het West-Vlaamse Veurne, waar de chips van Lay’s, Doritos en Cheetos worden gemaakt. Bedoeling is om de productie stevig te verhogen, naar liefst 2,8 miljoen zakken chips per dag. Hoe willen ze dat klaarspelen? En telen we daar wel genoeg aardappelen voor? “Van de 4.000 aardappelsoorten ter wereld

Lees meer »