Al 37 doden bij zware regenval in zuiden Brazilië: “Ergste klimaatramp in geschiedenis van onze staat”

De dodentol door de zware regenval in het zuiden van Brazilië is volgens de lokale autoriteiten opgelopen tot minstens 37.  Er zijn ook nog 74 vermisten en 74 gewonden. De situatie is nog steeds kritiek.

 

Meer krantenkoppen in België

Petitie voor fietspad langs Britse militaire begraafplaats in Dranouter

De leerlingen van de dorpsschool De Zafant in Dranouter steunen de petitie van de gemeente voor een fietspad in de Dikkebusstraat. Dat fietspad moet onder meer passeren langs een Britse begraafplaats van soldaten uit de Eerste Wereldoorlog. Het Vlaams agentschap Onroerend Erfgoed vindt een fietspad storend voor het zicht op de begraafplaats.

Lees meer »

Klimaatactivisten leggen luchthaven van München lam

Op de luchthaven van München, in de zuidelijke Duitse deelstaat Beieren, hebben klimaatactivisten van het collectief Letzte Generation (“Laatste Generatie”) zich vastgekleefd op de taxibanen. De luchthaven is daardoor “om veiligheidsredenen gesloten”, meldde een woordvoerder van de luchthaven.

Lees meer »

BEKIJK: 20-tal jonge everzwijntjes op pad met mama in Tervuren

In Duisburg zijn een 20-tal everzwijnen gespot, iets wat de laatste tijd in Tervuren wel vaker gebeurt. De gemeente roept op om alle everzwijnen in de buurt van een woning zeker te melden. "Als je everzwijnen tegenkomt moet je enerzijds genieten van de unieke ontmoeting, maar anderzijds toch een beetje afstand houden", klinkt het.

Lees meer »

Wie heeft Mathieu Ghyselen (37) uit Ieper gezien?

Op maandag 13 mei omstreeks 17 uur had de 37-jarige Mathieu Ghyselen uit Ieper een laatste telefonisch contact met zijn familie. Sindsdien ontbreekt elk spoor van hem.
The post Wie heeft Mathieu Ghyselen (37) uit Ieper gezien? appeared first on KW.be.

Lees meer »

Ex-verpleegkundigen wzc De Zathe voor rechter na ‘grap’ met aerosoltherapie, oud-directeur vervolgd voor schuldig verzuim

Vijftien maanden nadat drie oud-medewerkers van woonzorgcentrum De Zathe in Nieuwpoort door de raadkamer werden doorverwezen, staat het drietal nu eindelijk voor een zetel van drie rechters in de rechtbank van Veurne. Het gaat om een toenmalige verpleegster en hoofdverpleegkundige: zij pasten ‘voor de grap’ aerosoltherapie toe op het achterste van een dementerende man. Ze worden vervolgd voor mensonterende behandeling.

Lees meer »

LIVEBLOG ANDERLECHT-CLUB. Hoe ernstig is blessure van Thiago? En hoe stoomt paars-wit zich klaar? Volg de aanloop naar de clash een hele week op HLN!

De apotheose in onze Belgische eerste klasse nadert. Met Anderlecht dat zondag tegen grote rivaal Club Brugge landskampioen kan worden, als het resultaat in Cercle-Union enkele uren ervoor tenminste meezit voor paars-wit. Hoe dan ook: suspense en spanning alom voor de kraker. Niet enkel zondag, maar een hele week lang. En van dat alles hoeft u bij HLN niets missen.

Lees meer »

Powerlifter Ricardo Kimpe over zijn recent parcours: “Europees kampioen, maar wat teleurgesteld”

Hij kreeg af te rekenen met een Moldavisch professioneel team dat enkel tevreden was met de titel, maar daar stak hij een stokje voor: Ricardo Kimpe uit Diksmuide won in april in zijn gewichtscategorie een Europese titel powerlifting. Daarbij verbeterde hij een Belgisch record, maar niet het record dat hij voor ogen had. “Ik was een beetje teleurgesteld.”
The

Lees meer »

Nederlandse oppositie maakt zich zorgen over rechts kabinet: “luchtkastelen op drijfzand”

De Nederlandse oppositie maakt zich zorgen over het aangekondigde nieuwe coalitieakkoord tussen verkiezingsoverwinnaars PVV, VVD, NSC en BBB. “Nou, ik ben er niet blij van, moet ik eerlijk zeggen. Voor het eerst in de Nederlandse parlementaire geschiedenis komt radicaal-rechts in het centrum van de macht te staan”, reageert GroenLinks-PvdA-fractievoorzitter Frans Timmermans. “We krijgen dus echt een PVV-kabinet. Dat is historisch

Lees meer »

Rechter stuurt man (37) onmiddellijk 4 jaar naar cel omdat hij wijkagente invalide slaat: “Kans op recidive is hoog”

Een 37-jarige Riemstenaar moet vier jaar naar de gevangenis omdat hij in 2021 een wijkagente invalide sloeg. De rechter stuurt hem onmiddellijk naar de cel omdat de man al meermaals hardhandig uithaalde naar vrouwen. “Ik hoop dat hij tijdens zijn detentie nadenkt over zijn daden”, klonk het bij de raadsman van het slachtoffer. De agente krijgt een schadevergoeding van 63.658

Lees meer »