Lut Lemaire opent pop-up vol handgemaakte creaties

Nog tot eind juni toont en verkoopt Lut Lemaire haar zelfgemaakte kledij en tassen in haar pop-upwinkel in de Ooststraat. “Dit is een uit de hand gelopen hobby, waarbij ik ondertussen al veel trouwe klanten heb. Zij kunnen het originele handwerk naar waarde schatten.”

Lut Lemaire (59) is een echte globetrotter. Ze groeide op in Veurne en volgde als twintiger haar echtgenoot Ludo Schockaert naar Ierland, waar het koppel vijftien jaar woonde en werkte. Ze kregen drie zonen en verhuisden later nog naar Zwitserland en Frankrijk, maar nu strijkt Lut weer – voor even – neer in haar geboortestreek. In de Ooststraat opende ze een pop-upwinkel waar ze haar Lut Lemaire Creations uitstalt.

Unieke stukken

“Ik ben lerares van opleiding, maar leerde als kind al naaien van mijn moeder, Georgette Vanneuville. De naaimachine stond bij ons centraal in de keuken en zo heb ik dit haast letterlijk met de paplepel meegekregen”, lacht ze. “Mijn moeder leerde me ook patronen tekenen en knippen. Eerst maakte ik kleren voor onze kinderen, maar toen zij opgroeiden, verlegde ik mijn focus naar sjaals, handtassen en vrouwenkledij. De meeste tijd kruipt in de keuze van stoffen en kleurcombinaties”, verrast ze. “Ik werk graag met felle kleuren en natuurlijke materialen, geïnspireerd door de vele ateliers zoals je die ziet in Marrakesh. Mijn lederwaren worden daar zelfs naar mijn ontwerp met de hand gemaakt door lokale ambachtslui. Het textiel maak ik dan weer zelf, met stoffen die ik daar inkoop. Het gaat telkens om unieke stukken met een verhaal, die ik hier nu eens allemaal kan tonen.”

Rechtstreekse verkoop

Het is al de vijfde keer dat Lut uitpakt met een pop-up in haar thuisstad. “Ik heb een webshop, maar daarbij mis ik het contact met de klanten en de feedback die zij mij geven. Om die reden wil ik ook niet dat andere winkels mijn creaties verkopen. Ook een permanente eigen winkel is niet aan mij besteed, want dan hang ik daaraan vast, terwijl ik wil blijven reizen en naaien. Daarom is het concept van een tijdelijke winkel ideaal voor mij”, klinkt het nog. Lut Lemaire Creations is nog tot zaterdag 29 juni open in de Ooststraat 46. Je kan er op maandag terecht tussen 14.30 en 18.30 uur, of van dinsdag tot en met zaterdag van 10 tot 12 uur en van 14.30 tot 18.30 uur. Iedereen is welkom. (WVH)

De webshop is te vinden op lut-lemaire-creations.myshopify.com

The post Lut Lemaire opent pop-up vol handgemaakte creaties is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Geen puppy’s of dansjes meer: 2 op de 10 jongeren zien online zelfmoordfilmpjes voorbijkomen

Wat doen kinderen en jongeren godganse dagen op hun gsm? Gamen, chatten, foto’s maken en door TikTok-video’s scrollen. Dát wist u al. Maar ze krijgen ook “enge”, “vieze” en “schadelijke” beelden te zien, van zelfverwonding en zelfmoord. Eén op de tien zelfs meerdere keren per week. Dat toont nieuw grootschalig onderzoek bij meer dan 5.000 scholieren. Hoe ernstig is dat?

Lees meer »

Man (32) die eerder dodelijk ongeluk veroorzaakte onder invloed van flakka bekent brandstichting in huis van broer

De 32-jarige Kenneth K. uit Houthulst, die op vrijdag 2 mei opgepakt werd op verdenking van brandstichting in het huis van zijn broer in de Eendrachtstraat, heeft die brandstichting nu ook bekend. Dat bevestigt zijn advocaat Mathieu Langerock. Een motief gaf hij niet op, want zijn verklaring blijft vaag. Het is immers duidelijk dat K. opnieuw onder invloed was van

Lees meer »

Nieuwe Zorgcampus krijgt nieuwe naam: ’t Huis

De nieuwe campus van Zorg Kortrijk aan de Condédreef nadert zijn voltooiing. Een nieuwe campus verdient een nieuwe naam. De keuze is gevallen op ’t Huis. “Daarmee zet de stad het concept van de zorgcampus nog eens extra in de verf: het moet een open huis worden waar iedereen welkom is”, zegt Philippe De Coene, schepen van Zorg.
The

Lees meer »

Dit weten we over de twee Franse cipiers die “als honden werden afgemaakt” aan de péage in Normandië

De twee dodelijke slachtoffers van de drieste aanval op het gedetineerdentransport aan de péage van Incarville in Normandië zijn de 52-jarige Fabrice Moello en de 34-jarige Arnaud Garcia. Ze werden “als honden afgemaakt door mannen voor wie een mensenleven niets waard is”, zei de minister van Justitie, Eric Dupond-Moretti. Wat weten we van beide cipiers?

Lees meer »

“Ze worden verdeeld als knikkers in een zak”: Ouders overnachten aan schoolpoort om kind in te schrijven

De Sint-Paulusschool tekende voor het eerst in op de officiële digitale aanmeldingsprocedure. Daardoor kwamen in totaal 120 scholieren op de wachtlijst van hun eerste voorkeur terecht, wat heel wat frustraties bij de ouders veroorzaakt. Deze week kampeerden enkelen van hen ’s nachts voor een andere campus om ook daar niet uit de boot te vallen. “Zelfs een tweeling kan niet

Lees meer »

LIVE OEKRAÏNE. 10.000 mensen worden geëvacueerd nabij Charkiv – Polen trekt miljarden uit voor versterking oostgrens

Russische troepen rukken op in het oosten van Oekraïne. President Vladimir Poetin wil van de regio rond de Oekraïense stad Charkiv een bufferzone maken. Ondertussen raken de Oekraïense strijdmachten uitgeput. De regering van president Volodymyr Zelensky heeft daarom een strengere dienstplicht ingevoerd. Volg hier alle ontwikkelingen in onze liveblog.

Lees meer »

Recordaantal klachten over fraude met EPC-attesten voor woningen: “Koper dreigt het slachtoffer te worden”

Nooit eerder werden in Vlaanderen zoveel klachten ingediend over energieprestatiecertificaten (EPC’s) als vorig jaar. Het EPC bepaalt het energielabel van een woning en heeft verregaande financiële gevolgen, zowel voor eigenaars als huurders, maar wordt lang niet altijd correct opgesteld. Wordt er nu vaker gesjoemeld? Welke gevolgen heeft dat? En wat kan je eraan doen? Hier moet je op letten.

Lees meer »

KIJK. Timing van dagvaarding Brusselse vzw “opvallend”, vindt Rousseau: “Bestuurders en advocaat zijn lid van CD&V”

Voor Conner Rousseau (Vooruit) is de timing van de dagvaarding van de Brusselse vzw Kham – waardoor de politicus dan toch voor de rechter moet verschijnen voor zijn racistische uitspraken over de Roma-gemeenschap – op z’n minst “opvallend” te noemen. Dat heeft hij gezegd bij ‘VTM NIEUWS’. “De bronnen zijn niet neutraal”, aldus Rousseau, die beweert dat hij “alles gedaan

Lees meer »

Olivier Vandecasteele, die vorig jaar werd vrijgelaten uit Iraanse cel, werkt aan humanitair project: “Ik ben aan het herstellen”

Olivier Vandecasteele werd vorig jaar in mei bevrijd uit een Iraanse cel. Hij bracht er maar liefst 455 dagen door in erbarmelijke omstandigheden. “Wat mij overkwam, is goed afgelopen. Welja, goed … It stays with me, dat is zeker”, zegt Vandecasteele in een interview met Bruzz. Vandaag werkt hij aan een nieuw humanitair project. “Het is een moeilijk evenwicht tussen

Lees meer »