“Na een bijzonder moeilijk jaar willen we nu vooral vooruitkijken”: Carrefour Sint-Jozef gaat na zware brand woensdag weer open

Een goeie zes maanden na de brand die op 13 oktober vorig jaar zo goed als de hele winkel in de as legde, opent de Carrefour in Sint-Jozef op woensdag 8 mei opnieuw de deuren. “De winkel is een stuk groter geworden en we zetten nog meer in op verse producten uit eigen streek”, zegt uitbaatster Michele Verbrugge.

Op vrijdagavond 13 oktober sloeg het noodlot toe voor de familie Verbrugge en hun Carrefour-vestiging in de Pannebekestraat in Sint-Jozef. Een zware brand zorgde voor enorm veel schade, waardoor de winkel maandenlang dicht bleef. Niet lang daarna, op zondag 12 november, overleed Paul Verbrugge, vader van huidig uitbaatster Michele Verbrugge en oprichter van de winkel, op 65-jarige leeftijd na een slepende ziekte. “Het is dus een heel moeilijk jaar voor ons geweest. Maar nu willen we vooral vooruitkijken”, zegt Michele Verbrugge.

Bijna nieuwe winkel

De winkel opent op woensdag 8 mei eindelijk weer de deuren. Aan de aanstaande heropening zijn dus vele maanden van administratieve rompslomp en grondige verbouwingen voorafgegaan, want zo goed als alles moest vernieuwd worden.

“Eigenlijk komt het erop neer dat we nu een nieuwe winkel hebben”, zegt Michele. “De winkel is een stuk groter, de bakkerijafdeling staat op een andere plaats, en onze drankencentrale is verdubbeld qua grootte. Voor de bakkerij hebben we een zelfrijskast gekocht om een nog beter product te kunnen afleveren. En in het algemeen zetten we nog meer in op verse producten uit eigen streek.”

“We hebben het label Atelier Vers uitgewerkt voor alle verse producten in ons aanbod, dus voor brood, groenten en fruit en ambachtelijk gesneden vlees. Lokaal werken is voor ons heel belangrijk. Zo werken we voor onze aardbeien samen met Depestel uit Moerkerke, en voor ons vlees met Vanoverschelde. We willen ons assortiment naar een nog hoger niveau tillen, door bijvoorbeeld nog meer in te zetten op traiteur, om zo het verschil te maken met de andere supermarkten.”

Korting en cadeaus

Carrefour Sint-Jozef zorgt bij de heropening voor heel wat kortingen en geschenken. Zo krijgen de eerste honderd klanten op de dag van heropening een doosje pralines, en van 8 tot 14 mei krijgt wie voor minstens 30 euro aankoopt een fles cava, op vertoon van de bon die overal in de buurt werd gebust.

The post “Na een bijzonder moeilijk jaar willen we nu vooral vooruitkijken”: Carrefour Sint-Jozef gaat na zware brand woensdag weer open is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

“Op 10 minuten heb je soep die smaakt alsof ze een halve dag op het vuur heeft gestaan”: Jeroen Meus legt uit waarom hij nu verspakketten verkoopt

Tot voor kort had hij nog nooit met een verspakket gekookt, maar kijk, nu heeft Jeroen Meus zijn eigen ‘Dagelijkse kost’-pakketten in de winkel liggen. In een interview legt hij uit waarom hij dit doet, wat het verschil is met zijn recepten op tv en waarom hij precies met Albert Heijn in zee wilde gaan. “Mijn vrouw vindt dit geweldig,

Lees meer »

Jean-Pierre en Magda vieren hun gouden huwelijksjubileum

Jean-Pierre Vanmarcke en Magda Vlieghe zijn vorige maand in het gemeentehuis in Ledegem ontvangen. Het koppel uit de Terschuerenlaan in Sint-Eloois-Winkel is vijftig jaar getrouwd.
The post Jean-Pierre en Magda vieren hun gouden huwelijksjubileum appeared first on KW.be.

Lees meer »

“De Swal is het project waar ik het meest trots op ben”: Georges Pollentier stopt na 50 jaar als voorzitter Natuurpunt

Het jubileum van 50 jaar Natuurpunt Ruidenberg valt samen met 50 jaar voorzitterschap door Georges Pollentier. Dat gaat niet ongemerkt voorbij, want op zaterdag 1 juni om 19 uur is er in zaal Zuudhove, in de Ichtegemstraat 14, een voorstelling en zal Georges meteen ook de fakkel doorgeven aan de nieuwe voorzitter, Hans Verplancke.
The post “De Swal is

Lees meer »

Davina Simons wordt vandaag 29 en viert haar verjaardag met een excentriek feestje: “Elk jaar kies ik een thema”

Met twee voeten vooruit. In de rechtbank en in het leven. Davina Simons, vandaag wordt ze 29, toonde zich al vaker de meest onverschrokken rekruut bij ‘Special forces’, maar ging bij een klimloop een eerste keer strompelen. Davina trakteerde zichzelf na de opnames op een blijvende herinnering én vanavond op een etentje.Nadien volgt nog een excentriek feestje voor haar verjaardag.

Lees meer »

Levenloos lichaam van tweede alpinist (31) aangetroffen op Mount Everest

Het levenloze lichaam van een tweede Mongoolse alpinist (31) die nog vermist was op de Mount Everest is aangetroffen. Dat heeft het expeditiebedrijf 8k Expeditions zondag gemeld. Vrijdag was al het levenloze lichaam van een vermiste 53-jarige bergbeklimmer uit Mongolië aangetroffen. Hij was de eerste dode van het hoogseizoen op de Mount Everest.

Lees meer »

LIVEBLOG GIRO. Italiaans trio krijgt weinig ruimte van het peloton, Merlier: “Zal geen rustige etappe worden door wind”

Voor het in de Giro enkele dagen aan de klassementsmannen is, krijgen de sprinters nog een keer de mogelijkheid om zich te tonen. De dertiende etappe van Riccione naar Cento is namelijk haast volledig vlak. Kan Tim Merlier de frustraties van z’n declassering van woensdag van zich af sprinten en een tweede ritzege pakken? Volg het op de voet in

Lees meer »

Kroongetuige Michael Cohen getuigt tweede dag op rij op proces tegen Trump: “Ik bleef voor hem liegen, omdat hij me beschermde”

De kroongetuige in het proces tegen Donald Trump in New York, zijn gewezen advocaat Michael Cohen, is dinsdag voor de tweede dag op een rij aan het woord. Cohen zei maandag al van Trump de opdracht gekregen hebben om het zwijggeld aan pornoster Stormy Daniels te betalen, en voegde een dag later nog meer details toe aan zijn getuigenis. Trump

Lees meer »

Vermiste ara Zazu terug bij gezin: “Tranen van geluk”

De vermiste blauw-gele ara Zazu die zaterdag ontsnapte bij haar gezin in Handzame bij Kortemark is terug thuis. Een opsporingsbericht werd meer dan 1.000 keer gedeeld en de vogel landde dinsdagavond plots spontaan bij haar baasjes toen ze in een andere tuin werd opgemerkt. “Ons gezin is terug compleet en er vloeiden tranen van geluk”, laat baasje Phoebé Vanderwee (26)

Lees meer »

Aannemer Nick Devinck ondertekent als eerste ‘charter bouwafval’

Met een positieve campagne wil Oostende het bouwafval dat in het milieu terecht komt, beperken. “De aanpak is uniek aan de kust en kan als voorbeeld dienen voor bouwprojecten in de buurt van water”, zegt Tim Corbisier van de Proper Strand Lopers.
The post Aannemer Nick Devinck ondertekent als eerste ‘charter bouwafval’ appeared first on KW.be.

Lees meer »

LIVEBLOG AA GENT-OHL. Komen Buffalo’s in slotfase nog langszij?

Zondagmiddag speelt AA Gent zijn achtste wedstrijd in Play-Off 2 tegen Oud-Heverlee Leuven. Vorige week behaalde Gent de eindwinst met een overwinning op KV Mechelen. De Buffalo’s kunnen zich nu perfect voorbereiden op de barragematch tegen de vierde of vijfde uit Play-Off 1. Kan OHL verrassen en een tweede overwinning boeken tegen Gent? Volg het hier op de voet.

Lees meer »