Ongeveer 60 verdachten opgepakt tijdens actie tegen straatdealers bij Brusselse Hallepoort

De politie heeft de voorbije weken 59 verdachten opgepakt in gezamenlijke acties tegen straatdealers, in de omgeving van de Hallepoort en het Jacques Franckplein. Dat meldt La Libre Belgique en het nieuws wordt bevestigd door het Brusselse parket. 

Meer krantenkoppen in België

WEERBERICHT. Grijs begin van de dag, later meer opklaringen

Het is zaterdagochtend grijs, met eerst nog wat lichte regen aan de Franse grens. Wegens de dikke mist geldt er tijdens de ochtend code geel in het oosten van het land. Geleidelijk wordt het overwegend droog met in de loop van de namiddag enkele opklaringen. In de oostelijke helft van het land kunnen wel weer intense (onweers)buien plaatsvinden. De maxima

Lees meer »

Europa onderzoekt mogelijk verslavende effecten van Instagram en Facebook op kinderen

De Europese Commissie is een onderzoek gestart naar Meta om na te gaan of zijn socialemediakanalen Instagram en Facebook verslavende effecten hebben op kinderen. Twee weken geleden startte de Commissie nog een ander onderzoek naar Meta. Het ging toen om de vermoedens dat het bedrijf de verplichtingen in de aanpak van desinformatie en misleidende politieke advertenties niet nakomt.

Lees meer »

Oostenrijkse politie arresteert 14-jarig meisje voor plannen terreuraanslag op “ongelovigen”

Speurders hebben volgens Oostenrijkse media mogelijk een terroristische aanslag van een 14-jarige meisje uit Montenegro verijdeld. De tiener wordt ervan verdacht een mesaanval te willen plegen bij de Jakominiplatz in de stad Graz. Bij een huiszoeking werd onder andere een mes, bijl en kleding in beslag genomen. De aanval zou gericht zijn tegen “ongelovigen”, meldt de Oostenrijkse politie.

Lees meer »

Waarom Joost Klein de Songfestival-organisatie Siberisch koud laat: “Bij een Duitser was dit niet gebeurd”

De woede van Nederland (en ook van de vele Vlaamse Joost Klein-fans) richt zich na het debacle van zaterdagavond en masse op omroepkoepel EBU – organisator van het Eurovisiesongfestival. Maar of die daar echt onder de indruk van is, valt te betwijfelen. Zelfs als Nederland zich terugtrekt voor de volgende editie, zal dat met schouderophalen onthaald worden. Het draait immers

Lees meer »