Primeur: ambitieus leerplan van wiskundeleraars zélf goedgekeurd

De Vlaamse Onderwijsinspectie heeft voor het eerst een groot leerplan goedgekeurd dat door leerkrachten zelf werd ontwikkeld. Dat meldt De Standaard. Het Wiskundeplan is gemaakt voor leerlingen die sterk zijn in wiskunde in de tweede en derde graad secundair. 

Meer krantenkoppen in België

Van Noorwegen en Egypte tot Kenia en de VS: de uitzonderlijke (leef)wereld van kroonprinses Elisabeth

Kroonprinses Elisabeth (22) verhuist naar de Verenigde Staten: ze gaat voortstuderen aan de prestigieuze universiteit van Harvard. Daarmee kan ze op de wereldkaart een nieuw land prikken dat haar leven heeft veranderd. Van haar vroegere kostschool in Wales en haar vaste zomervakanties op een Frans eiland tot haar historische reis naar Egypte: dit is ‘de wereld van Elisabeth’.

Lees meer »

Peru klasseert transgenders voortaan als “geestesziek”

Transgenders in Peru worden door een nieuw presidentieel decreet voortaan als ‘geestesziek’ beschouwd. De Peruviaans overheid wil transgenders op die manier “de juiste medische hulp garanderen”, maar mensenrechtenactivisten vrezen dat het decreet juist een tegenovergesteld effect zal hebben.

Lees meer »

LIVEBLOG LOMMEL-KORTRIJK. 0-1! Kadri treft raak vanop de stip

In de heenwedstrijd van de barragematchen neemt Lommel SK het in eigen huis op tegen KV Kortrijk. De ploeg uit Limburg wil na 22 jaar terug naar de Jupiler Pro League en zal daar alles aan doen in de thuismatch. KV Kortrijk speelt al vijftien seizoenen in de hoogste afdeling, komt daar een zestiende bij? Volg het hier in de

Lees meer »

Discriminatie tijdens sollicitatie bij lokale besturen? “Leeftijd en etniciteit maken amper verschil, medische achtergrond speelt mogelijk wel een rol”

Lokale besturen leggen nauwelijks verschil aan de dag bij de behandeling van sollicitatiebrieven. Onderzoek in opdracht van de Vlaamse regering toont geen aanwijzingen voor een ongelijke behandeling van kandidaten op basis van etniciteit of leeftijd. Mogelijk is er wel sprake van discriminatie van kandidaten met een voorgeschiedenis van depressie, al ontbreken harde bewijzen daarvoor.

Lees meer »

Winnaar Yves De Graef loopt 301 km in Doomkerkse ultraloopwedstrijd

Doomkerke beleefde vanaf vrijdagavond 20 uur de vierde ‘WUK M&M Backyard Ultra’ loopwedstrijd, waarbij zo’n honderd lopers dag en nacht lopen tot er nog één man overblijft. Na 45 ronden van 6,7 km langs de straten en bossen van Doomkerke won Yves De Graef (43) uit Mechelen. Hij liep in totaal 301 km en eindigde zondagnamiddag als laatste man om

Lees meer »

LIVEBLOG VILLARREAL-REAL. Lunin start zoals verwacht, maar Ancelotti gooit met lof naar Courtois: “Hij wordt weer wat hij was: de beste keeper ter wereld”

Los Blancos reizen voor hun volgende wedstrijd af naar Villarreal. Courtois & co zijn reeds kampioen maar willen in de flow blijven in aanloop naar de Champions League-finale van begin juni. Villarreal moet dan weer winnen om nog een kans te maken op Europees voetbal. De Galacticos zullen het zonder Thibaut Courtois doen. Real-coach Ancelotti gaf op de persconferentie al

Lees meer »

VBS Sint-Michiel heeft een nieuw kleuterparadijs

Wat begon als een simpele behoefte aan nieuwe ramen in de kleuterklassen groeide in VBS Sint-Michiel in Kuurne uit tot een prachtig, organisch project.
The post VBS Sint-Michiel heeft een nieuw kleuterparadijs appeared first on KW.be.

Lees meer »

Hoogseizoen op Mount Everest eist eerste dode

De eerste dode van het hoogseizoen op de Mount Everest is vrijdag aangetroffen. Het gaat om een 53-jarige bergbeklimmer uit Mongolië die sinds vorig weekend vermist werd. Dat heeft een woordvoerder van de Nepalese toerisme-autoriteit vrijdag gemeld.

Lees meer »

“Ik schilder de wereld zoals ik ernaar kijk”: kunstenaar reageert zelf op ‘lelijk portret’ van Australische miljardair

De Australische miljardair Gina Rinehart (70) heeft het belangrijkste museum van Canberra gevraagd een portret van haar te verwijderen omdat ze het kunstwerk niet geslaagd vindt. Het schilderij van Vincent Namatjira hangt tussen 20 andere portretten van bijvoorbeeld koningin Elizabeth II en de voormalige premier Julia Gillard op een tentoonstelling in de National Gallery of Australia. “Ik schilder de wereld

Lees meer »