Dit zijn de kandidaat-Kraks van De Panne: bekijk het hier

De Krant van West-Vlaanderen gaat opnieuw op zoek naar de Krak van elke gemeente. Maak hier kennis met de kandidaten in De Panne.

Stem David Van Bouwel tot Krak van De Panne

(foto MVO)

Toen hij in 2015 in het hem onbekende De Panne kwam wonen, werd David (50) getroffen door de schoonheid van De Panne. “Als gepassioneerd fotograaf kon ik deze schoonheid al vaak delen via mijn foto’s bij het tv-weerbericht en op sociale media. Ook mijn beroepsactiviteit als leerkracht klavieren (orgel, piano, klavecimbel, red.) kon ik hier uitbouwen. Heel wat jongeren én volwassenen in deze regio blaken van talent. De ‘tutti’-klas in onder meer StAPwest Veurne is een project dat me nauw aan het hart ligt! De Panne voelt echt aan als mijn thuis, en de hartelijkheid van de locals is uniek.”

Stem Isabelle Keppens tot Krak van De Panne

(foto MVO)

Isabelle Keppens (49) koos ervoor om na een jarenlange succesvolle carrière in de cosmeticasector verpleegkunde te gaan studeren. “Als mama van drie kinderen zat ik weer op de schoolbanken! Tijdens een stage in mijn laatste jaar belandde ik in Villa Rozerood (VR). Iedere student zou deze manier van zorgverlening moeten leren kennen! Nog elke dag ben ik heel blij dat ik deze warme organisatie heb leren kennen. Het is geweldig om deze unieke zorg op maat en een luisterend oor te kunnen bieden aan zwaar zieke kinderen en hun gezin. Ik voel me geen krak; ik ben maar een deeltje van een heel team ‘kraks’ dat zich elke dag inzet voor deze gezinnen.”

Stem Pol Horna tot Krak van De Panne

(foto MVO) © Myriam Van den Putte

Nog altijd treedt Pol Horna (86) op met zijn Amusementsorkest en zijn Maxi Big Band, en hij denkt nog lang niet aan ophouden. “In de oorlogsjaren ben ik grootgebracht in een dancing, en die muziek sprak me aan. Muziek is altijd de rode draad in mijn leven geweest, hoewel mijn muzikale carrière over een gevarieerd pad is gelopen. Ik heb gespeeld in de lokale harmonie, dancings, casino’s, op feesten… tot de opkomst van de discotheken bijna de doodsteek voor onze orkesten betekende. 25 jaar geleden ben ik weer gestart met concerten en treden we elk jaar op met ons Amusementsorkest, met een trouw team muzikanten, met mijn vrouw Julia en soms onze twee dochters.”

Stem Alberic Godderis tot Krak van De Panne

(foto MVO) © Myriam Van den Putte

Orgelspecialist Alberic Godderis (36) is erin geslaagd om van zijn hobby en passie zijn beroep te maken. “In het Museum Speelklok in Utrecht deed ik 11 jaar lang ervaring op in restauratieprojecten. Die komt nu goed van pas in mijn draaiorgelatelier dat ik dit jaar startte. Intussen heb ik al een mooie orderlijst met prestigieuze projecten, ook in het buitenland. Mijn gespecialiseerde atelier was een zware investering, maar een doordachte beslissing. In mijn geboortestreek wil ik mij inzetten voor het behoud van een stuk cultureel erfgoed, van een bijna vergeten instrument. In de toekomst wil ik hier ook weer een orgelfestival opstarten.”

Stem Henri Demuysere tot Krak van De Panne

(gf)

Henri Demuysere (57) behaalde tijdens het EK zeilwagenrijden goud in klasse 2, de meest imposante zeilwagenklasse. Tien jaar na zijn laatste Europese titel mocht Henri dit keer voor eigen volk zegevieren. “De zeilwagenmicrobe kreeg ik van thuis uit mee. Vader Robert en broer Pascal pakten verschillende titels en ook zoon Lucas heeft de microbe te pakken.” Henri werd na zijn titel in De Panne uitgeroepen tot Ambassadeur van De Panne. “Die erkenning en deze Krak-nominatie: dat doet me wel iets. Ik ben een trotse Pannenaar. Op sportief vlak was het een mooi jaar”, aldus Henri, die een decoratiezaak heeft in de Zeelaan.

The post Dit zijn de kandidaat-Kraks van De Panne: bekijk het hier is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Warre Vangheluwe boekt allereerste profzege tijdens vierde rit van Vierdaagse van Duinkerke

Warre Vangheluwe heeft vrijdag de vierde etappe gewonnen in de 68e editie van de Vierdaagse van Duinkerke (2.Pro). In de sprint na een kasseirit over 166,8 kilometer tussen Mazingarbe en Pont-à-Marcq haalde onze 22-jarige landgenoot van Soudal Quick-Step het van de Ier Sam Bennett (Decathlon-AG2R La Mondiale).
The post Warre Vangheluwe boekt allereerste profzege tijdens vierde rit van Vierdaagse

Lees meer »

Dikke Banden Koers voor wielertalent in spe in Moorsele: “Wie weet wint de nieuwe Remco of Lotte er zijn of haar eerste wedstrijd”

Op Pinkstermaandag zullen kinderen van 3 jaar tot 12 jaar het in Moorsele tegen elkaar opnemen in een ‘Dikke Banden Koers’. Deze wielerwedstrijd op kindermaat is een initiatief van Cyclocross Gullegem en Feestcomité De Barakken. Zien we ontluikende talenten die in het spoor van Remco en Lotte op weg zijn naar eeuwige wielerroem?
The post Dikke Banden Koers voor

Lees meer »

Het is nu officieel: deze ploegen stijgen en degraderen uit de provinciale reeksen

De eindrondes in het provinciaal voetbal zitten er op. Er moest ook nog gewacht worden op de inschrijvingen van de verschillende ploegen. KSV Rumbeke promoveert niet via de interprovinciale eindronde, waardoor er geen extra stijger komt in de reeksen eronder. De voetbalbond bevestigde net de volgende stijgers en dalers.
The post Het is nu officieel: deze ploegen stijgen en

Lees meer »

Bezoekers tot in Singapore: na succesvol voorjaar schakelt Koers deze zomer nog een tandje bij

Niet alleen voor Mathieu van der Poel was het wielervoorjaar een geslaagde onderneming, ook KOERS. Museum van de Wielersport blikt trots terug op de afgelopen maanden. De bezoekerscijfers zitten in de lift, dat terwijl het museum de komende zomer een unieke actie lanceert: elke donderdag kun je met een toegangsticket aansluiten op een gegidste rondleiding.
The post Bezoekers tot

Lees meer »

Nederlandse coalitiepartners stellen coalitieakkoord voor, Geert Wilders: “De zon gaat weer schijnen in Nederland”

De vier Nederlandse partijen PVV, VVD, NSC en BBB hebben donderdagochtend hun coalitieakkoord voorgesteld. Na een lange formatieperiode hopen de vier met het akkoord – getiteld ‘Hoop, lef en trots’ – een “stabiel Nederland” te leiden. Het akkoord legt onder meer de nadruk op een streng asielbeleid, veiligheid, bestaanszekerheid en landbouw, de speerpunten van de partijen.

Lees meer »

Pleinfeesten in Brugge met fors uitgebreide rommelmarkt

Op 25 en 26 mei vinden in Sint-Andries Brugge de Pleinfeesten plaats. Zaterdag 25 mei worden deze feesten, die aan de 18de editie toe zijn, vanaf 17 uur ingezet met een buurtfeest aan paviljoen ‘Den Breydel’. Lokale dj’s en een optreden van Davy Gilles van de Romeo’s zorgen voor de ambiance.
The post Pleinfeesten in Brugge met fors uitgebreide

Lees meer »

LIVEBLOG REAL-ALAVES. Courtois moet al meteen vol aan het werk

Courtois & co nemen het in eigen huis op tegen Alaves. Ondanks dat Real al de kampioenenviering heeft gehad, willen ze deze match zeker niet verliezen. Alaves staat elfde en heeft 42 punten. Tegen de verwachting in staat Courtois terug in de basis, houdt hij z’n netten schoon? Volg het in onderstaande liveblog!

Lees meer »

De Croo heeft “emotioneel gesprek” gehad met radiopresentator die opriep om hem “neer te knallen”: “Hij beseft dat hij te ver is gegaan”

De presentator van de lokale radiozender Waregem1 “heeft een rode lijn overschreden” door luisteraars op te roepen om Alexander De Croo “neer te knallen”. Dat heeft de premier gezegd aan onze collega’s van het radionieuws in zijn eerste reactie op het incident. “Ik heb hem gisteren op eigen initiatief gebeld. Hij beseft dat hij te ver is gegaan”, aldus De

Lees meer »

Met Petites Jubelles heeft Heist opnieuw een échte baby- en kinderwinkel: “Pop-up gaf mij laatste duwtje om permanente zaak te openen”

Goed nieuws voor jonge gezinnen in Heist: met Petites Jubelles heeft de deelgemeente opnieuw een eigen kinder- en babywinkel. Julie Verbouw (35) opende na maandenlang verbouwen de nieuwe winkel in de Graaf d’Ursellaan. Haar succesvolle pop-up even verderop gaf de mama van twee kindjes het laatste duwtje in de rug om haar job bij de gemeente op te geven en

Lees meer »