Elfstedenronde met vertrek en aankomst in Brugge zoekt opvolger voor Jasper Philipsen

De kans is groot dat de Elfstedenronde (1.1) zondag een kolfje naar de hand van de sprinters wordt. Het 196 kilometer lange parcours met start en aankomst op de Spoorwegstraat van Brugge is immers biljartvlak en leent zich derhalve tot een groepsspurt. Door de concurrentie van tal van andere wedstrijd zakken met Alpecin-Deceuninck en Intermarché-Wanty slechts twee WorldTeams af naar het ‘Venetië van het Noorden’.

Zeven jaar geleden werd de Elfstedenronde opnieuw leven ingeblazen. Er was een eerste periode, tot 1974, met kleppers op de erelijst zoals Rik van Steenbergen (1961), Peter Post (1963), Rik Van Looy (1965), Arthur Decabooter (1966), Guido Reybrouck (1967), Patrick Sercu (1973) en Freddy Maertens (1974). De wedstrijd werd tussen 1987 en 1989 nogmaals georganiseerd en kreeg een derde leven vanaf 2017 met toen Wout van Aert als winnaar.

Het parcours, met nieuwe start- en aankomstlocatie, is biljartvlak wat de kans op een massasprint enkel in de hand werkt. Na de start in Brugge maken de renners een lus door West-Vlaanderen via Tielt, Ardooie, Lichtervelde, Torhout, Ichtegem om langs Zuienkerke weer naar Brugge te draaien waar op de Spoorwegstraat nog drie plaatselijke ronden van elk 28,8 kilometer liggen te blinken.

Gerben Thijssen (Intermarché-Wanty), die in Brugge zijn rentree viert na een zware val in de Scheldeprijs, mag zich er tot een van de favorieten voor de winst rekenen. Wat betreft andere rappe mannen is het uitkijken naar Sasha Weemaes (Bingoal WB), Itamar Einhorn (Israel-Premier Tech), Jarne Van De Paar (Lotto Dstny), Alexander Kristoff (UNO-X) en Timothy Dupont (Tarteletto-Isorex).

Vorig jaar ging de eindzege naar Jasper Philipsen. Hij haalde het toen, na een groepsspurt, van de Australiër Caleb Ewan en de Nederlander Fabio Jakobsen. Laatstgenoemde won de Elfstedenronde in 2022.

The post Elfstedenronde met vertrek en aankomst in Brugge zoekt opvolger voor Jasper Philipsen is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Dwergvinvis spoelt aan in Oostende: “Kan nog niet lang overleden zijn”

In Oostende is maandagmorgen kort na 9 uur een een dwergvinvis aangespoeld. Het dier kan nog niet lang overleden zijn. Hoofdredder Jonathan Devos zag het dier kort daarvoor drijven. “Kort voor 9 uur zag ik een vermoedelijke dwergvinvis drijven”, zegt de hoofdredder. “Of het dier toen al overleden was is niet duidelijk. Kort daarna spoelde het aan en pas dan

Lees meer »

Pastorie Ruiselede wordt privé-woning

Tijdens de jongste gemeenteraad van 16 mei besliste het gemeentebestuur van Ruiselede, om de pastorie in de Aalterstraat 2 toe te wijzen aan het echtpaar Van Staen-Hanssens uit Gent. Dat was nodig, omdat het ontvangen bod lager was dan de schattingsprijs. Uiteindelijk werd de pastorie uit 1907 verkocht voor € 501.000. Naar verluidt zal de pastorie een privé-woning worden.

Lees meer »

38 vrolijke gezichtjes op lentefeest

In De Branding Middelkerke is het jaarlijkse lentefeest gehouden. Het lentefeest wordt georganiseerd voor de leerlingen die in Middelkerke wonen of er naar school gaan en zedenleer volgen. Groep 1 bestond uit de leerlingen uit de gemeenteschool Middelkerke en Westende. Groep 2 waren de leerlingen uit de gemeenteschool Leffinge. Dit jaar namen in totaal 38
The post 38 vrolijke

Lees meer »

Charlotte Therssen is ‘Belofte van het Jaar’ op WOMED Awards

Elly Huysmans van Glowi mag zich voortaan ‘Vrouwelijke ondernemer van het Jaar’ noemen. Ze sleepte woensdagavond de WOMED Award (Women in Enterprise and Development) in de wacht, een jaarlijks initiatief van Vrouwennet vzw en UNIZO met de steun van het Vlaams Agentschap Innoveren en Ondernemen (VLAIO).
The post Charlotte Therssen is ‘Belofte van het Jaar’ op WOMED Awards appeared

Lees meer »

Baby’s krijgen rijksregisternummer bij geboorte

Baby’s zullen in de toekomst vanaf de geboorte al een rijksregisternummer kunnen krijgen. Dat is althans het doel van een wetsontwerp dat vrijdag groen licht kreeg van de ministerraad. Volgens minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V) is het zinvol dat een pasgeborene een rijksregisternummer kan krijgen, zodat hij kan genieten van rechten op het vlak van sociale zekerheid.

Lees meer »