Bijzonder uitkijkpunt opent in De Panne: een lus die zee, land en lucht verbindt

De Panne heeft er een bijzondere toeristische attractie bij: Westerpunt. Vanop die constructie, vlak bij de grens met Frankrijk en het Westhoekreservaat heb je vanaf een hoogte van ruim 6 meter een mooi zicht op het strand, de zee en de duinen. De constructie maakt deel uit van Horizon 2025, een project van het provinciebestuur dat op meerdere plekken in West-Vlaanderen uitkijkpunten wil creëren. 

Meer krantenkoppen in België

Juryleden starten volgende week met beraadslagingen in zaak Stormy Daniels

Het einde van de rechtszaak tegen de Amerikaanse oud-president Donald Trump, over het zwijggeld dat hij aan pornoactrice Stormy Daniels betaald zou hebben, is in zicht. Rechter Juan Merchan zei maandag in New York dat hij de slotpleidooien voor begin volgende week verwacht. Daarna beginnen de twaalf juryleden de beraadslagingen. De uitspraak volgt normaal ten laatste enkele dagen later. Als

Lees meer »

Van Tigchelt wil dat Belgen ‘recht op vergissing’ krijgen: “Onbewuste fout in belastingaangifte niet langer straffen”

Burgers moeten het recht hebben om zich te vergissen, zo staat in het Nederlandse regeerakkoord dat gisteren is goedgekeurd. Mensen die per ongeluk een fout maken als ze informatie aan de overheid doorgeven, mogen daar met andere woorden niet langer voor gestraft worden. Ook in ons land moet zoiets mogelijk zijn, vindt minister van Justitie Paul Van Tigchelt (Open Vld).

Lees meer »

#iedereenwestvlaming

Prins Laurent heeft plannen in het buitenland en zou zijn prinselijke taken willen terugschroeven.
The post #iedereenwestvlaming appeared first on KW.be.

Lees meer »

Lichaamstaalexpert analyseert gedrag van De Wever, Van Grieken en Rousseau in ‘Het conclaaf’: “Hij doet vaak zijn ogen dicht. Hij wil daar weg”

Ogen die lang dichtgaan, wenkbrauwen die fronsen, lippen die op elkaar gedrukt worden: het gesprek tussen Bart De Wever (N-VA), Tom Van Grieken (Vlaams Belang) en Conner Rousseau (Vooruit) in VTM-programma ‘Het conclaaf’ was meer dan een verbale confrontatie. Experte Dana Ketels analyseerde de lichaamstaal van de drie met een onbevangen en apolitieke blik. “Normaal heeft hij veel minder mimiek

Lees meer »

Ruim vijfde meer faillissementen in West-Europa

Steeds meer bedrijven in West-Europa komen in financiële problemen. In 2023 vroegen er 169.496 het faillissement aan, bijna 21 procent meer dan het jaar ervoor. Dat heeft het Duitse onderzoeksbureau Creditreform dinsdag bekendgemaakt.

Lees meer »

Vrouw (82) komt om bij woningbrand in Bazel

Dinsdagnamiddag is een vrouw om het leven gekomen tijdens een uitslaande brand in een halfopen bebouwing in de Nieuwe Baan in Bazel. De mug kwam ter plaatse, maar voor de 82-jarige bewoonster kwam alle hulp kwam te laat. Dat wordt bevestigd aan onze redactie.

Lees meer »