Drie dagen ambiance op jubilerende Meifeesten

Dit weekend gaan opnieuw de Meifeesten door op de Kappaertwijk in Zwevegem. De Meifeesten zijn aan hun 50ste editie toe en zijn de grootste wijkfeesten van de gemeente. Nu viert men drie dagen feest, de viering rond het jubileum zelf is voor in juli voorzien.

Het feestweekend begint traditioneel met het seniorenfeest deze vrijdagnamiddag. Het duo ‘Wir Zwei’ brengt er een gevarieerde namiddag.

Op zaterdag 4 mei start om 15 uur de 47ste Kappaertprijs, een wielerwedstrijd voor junioren. “We verwachten dat rond 17.30 uur de winnaar over de meet zal rijden. Tussendoor kan men in het OC Kappaert terecht in ‘Kaffee Kappaert’ voor een gezellige babbel bij een lekker drankje”, geeft voorzitter Filip Planckaert ons mee.

Vanaf 20.30 uur brengen de MG’s Brothers er de sfeer in. “We hadden jarenlang de travestietenshow ‘Les Folles de Gand’ op de affiche staan, wat steeds succes had, maar wilden nu toch wat veranderingen ook al om ons jubileum te vieren. The MG’s Brothers, versterkt met gitarist Blue Jerry, brengen ons covers van bekende artiesten uit de jaren ‘60 tot ’90. Alle genres komen aan bod, de ideale basis dus om uit de bol te gaan”, lacht de voorzitter.

Kappaert Kaffee

Vanaf dit jaar gaat de braderie en brocantemarkt door op zondag en dit van 8 tot 18 uur. “Een klassieker op onze feesten is de huldiging van de huwelijksjubilarissen en de verdienstelijke personen van de wijk tijdens ons aperitiefconcert. Dit jaar met het jeugdorkest van de Kon. Muziekvereniging De Ware Vrienden. Daarna serveren we het Kappaertmenu, waar men wel vooraf diende in te schrijven, en bieden we iedereen een glaasje bubbels aan. Ook al in het kader van ons jubileum.”, weet Filip Planckaert.

Zondagnamiddag is er opnieuw Kappaert Kaffee en kunnen de kinderen zich laten schminken. Tussen 15 en 17 uur is er kinderdisco voor kinderen tussen 3 en 12 jaar. (Geert Vanhessche)

Men sluit de 50ste Meifeesten zondagavond af met Studio Pink Panther die iedereen nog een laatste keer op de dansvloer wil.

The post Drie dagen ambiance op jubilerende Meifeesten is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Antwerpse politie verzegelt garage die wagens verhuurt aan drugscriminelen

Een garage in de Montignystraat die wagens verhuurt aan het drugsmilieu is verzegeld door de Antwerpse politie. De politie heeft ook de boekhouding van de garage in beslag genomen. "Er wordt ook gekeken of er sprake is van witwaspraktijken", zegt woordvoerder Kim Bastiaens. In april was er ook al een gelijkaardige controleactie in een garage in Aartselaar.

Lees meer »

Verkoop Beerschot niet langer aan de orde: United World bespreekt budget voor hoogste klasse

De aandeelhouders van Beerschot hebben overleg gepleegd op een vergadering vandaag: een verkoop van de club is niet langer aan de orde. Meerderheidsaandeelhouder Prins Abdullah en zijn Saoedische holding United World engageren zich budgettair om de ploeg na de promotie te versterken voor de hoogste klasse, maar de besprekingen daarover moeten formeel nog verder plaatsvinden.

Lees meer »

Kapster Elena mocht het haar van Songfestival-winnaar Nemo stylen: “Ik had soms een beetje compassie met de zangeres van Israël”

Voor de derde keer mocht kapster Elena Zimina uit Izegem de kapsels van de Eurovisiesongfestival-kandidaten te verzorgen. Afgelopen weekend vertoefde ze dus nog in Malmö (Zweden), waar de 68e editie van het Songfestival plaatsvond. Het werd uiteindelijk een zeer bewogen editie – niet in het minst door de diskwalificatie van Nederland en de deelname van Israël – en dat heeft

Lees meer »

Miljoenendeals, dure etentjes en 1.000 euro per uur voor zijn ex: het luxeleven van ex-topman De Voorzorg

Het Openbaar Ministerie verdenkt de ex-topman van De Voorzorg Tony Coonen (57) van extreme zelfverrijking. Vastgoedmagnaten konden hem in ruil voor miljoenen euro’s omkopen, zijn toenmalige partner mocht De Voorzorg 1.000 euro per uur factureren en het socialistische ziekenfonds betaalde zijn etentjes in sterrenrestaurants, de tankkosten van zijn schoonouders en zelfs de kerstversiering.

Lees meer »

De weergaloze tijdrit van Ganna en Alaphilippe die met een gewone helm op de tijdritfiets zat: de momenten van Giro-rit 14

De veertiende etappe in de Giro vormde het podium voor een tijdrit van Castiglione delle Stiviere naar Desenzano del Garda. Ganna zette een kanontijd neer, die ook leider Pogacar niet van de tabellen kon vegen. De Italiaan etaleerde zijn tijdritklasse en schreef zo de veertiende etappe op zijn naam. Eerder op de etappe zagen we Alaphilippe die met een gewone

Lees meer »

Man blijft in de cel voor moord op ex-partner in Knokke-Heist

De Brugse raadkamer heeft de aanhouding van een 41-jarige man uit Knokke-Heist met twee maanden verlengd op verdenking van moord. Jürgen M. bekende dat hij zijn ex-partner met messteken om het leven bracht.
The post Man blijft in de cel voor moord op ex-partner in Knokke-Heist appeared first on KW.be.

Lees meer »

LIVEBLOG FURY-USYK. Bokstenoren kort van stof, tijdens confrontatie gunt Fury de Oekraïner geen blik

Nog twee keer slapen tot het megakamp in het boksen. Zaterdag nemen Tyson Fury (35) en Oleksandr Usyk (37) – beiden ongeslagen – het tegen elkaar op. Met als inzet alle vier de bokstitels bij de zwaargewichten. Wie wint en mag zich dus de ‘undisputed’ kampioen noemen? Vanavond tekenden de boksers al heel even present tijdens de persconferenties, maar daar

Lees meer »

KIJK. Goed nieuws voor containerschip dat al maanden vastzit in Baltimore: laatste restanten van ingestorte brug eindelijk weggehaald

Amerikaanse reddingswerkers hebben de laatste overblijfselen van de Francis Scott Key Bridge in Baltimore gecontroleerd tot ontploffing gebracht. De 2,6 kilometer lange verkeersbrug stortte op 26 maart vrijwel volledig in nadat een stuurloos containerschip tegen een pijler was gevaren. Daarna blokkeerden enorme brokstukken de toegang tot de drukke haven van Baltimore. Het slopen van de laatste brugonderdelen is een cruciale

Lees meer »

Warre Vangheluwe boekt allereerste profzege tijdens vierde rit van Vierdaagse van Duinkerke

Warre Vangheluwe heeft vrijdag de vierde etappe gewonnen in de 68e editie van de Vierdaagse van Duinkerke (2.Pro). In de sprint na een kasseirit over 166,8 kilometer tussen Mazingarbe en Pont-à-Marcq haalde onze 22-jarige landgenoot van Soudal Quick-Step het van de Ier Sam Bennett (Decathlon-AG2R La Mondiale).
The post Warre Vangheluwe boekt allereerste profzege tijdens vierde rit van Vierdaagse

Lees meer »

Israëlische man (64) betrokken bij twee gewelddadige incidenten in Brugs station

“Mijn kaak is gebroken en ik ben een week werkonbekwaam.” Het zijn de woorden van een 64-jarige Israëlische man uit De Haan die maandagavond betrokken raakte bij twee opeenvolgende incidenten in het station van Brugge. Zijn dochter zag alles gebeuren en filmde de tweede confrontatie waarbij rake klappen vielen. Die beelden gingen ondertussen viraal, tot in Israël toe. Bij de

Lees meer »

Eerste gevaarlijke xtc-pillen opgedoken op Extrema Outdoor

Op het dancefestival Extrema Outdoor zijn vrijdagavond laat op de led-schermen de eerste waarschuwingen voor een gevaarlijke pil verschenen. De pil ‘Matrix’ heeft een zeer hoge dosis MDMA, net als ‘de adelaar’, waarop een hakenkruis is afgebeeld. De politie Carma (Genk, As, Oudsbergen, Zutendaal, Houthalen-Helchteren, Bree, Bocholt, Kinrooi) heeft de verdovende middelen met de gevaarlijke substanties aangetroffen.

Lees meer »

LIVE. 350 Franse speurders ingezet voor “publieke vijand nummer 1”, Interpol stuurt ‘red notice’ uit voor ontsnapte gevangene in Normandië

De klopjacht op de 30-jarige crimineel Mohamed Amra – aka ‘De Vlieg’ – en zijn kompanen, die hem gisteren in commandostijl hebben bevrijd, gaat verder. In totaal worden meer dan 450 politieagenten en gendarmes ingezet, “ongezien” in Frankrijk. Maar liefst 350 speurders van de gerechtelijke politie moeten proberen de “verdachten te identificeren, te arresteren en voor het gerecht te brengen”.

Lees meer »

Jeremie Vaneeckhout (Groen) bij Luk Alloo: “Bart De Wever de meest invloedrijke politicus van de voorbije 30 jaar? Nee, dat is helaas Filip Dewinter”

Elke dag tot aan de verkiezingen brengt televisiemaker Luk Alloo een gesprek met een bekende politicus die een parlementszetel ambieert. Volgens Groen-voorzitter Jeremie Vaneeckhout is zijn partij nog de enige die het Vlaams Belang niet napraat in de hoop stemmen af te snoepen van die partij. “Wij bieden een tegengeluid.” Voor welke politicus hij bewondering heeft? Een verrassende keuze: “Jan

Lees meer »