Deze film werd jarenlang verbannen door té expliciete scènes, maar is nu toch te zien op Netflix

De Indiase film ‘Gandu’ is lange tijd verbannen geweest vanwege zijn uiterst expliciete scènes, waarin “de acteurs daadwerkelijk seks met elkaar hebben.” Ondanks de controverse heeft Netflix nu besloten om de film beschikbaar te stellen op hun platform. 

Meer krantenkoppen in België

Oostenrijkse politie arresteert 14-jarig meisje voor plannen terreuraanslag op “ongelovigen”

Speurders hebben volgens Oostenrijkse media mogelijk een terroristische aanslag van een 14-jarige meisje uit Montenegro verijdeld. De tiener wordt ervan verdacht een mesaanval te willen plegen bij de Jakominiplatz in de stad Graz. Bij een huiszoeking werd onder andere een mes, bijl en kleding in beslag genomen. De aanval zou gericht zijn tegen “ongelovigen”, meldt de Oostenrijkse politie.

Lees meer »

Brandweer, civiele bescherming en gemeente proberen Voerenaren zo snel mogelijk te helpen: “Geen nieuwe oproepen meer”

Bij de hulpverleningszone Oost-Limburg staat nog zo’n 30-tal noodoproepen vanuit Voeren open na de wateroverlast in de nacht van vrijdag op zaterdag. In de late avond werden vanuit alle posten van de zone mensen richting Voeren gestuurd om de watersnood aan te pakken. Maar een ding staat nu al vast: de schade is groot omdat het water hoger stond dan

Lees meer »

Opnieuw recordaantal mensen op de vlucht in eigen land

De conflicten in Soedan, de Gazastrook en Congo hebben het aantal mensen die in eigen land op de vlucht zijn opnieuw naar een record geduwd. Eind 2023 waren wereldwijd 75,9 miljoen mensen intern ontheemd, blijkt uit cijfers van het Internal Displacement Monitoring Centre (IDMC). Op vijf jaar tijd is hun aantal met 50 procent toegenomen, blijkt dinsdag uit het jaarrapport.

Lees meer »

Gymnasten van turnclubDe Zeester gaan naar BK

In het pinksterweekend heeft het Belgisch kampioenschap gymnastiek plaats. In de discipline toestelturnen voor jongens, trampoline en tumbling konden gymnasten van turnclub De Zeester uit Oostende zich kwalificeren. “Een selectie afdwingen voor een BK is voor vele gymnasten een doel binnen het jaar”, aldus voorzitter Wim Milh.
The post Gymnasten van turnclubDe Zeester gaan naar BK appeared first on

Lees meer »

Distinguished Gentleman’s Ride van start in Brugge

Zondagmiddag verzamelden motards van de Distinguished Gentleman’s op een zonovergoten Markt in Brugge. Een goede tweehonderd strak in het pak gestoken motorrijders zamelden via sponsoring van hun rit al de mooie som van 8000 euro voor de bestrijding van prostaatkanker en mentaal welzijn van mannen.
The post Distinguished Gentleman’s Ride van start in Brugge appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Mijn relatie met Ella Leyers was een belangrijke levensles”: de openhartigste bekentenissen van BV’s in podcasts

Verdient een BV veel geld, intieme bekentenissen over het vaderschap en het trauma van een scheiding: het zijn onderwerpen die bekende Vlamingen liever niet delen met het publiek. Toch lijken in podcasts al die remmingen weg te vallen. Onder meer Rik Verheye (37), Average Rob (33), Tom Waes (55) en Lotte Vanwezemael (31) laten het achterste van hun tong zien.

Lees meer »

Dima (16) kwam na inval in Oekraïne in Vlaams pleeggezin terecht: “Eén keer heb ik mijn familie teruggezien, nu kan dat niet meer”

Bijna zijn hele familie zit in het Oekraïense leger. Dat moet volstaan, vond zijn moeder. Ze greep haar kans toen ze Dmytro Soloid – Dima voor de vrienden – na de inval van Poetin kon laten vluchten. Zo werd de 16-jarige Oekraïense tiener pleegzoon van Peter Van Renterghem (58) uit het Oost-Vlaamse Wondelgem. De jongen getuigt over de knagende heimwee

Lees meer »

Nadat Europese vlag geweerd werd tijdens finale van het Songfestival: EBU herbekijkt het beleid

De European Broadcasting Union (EBU), de organisatie van het Eurovisiesongfestival, heeft nooit de bedoeling gehad om de vlag van de Europese Unie in diskrediet te brengen. Dat hebben ze laten weten in een brief aan Eurocommissaris Margaritis Schinas. Zij had zich boos gemaakt nadat een EU-vlag werd geweerd tijdens de finale in Malmö. De EBU bevestigt daarbij ook dat ze

Lees meer »