Scholieren kapen trein met schoolwerk: “We willen duidelijk maken dat openbaar vervoer veel te duur is voor jongeren”

Vijftien scholieren reisden met hun studieboeken met de trein van Antwerpen naar Charleroi. Met ballonnen en slingers vroegen ze aandacht voor de dure tickets. Om politici wakker te schudden, maken ze gerust nog eens zo een lange studierit.

 

Meer krantenkoppen in België

Picknicken bij de Sint-Karelsmolen in het weidse landschap van de Moeren

Op dinsdag 7 mei werd in de Moeren, op enkele honderden meter van de Sint-Karelsmolen, een nieuwe picknickplaats in gebruik genomen. De picknickplaats bevindt zich langs het fiets- en ruiterpad dat de Bewesterpoort-West verbindt met de Debarkestraat, en is gelegen langs de Ringsloot.
The post Picknicken bij de Sint-Karelsmolen in het weidse landschap van de Moeren appeared first on

Lees meer »

Patrick Moenaert, ereburgemeester van Brugge, overleden op 75-jarige leeftijd

De Brugse politicus Patrick Moenaert (CD&V) is woensdagavond op 75-jarige leeftijd overleden. In 1982 werd Moenaert voor de eerste keer gemeenteraadslid. Tussen 1988 en 1994 was hij voorzitter van het OCMW. En in 1995 werd de christendemocraat verkozen tot de jongste burgemeester uit de Brugse geschiedenis. Uiteindelijk zou hij 18 jaar op die stoel blijven zitten en werd hij één

Lees meer »

LIVE GAZA. Lichamen van drie gijzelaars gevonden in tunnel in Gaza, meldt woordvoerder Israëlisch leger

België verhoogt de Palestijnse steun met vier miljoen euro. Minister Caroline Gennez (Vooruit) benadrukte het belang van deze bijdrage, vanwege de ernstige economische situatie in de Palestijnse gebieden. Op vrijdag werd de drijvende pier, gebouwd door het Amerikaanse leger voor de kust van Gaza, in gebruik genomen. In de ochtend bereikten de eerste vrachtwagens met noodhulp de hulpbehoevende Palestijnse bevolking.Volg

Lees meer »

Rector UGent spreekt zich uit tegen totale boycot Israëlische samenwerkingen tijdens overleg met ruim 200 pro-Palestijnse actievoerders  

In de binnentuin van het UFO-gebouw van de UGent hebben ruim 200 actievoerders verzameld voor een open gesprek met rector Rik Van de Walle. De rector geeft toe dat het overleg te lang op zich liet wachten. De actievoerders blijven eisen dat de UGent een totale, voorlopige boycot instelt voor Israëlische samenwerkingen. Daar sprak de rector zich tegen uit.

Lees meer »

Jeroen Lezy verkoopt materiaal voor jouw mancave

Drankenhandelaar Jeroen Lezy (46) is al jarenlang gepassioneerd door alles wat met de VS en rock’ n roll te maken heeft. Dat straalt nu ook af op zijn zaak langs de Tuileboomstraat in Sint-Eloois-Winkel. Jeroen richtte er een hoek in waar klanten tal van spulletjes op de kop kunnen tikken om hun eigen mancave in te richten.
The post

Lees meer »

Kan jouw kind zonder likes? Europa onderzoekt mogelijk verslavende effecten van Instagram en Facebook op jongeren

De Europese Commissie is een formeel onderzoek gestart naar Meta, het bedrijf achter Instagram en Facebook, om na te gaan of die socialemediakanalen verslavende effecten hebben op kinderen. Nog maar 2 weken geleden startte de Commissie een ander onderzoek naar Meta, toen om te checken of het bedrijf zijn verplichtingen in de aanpak van desinformatie en misleidende politieke advertenties wel

Lees meer »

Voorwaardelijke celstraf en rijverbod voor visser die werd klemgereden na knotsgekke achtervolging: “Toen ik het gaspedaal intrapte, kon ik niet meer terug”

Aan de waterkant in Damme kreeg een Torhoutse visser het aan de stok met een minderjarige. Omdat P.V. daarbij met een mes zou hebben gezwaaid, snelde de politie ter plaatse. De twintiger stoof er in zijn wagen vandoor en kon pas in Knokke worden klemgereden. De Brugse rechtbank gaf hem zes maanden voorwaardelijke celstraf en acht dagen rijverbod.
The

Lees meer »

Bestuurder belandt met wagen in de berm van E403

Een bestuurder van een personenwagen verloor vrijdagavond omstreeks 22 uur langs de E403 in Ardooie de controle over het stuur van zijn voertuig. De wagen belandde in de berm naast de weg.
The post Bestuurder belandt met wagen in de berm van E403 appeared first on KW.be.

Lees meer »