Nieuwe organisatie focust voor elfde editie Rock Kappaert meer op lokaal talent

Vrijdagavond 3 mei geven de rockfanaten elkaar afspraak in OC De Kappaert voor de elfde editie van Rock Kappaert in Zwevegem. Het voortbestaan van het festivalletje was enige tijd onzeker nadat de vorige ploeg organisatoren na de laatste editie te kennen gaven ermee te willen stoppen.

Kris Vermeulen en Joyce Bulcaen, beiden lid van het feestcomite Kappaert, namen de organisatie op zich en zorgden er voor dat Rock Kappaert op de affiche van de Meifeesten bleef staan. “Het is dezelfde formule als de vorige tien edities. We hebben misschien wel gekeken om meer lokale groepen te programmeren, maar het blijft een gratis festival op de vrijdagavond van onze Meifeesten.”, vertelde Joyce Bulcaen.

Mantah

Rock Kappaert begint om 19.30 uur met een optreden van F.U.B.A.R. De vier kameraden uit Zwevegem bepalen en beïnvloeden door hun uiteenlopende muzieksmaken hun sound die kan omschreven worden als juicy fuck up punk.

Als tweede band komt Mr. MYST het podium op. Dit is een Belgische ‘sleaze rockband’ opgericht in 2013. De band wordt best omschreven als een cross-over van Motley Crüe en Guns N’ Roses.

“Het blijft een gratis festival op de vrijdag van onze Meifeesten” – Organisator Joyce Bulcaen

Als derde Belgische groep staat Eternal Breath op de affiche. Deze band werd in Wielsbeke opgericht in 1996. Zij combineren traditionele en moderne Metal. Ondanks enkele wisselingen in de band en covid-vertragingen, lanceerde de groep hun derde album met als titel ‘Road to Insanity’ enkele weken terug. Een release die zeker zijn impact zal hebben op Rock Kappaert.

De headliner van Rock Kappaert is ongetwijfeld Mantah. Dit is een Belgische metalband die eind 2019 het levenslicht zag in Torhout. Hun stijl wordt omschreven als moderne metal met een knipoog naar de jaren ’90.

Als afsluiter van Rock Kappaert neemt de plaatselijke DJ Danny Copperwire het podium over en draait hij de beste hardrock en metalclassics.

The post Nieuwe organisatie focust voor elfde editie Rock Kappaert meer op lokaal talent is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Na de vangst van Flammy vindt Massimo nu ‘primeurei’ tussen flamingo’s in Bellewaerde: “Het eerste ei in twintig jaar”

Dierenverzorger Massimo Snoeck heeft het eerste ei in twintig jaar gevonden binnen het flamingoverblijf van Bellewaerde. Om het primeurei alle kansen te geven, werd het gewisseld met een fopei. Mogelijk is de mama Flammy, de ontsnapte flamingo die Massimo kon vangen in een Ieperse vijver.
The post Na de vangst van Flammy vindt Massimo nu ‘primeurei’ tussen flamingo’s in

Lees meer »

“Israël kan ook alleen verder”: premier Netanyahu niet onder de indruk van Amerikaanse druk om offensief in Rafah te schrappen

"Israël is in staat om zijn vijanden alleen te verslaan." Dat is de boodschap van de Israëlische premier Benjamin Netanyahu, nadat de Amerikaanse president Joe Biden had gedreigd om geen aanvalswapens meer te leveren. Biden maakt zich zorgen over de plannen om een grondoffensief uit te voeren in de stad Rafah, waar meer dan 1,3 miljoen Palestijnen schuilen voor het

Lees meer »

Lucas Vantieghem (FC Marke): “De cirkel is rond”

FC Marke won vorige zondag zijn eerste wedstrijd van de eindronde, tegen SV Moorsele met 3-1. Donderdag moesten de groen-zwarten van T1 Davy Vercruysse het op eigen veld opnemen tegen Jong Male. De kans dat Marke volgend seizoen voor het eerst zijn ding doet in eerste provinciale is niet gering.
The post Lucas Vantieghem (FC Marke): “De cirkel is

Lees meer »

Jeugdhuis De Closjard klopt De Troubadour met 24-10

Enkele oud-leden van het vroegere jeugdhuis De Closjard, de voorloper van het huidige De Troubadour, hebben vanuit nostalgische overwegingen nog eens een Closjard-weekend georganiseerd.
The post Jeugdhuis De Closjard klopt De Troubadour met 24-10 appeared first on KW.be.

Lees meer »

Suzan & Freek wagen zich aan grootste hit van Tourist LeMC in ‘Liefde voor muziek’: “Jij bent een echte woordkunstenaar”

In de voorlaatste aflevering van ‘Liefde voor muziek’ is het de beurt aan de jarige Tourist LeMC. Naast ‘happy birthday’ wordt Tourist door de andere artiesten ook getrakteerd op een cover van een zijn nummers. Suzan & Freek wagen zich alvast aan ‘Horizon’, één van de grootste hits van Tourist LeMC. “We hebben geprobeerd om het nummer zo veel mogelijk

Lees meer »

Ketnetband komt naar Marktrock Poperinge

De organisatie van Marktrock Poperinge maakte bekend dat de KetnetBand opnieuw zal afzakken naar de Grote Markt. Ook The Juliets staan op de affiche voor de komende editie.
The post Ketnetband komt naar Marktrock Poperinge appeared first on KW.be.

Lees meer »