Rusthuisbewoners organiseren carwash in Zwijnaarde om geld in te zamelen voor reisje naar Blankenberge

De parking van het woonzorgcentrum Zonnebloem in Zwijnaarde is vandaag voor de gelegenheid omgetoverd tot carwash. Wassers van dienst zijn de bewoners van het woonzorgcentrum zelf. Ze wassen een hele dag auto’s om geld in te zamelen voor hun reisje naar zee in de zomer. 

Meer krantenkoppen in België

“Ik deed enkel pipi in het water”: vijftiger die in Middelkerke geslachtsdeel toonde aan minderjarige mag vijf jaar niet naar zwembad

Tot drie keer toe liet een 56-jarige man uit Lennik zijn zwembroek zakken in een openluchtzwembad in Middelkerke. Omdat minderjarige meisjes daar getuige van waren levert hem dit nu twaalf maanden voorwaardelijke celstraf op voor exhibitionisme. P.B. mag ook vijf jaar lang geen speelplein of zwembad meer betreden. De man had een opmerkelijke uitleg voor zijn ongepast gedrag.
The

Lees meer »

LIVEBLOG VILLARREAL-REAL. 1-3! Enkele seconden na aansluitingstreffer zet Vazquez Real alweer op ruime voorsprong

Los Blancos reizen voor hun volgende wedstrijd af naar Villarreal. Courtois & co zijn reeds kampioen maar willen in de flow blijven in aanloop naar de Champions League-finale van begin juni. Villarreal moet dan weer winnen om nog een kans te maken op Europees voetbal. De Galacticos zullen het zonder Thibaut Courtois doen. Real-coach Ancelotti gaf op de persconferentie al

Lees meer »

Christophe Vekeman en Kristien Hemmerechts over hun (her)bekering: “Katholieke geloof is niet superieur, maar wel het ware geloof”

Er ging een kleine schokgolf door literair Vlaanderen toen Christophe Vekeman (51) en Kristien Hemmerechts (68) op ongeveer hetzelfde moment een boek uitbrachten waarin ze getuigen over hun (her)bekering tot het katholieke geloof. Twee schrijvers met een grote mond die getransformeerd zijn tot brave gelovigen: hoe is het – in godsnaam – zover kunnen komen?

Lees meer »

LIVE. Slovaakse premier Robert Fico (59) niet langer in levensgevaar na urenlange operatie, dader zegt dat hij “niet eens is met beleid van de regering”

Robert Fico (59), de premier van Slovakije, is neergeschoten na een ministerraad. Een reporter van dagblad ‘Denník N’ zag dat de eerste minister van de grond moest worden getild en werd weggereden. Volgens de Slovaakse media is de premier inmiddels geopereerd en niet langer in levensgevaar. De aanval vond plaats voor een cultureel gemeenschapscentrum in de stad Handlova. De dader

Lees meer »

Mélody (33) verliest terminaal zieke hond Jenny: “We konden onze bucketlist afwerken maar ik blijf achter met een leeg gevoel”

Tien jaar geleden redde Mélody Dieryckx haar hond Jenny uit de Griekse sloppenwijken. Begin deze week moest de Moorsleedse afscheid nemen van haar trouwe metgezel. Vorig jaar werd bij Jenny lymfeklierkanker vastgesteld, waarna Mélody een bucketlist voor haar hond samenstelde. “We hebben nog heel veel kunnen doen. Van weekendjes naar Parijs en Amsterdam tot een cabriorit. Ik kon me voorbereiden

Lees meer »