Houthi-rebellen dreigen met aanslagen op schepen in Middellandse Zee: “Alle schepen onderweg naar Palestijns bezet gebied worden geviseerd”

De Houthi-rebellen, die zich bevinden in Jemen, dreigen er nu ook mee om schepen aan te vallen in de Middellandse Zee. De militaire woordvoerder Yahya Saree zei in een toespraak dat ze die aanvallen zouden plegen uit protest tegen de oorlog in Gaza. Het is niet duidelijk of de rebellen hiertoe in staat zijn. Het Middellandse Zeegebied ligt op zo’n 1.900 kilometer van Jemen. 

Meer krantenkoppen in België

Anouchka uit ‘Boer zkt vrouw’ heeft geen contact met haar ouders: “Ze kwamen zelfs niet naar m’n diploma-uitreiking”

De traantjes vloeiden rijkelijk in ‘Boer zkt vrouw’ zondagavond. Michiel (27) koos voor Rune (23) en moest bijgevolg met pijn in het hart Anouchka (23) huiswaarts sturen. “Omdat ik spiritueel ben, voelde ik het aankomen”, reageert die laatste. In dit interview zet ze de puntjes op de i over haar exit, verklapt ze of ze nog contact heeft met Michiel

Lees meer »

Lychee Garden opent de deuren in voormalig pand van ’t Vosken in Roeselare: “Geen traditioneel Chinees restaurant”

Vrijdagavond opent Lychee Garden de deuren langs de Meensesteenweg 578 in Roeselare. Sheng Long en Lidan Ju (allebei 46) vestigen zich met hun Chinees restaurant op een bekende locatie in Roeselare, namelijk het voormalige pand van restaurant ’t Vosken.
The post Lychee Garden opent de deuren in voormalig pand van ’t Vosken in Roeselare: “Geen traditioneel Chinees restaurant” appeared

Lees meer »

Advocaat doet aangifte tegen beoogde Nederlandse premier Plasterk voor valsheid in geschrifte

De Amsterdamse advocaat Henri Sarolea heeft afgelopen donderdag aangifte gedaan tegen Ronald Plasterk, die in beeld zou zijn om premier te worden in Nederland. De advocaat bevestigt dat na berichtgeving van NRC. Volgens Sarolea heeft de wetenschapper en oud-PvdA-bewindsman zich schuldig gemaakt aan valsheid in geschrifte en overtreding van de Wet op de economische delicten.

Lees meer »

KV Oostende vraagt faillissement aan, bewindvoerder messcherp voor eigenaar Conway: “Elke emotie is hem vreemd”

Het doek valt binnenkort officieel voor KV Oostende. Op 3 juni zal bewindvoerder Werner Van Oosterwyck het faillissement aanvragen. Dat heeft de club donderdagnamiddag gecommuniceerd. In een communiqué is Van Oosterwyck snoeihard voor de Amerikaanse eigenaar Paul Conway. “De vraag is of deze man niet zou moeten worden verbannen uit de internationale voetbalwereld.”

Lees meer »

LIVEBLOG FURY-USYK. Wat is hun vermogen en reikwijdte? De clash in cijfers – Ronaldo kijkt toe vanop eerste rij

Alle ogen op de megakamp. Later vandaag, rond middernacht Belgische tijd, nemen Tyson Fury (35) en Oleksandr Usyk (37) – beiden ongeslagen – het tegen elkaar op. Met als inzet alle vier de bokstitels bij de zwaargewichten. Wie wint en mag zich dus de ‘undisputed’ kampioen noemen? Tijdens de weging was er al behoorlijk wat animo tussen de twee titanen.

Lees meer »

Verdachten op scooter openen vuur richting café in Brussel: twee gewonden

Twee personen op een scooter hebben zondagavond kort na 23 uur het vuur geopend in de richting van een café in het centrum van Brussel. Twee mannen liepen daarbij schotwonden op. Een van de slachtoffers raakte zwaargewond. De daders zijn na de schietpartij gevlucht, zo meldt een woordvoerster van de politiezone Brussel Hoofdstad – Elsene.

Lees meer »

Van mensensmokkel tot seksueel misbruik van tientallen jonge Afghanen: 23 verdachten worden vervolgd in “zwaar en gewelddadig dossier”

23 verdachten zullen zich voor de rechter moeten verantwoorden in "een van de zwaardere dossiers van mensenhandel van de afgelopen jaren". Dat heeft de raadkamer in Antwerpen beslist. De bende wordt niet alleen vervolgd voor mensensmokkel, maar ook onder meer voor verkrachting en afpersing. Ze zouden mogelijk tot 100 jonge Afghanen – veelal minderjarig – seksueel misbruikt hebben.

Lees meer »

Leona Vuylsteke wint hoofdprijs Maand van de Markt

De wekelijkse markten spelen nog altijd een belangrijke rol voor de leefbaarheid in onze gemeenten. Bovendien is zo’n marktdag een ideaal ontmoetingsmoment voor jong en oud. In april werd de wekelijkse markt in de kijker geplaatst. Wie dan een aankoop deed, kreeg een deelnemingsformulier voor een wedstrijd. Digitaal werden er 764 kaarten ingediend, op papier
The post Leona Vuylsteke

Lees meer »

NIEUW. Met 1 account inloggen op 5 nieuwsmerken

Sinds vandaag is jouw GVA-account een Mediahuis-account. Dit betekent dat je voortaan met 1 e-mailadres en wachtwoord kan inloggen bij alle nieuwsmerken van Mediahuis: Gazet van Antwerpen, het Nieuwsblad, De Standaard, Het Belang van Limburg en De Gentenaar.

Lees meer »

Museumpashouders mogen op 18 mei vriend meenemen voor gratis museumbezoek

De zowat 200.000 houders van een museumpas, een abonnement dat een jaar lang toegang geeft tot meer dan 245 musea, mogen naar aanleiding van International Museum Day op 18 mei een vriend meenemen voor een gratis museumbezoek. Die dag vormt meteen ook het startschot voor de Week van de Belgische Musea, zo heeft de organisatie museumPASSmusées vrijdag aangekondigd.

Lees meer »

Terwijl Voeren de schade opmeet, voorspelt het KMI nog meer regen

Terwijl de inwoners van Voeren nog volop aan het opruimen zijn na de wateroverlast van vrijdagavond, voorspelt het KMI nog meer regen de komende dagen. De neerslaghoeveelheden zouden lager moeten liggen dan de afgelopen dagen, maar door de hoge grondwaterstanden loert het gevaar op wateroverlast om de hoek. Weervrouw Sabine Hagedoren verwacht de komende decennia overigens nog meer "extreme" periodes.

Lees meer »

“Ik vond het héél zuur dat ik niet naar het Songfestival mocht”: Luka uit ‘The Voice’ blikt terug op woelige periode

Haar winst in ‘The Voice van Vlaanderen’, intussen zeven jaar geleden, zette het leven van Luka Cruysberghs (23) op z’n kop. Coach Alex Callier (51) bombardeerde haar tot frontvrouw van Hooverphonic, om haar nadien weer koeltjes aan de kant te schuiven. Sindsdien is het stiller rond de Leuvense, die nu opduikt in de nieuwe talentenjacht ‘Sing Again’. Tijd om te

Lees meer »